Značka
Cena
Štítek
Stav zboží
Dostupnost
Zboží od
Typ nože
Barva
Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!
Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití
Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.
Univerzální kuchyňský nůž
Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.
Kuchyňský nůž na pečivo
Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.
Nůž na maso
Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.
Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce
Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.
Filetovací nůž
Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.
Sady kuchyňských nožů
Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.
Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.
Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože
Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.
- Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
- Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
- Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
- Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.
*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.
Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky
Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.
- Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
- Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
- Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Pokud patříte mezi ty, kdo si oblíbili tradiční italskou pizzu, tato speciální lopatka by v žádném případě neměla chybět ve vaší kuchyňské výbavě
můžete mít 28.1. - 29.1.
Kuchyňské nože mají velký význam při každodenních činnostech v kuchyni.
můžete mít 28.1. - 29.1.
Filetovací nůž slouží k odstraňování kůže a kostí.
můžete mít 28.1. - 29.1.
Filetovací nůž slouží k odstraňování kůže a kostí.
můžete mít 28.1. - 29.1.
977002 JAPON – sada 3 japonských nožů s rukojetí zebrano značky Lion Sabatier International.
můžete mít 27.1. - 28.1.
Nůž AZZA s vroubkovanou čepelí, která je vynikající pro snadné krájení chleba. Má ergonomickou rukojeť s ocelovými nýty a je vyroben kováním z jediného kusu prvotřídní japonské nerez oceli. Nůž je vhodný nejenom pro domácí, ale i profesionální použití.
můžete mít DNES
Kuchařský nůž keramický ACURA BAMBOO s délkou ostří 15,5 cm a rukojetí z babusového dřeva. Ergonomická rukojeť s protiskluzovou úpravou. Nůž je velmi odolný proti skvrnám a snadno se čistí.
můžete mít DNES
div>Santoku nůž AZZA s délkou čepele 18 cm od značky Tescoma. Japonský nůž je vhodný na rychlé a snadné krájení i sekání všech druhů potravin. Odolná čepel je vyrobena z prvotřídní nerezavějící oceli.
můžete mít DNES
Kuchařský nůž AZZA s 10ti letou zárukou. Má univerzální využití v kuchyni. Ergonomická rukojeť je opatřena masivními ocelovými nýty, čepel je ručně broušena. Nůž je vhodný do domácností i pro profesionály a je vyroben kováním z jediného kusu prvotřídní japonské nerez oceli.
můžete mít DNES
Nůž nakiri je tradiční japonský kuchyňský nůž, který se používá ke krájení a sekání zeleniny. Díky plochému, obdélníkovému ostří a silnému ostří můžete zeleninu přesně krájet a sekat na rovnoměrné tenké plátky nebo kostky.
můžete mít 3.2. - 5.2.
Výška kvalitního porcovacího a krájecího nože o délce 13 cm z damascénské oceli umožnuje přenesení nakrájené suroviny rovnou do hrnce. Čepel je vyrobena z kvalitní 67vrstvé damaškové oceli VG-10, tvrdost 60 HRC, rukojeť Micarta.
můžete mít 28.1. - 29.1.
Nůž univerzální HOME PROFI 13 cm je tvarován a broušen pro maximální účinek při použití. Čepel je vyrobena z prvotřídní nerezavějící oceli, ergonomická rukojeť z tvrdého odolného plastu se třemi masivními nýty.
můžete mít DNES
Kuchyňské nože
Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.
Kuchyňské nože Victorinox
Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.
Kuchyňské nože Fiskars
Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.
Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším
Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.
Japonské nože
Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.
Mohlo by vás dále zajímat
Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.