Značka
Cena
Štítek
Dostupnost
Zboží od
Typ nože
Délka čepele
Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!
Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití
Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.
Univerzální kuchyňský nůž
Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.
Kuchyňský nůž na pečivo
Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.
Nůž na maso
Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.
Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce
Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.
Filetovací nůž
Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.
Sady kuchyňských nožů
Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.
Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.
Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože
Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.
- Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
- Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
- Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
- Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.
*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.
Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky
Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.
- Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
- Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
- Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Nůž kuchyňský Suncraft MU BAMBOO Sashimi 210 mm Suncraft Nůž kuchyňský Suncraft MU BAMBOO Sashimi 210 mm Tento nůž má štíhlou, poměrně dlouhou a neuvěřitelně ostrou čepel. Používá při přípravě sushi a sashimi, krájení tenkých plátků a filetování některých druhů ryb. Jednostranné ostření umož
můžete mít 29.11. - 2.12.
Kuchyňský nůž Suncraft MU BAMBOO Santoku 167 mm Suncraft Kuchyňský nůž Suncraft MU BAMBOO Santoku 167 mm Santoku je multifunkční nůž v japonském stylu, který je ekvivalentem na západě oblíbeného kuchařského nože. Jeho název znamená „tři výhody“, případně „tři ctnosti“. Ne nadarmo – tento nůž,
můžete mít 29.11. - 2.12.
Kuchyňský nůž Suncraft MU BAMBOO Utility 120 mm Suncraft Kuchyňský nůž Suncraft MU BAMBOO Utility 120 mm Utility je univerzální čepel, která je menší verzí kuchařského nože. Má všestranné využití a je tak velmi oblíbenou čepelí milovníků kulinářského umění. Určení: sekání krájení krájení na k
můžete mít 29.11. - 2.12.
Kuchyňský nůž Suncraft MU BAMBOO Bread 220 mm Suncraft Kuchyňský nůž Suncraft MU BAMBOO Bread 220 mm Bude hodit nejen k odkrajování krajíců chleba, ale i pro práci s jinými produkty s tvrdými slupkami – rajčaty, citrusy atd. Hodí i na krájení čokolády. Charakteristická zoubkovaná čepel, do
můžete mít 29.11. - 2.12.
Nůž kuchyňský Suncraft MU BAMBOO Chef 200 mm Suncraft Nůž kuchyňský Suncraft MU BAMBOO Chef 200 mm Francouzský nůž nebo spíše známý jako kuchařský nůž, je nejpoužívanější čepelí kuchařů. A to jak profesionálních, tak amatérských. Relativně dlouhá, široká hlava je charakteristicky zaoblená. To
můžete mít 29.11. - 2.12.
Nůž kuchyňský Suncraft MU BAMBOO Deba 165 mm Suncraft Nůž kuchyňský Suncraft MU BAMBOO Deba 165 mm Tento nůž s masivní čepelí je určen především pro vykuchání a filetování ryb, hodí i při práci s drůbeží a jinými druhy masa. Jednostranně naostřený klín si poradí s řezáním jak malých kostí, t
můžete mít 29.11. - 2.12.
Kuchyňský nůž Suncraft MU BAMBOO Paring 80 mm Suncraft Kuchyňský nůž Suncraft MU BAMBOO Paring 80 mm Paring je loupací nůž, ale je to také specialista na drobné a trochu složitější práce, hodí tam, kde je potřeba krátká, ostrá čepel. Určení: sekání odlupování vrtání odstranění ok z brambor
můžete mít 29.11. - 2.12.
Nůž kuchyňský Suncraft MU BAMBOO Slicer 250 mm Suncraft Nůž kuchyňský Suncraft MU BAMBOO Slicer 250 mm Nůž typu slicer je větším bratrem porcovacího nože. Slouží i k porcování a k vyřezávání náplastí. Při práci s ním by měla být použita technika pull slice (k sobě), která dává nejvíce estetick
můžete mít 29.11. - 2.12.
Nůž kuchyňský Suncraft MU BAMBOO Usuba 167 mm Suncraft Nůž kuchyňský Suncraft MU BAMBOO Usuba 167 mm Usuba je nůž podobný tvaru sekáčku, je však menší a lehčí než on. Hodí pro práci zeleninou. Charakteristická je, že jednostranně ostrá řezná hrana tohoto nože je rovná, nebo vytváří jemný o
můžete mít 29.11. - 2.12.
Kuchyňský nůž Suncraft SENZO BLACK Bunka 165 mmSeznamte s kuchyňským nožem Bunka z kolekce SENZO BLACK od Suncraft, který kombinuje tradiční japonský design s moderními technologiemi. Výrazná oktagonální rukojeť ze dřeva Pakkawood ojednou černý kroužek s bílým okrajem dodávají tomuto noži je
můžete mít 29.11. - 2.12.
Kuchyňský nůž Suncraft SENZO BLACK Sashimi 210 mm
Kolekce nožů SENZO BLACK se okamžitě vyznačuje charakteristickou osmihrannou rukojetí ze dřeva pakkawood. Na samé základně čepele je černý prsten, oddělený od světlejšího dřeva bílým lemem. Osmihranný tvar na jedné straně od
můžete mít 29.11. - 2.12.
Kuchyňský nůž Suncraft SENZO BLACK Bread 220 mm Kolekce nožů SENZO BLACK se okamžitě vyznačuje charakteristickou osmihrannou rukojetí ze dřeva pakkawood. Na samé základně čepele je černý prsten, oddělený od světlejšího dřeva bílým lemem. Osmihranný tvar na jedné straně odkazuje na japonské tra
můžete mít 29.11. - 2.12.
Kuchyňské nože
Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.
Kuchyňské nože Victorinox
Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.
Kuchyňské nože Fiskars
Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.
Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším
Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.
Japonské nože
Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.
Mohlo by vás dále zajímat
Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.