Značka
Cena
Štítek
Dostupnost
Zboží od
Typ nože
Délka čepele
Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!
Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití
Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.
Univerzální kuchyňský nůž
Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.
Kuchyňský nůž na pečivo
Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.
Nůž na maso
Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.
Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce
Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.
Filetovací nůž
Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.
Sady kuchyňských nožů
Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.
Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.
Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože
Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.
- Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
- Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
- Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
- Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.
*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.
Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky
Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.
- Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
- Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
- Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Nůž kuchyňský Suncraft SENZO CLASSIC Bread 220 mm Suncraft Nůž kuchyňský Suncraft SENZO CLASSIC Bread 220 mm Hodí nejen k odkrájení krajíců chleba, ale i k práci s dalšími produkty s tvrdou slupkou – rajčaty, citrusy atd. Hodí i na krájení čokolády. Charakteristická zoubkovaná čepel
můžete mít 29.11. - 2.12.
Kuchyňský nůž Suncraft SENZO CLASSIC vykosťování 170 mm Suncraft Kuchyňský nůž Suncraft SENZO CLASSIC vykosťování 170 mm Suncraft SENZO CLASSIC Boning je nůž určený pro kypření. Má charakteristickou, velmi úzkou čepel se zaoblenou špičkou, která usnadňuje manévrování kolem kostí, mezi klouby n
můžete mít 29.11. - 2.12.
Kuchyňský nůž Suncraft SENZO CLASSIC Peeling 70 mm Suncraft Kuchyňský nůž Suncraft SENZO CLASSIC Peeling 70 mm Specialista na drobné a ty trochu složitější práce, hodí tam, kde je potřeba krátká, ostrá čepel. Určení:
odlupování vrtání odstranění ok z brambor zdobení
Řada SENZO CLASSIC bo
můžete mít 29.11. - 2.12.
Kuchyňský nůž Suncraft SENZO CLASSIC Mini Chef 100 Suncraft Nůž kuchyňský Suncraft SENZO CLASSIC Mini Chef 100 mm Suncraft SENZO CLASSIC Mini Chef 100 mm je mini verze kuchařského nože. Široký klín dobře oddělí ruku od krájecího prkénka, také sekání a strouhání bude pohodlné a bezpečné.
můžete mít 29.11. - 2.12.
Kuchyňský nůž Suncraft SENZO CLASSIC Mini Usuba 100 Suncraft Nůž kuchyňský Suncraft SENZO CLASSIC Mini Usuba 100 mm Přibližuje tvaru k sekáčku, ale menší a lehčí než on. Hodí pro práci zeleninou. Charakteristické je, že řezná hrana čepele tohoto nože je rovná, nebo vytváří jemný o
můžete mít 29.11. - 2.12.
Nůž kuchyňský Suncraft SENZO CLASSIC Sashimi 210 mm Suncraft Nůž kuchyňský Suncraft SENZO CLASSIC Sashimi 210 mm Tento nůž má štíhlou, poměrně dlouhou a neuvěřitelně ostrou čepel. Používá při přípravě sushi a sashimi, krájení tenkých plátků a filetování některých druhů ryb. Jednostran
můžete mít 29.11. - 2.12.
Nůž kuchyňský Suncraft SENZO CLASSIC Chef 240 mm Suncraft Nůž kuchyňský Suncraft SENZO CLASSIC Chef 240 mm Šéfkuchařský nůž je nejznámější a nejpoužívanější čepelí pro přípravu jídel. Má charakteristicky zaoblenou, širokou a dlouhou hlavu. Jeho design umožňuje pohodlné krájení jak na plátky, t
můžete mít 29.11. - 2.12.
Nůž kuchyňský Suncraft SENZO CLASSIC Chef 200 mm Nůž kuchyňský Suncraft SENZO CLASSIC Chef 200 mm Šéfkuchařský nůž je nejznámější a nejpoužívanější čepelí pro přípravu jídel. Má charakteristicky zaoblenou, širokou a dlouhou hlavu. Jeho design umožňuje pohodlné krájení jak na plátky, tak sekání
můžete mít 29.11. - 2.12.
Nůž kuchyňský Suncraft SENZO CLASSIC Santoku 167 mm Nůž kuchyňský Suncraft SENZO CLASSIC Santoku 167 mm Santoku je japonský bratr západního kuchařského nože. Jeho jméno překládá jako „tři výhody“, případně „tři ctnosti“. Ne nadarmo – tento nůž je svým vzhledem křižovatkou typického ku
můžete mít 29.11. - 2.12.
Kuchyňský nůž Suncraft SENZO CLASSIC Santoku small Suncraft Kuchyňský nůž Suncraft SENZO CLASSIC Santoku small 143 mm Santoku je japonský bratr západního kuchařského nože. Jeho jméno překládá jako „tři výhody“, případně „tři ctnosti“. Ne nadarmo – tento nůž, který svým vzhledem předst
můžete mít 29.11. - 2.12.
Nůž kuchyňský Suncraft SENZO CLASSIC Utility 120 mm Suncraft Nůž kuchyňský Suncraft SENZO CLASSIC Utility 120 mm Univerzální kuchyňský nůž Suncraft SENZO CLASSIC Utility 120 mm, svým vzhledem připomíná kuchařský nůž. Ve skutečnosti je to jeho zmenšená verze a jak název napovídá, tento n
můžete mít 29.11. - 2.12.
Kuchyňský nůž Suncraft SENZO CLASSIC Paring 80 mm Kuchyňský nůž Suncraft SENZO CLASSIC Paring 80 mm Specialista na jemné a trochu složitější práce, přijde vhod tam, kde je potřeba krátká, ostrá čepel. Osud:
sekání
odlupování
vrtání
odstranění ok z brambor
Produktově bohatá řada SE
můžete mít 29.11. - 2.12.
Kuchyňské nože
Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.
Kuchyňské nože Victorinox
Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.
Kuchyňské nože Fiskars
Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.
Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším
Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.
Japonské nože
Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.
Mohlo by vás dále zajímat
Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.