10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchyňské nože

Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!

Zobrazit více

Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití

Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.

Univerzální kuchyňský nůž

Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.

Kuchyňský nůž na pečivo

Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.

Nůž na maso

Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.

Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce

Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.

Filetovací nůž

Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.

Sady kuchyňských nožů

Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.

TIP!

Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.


Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože

Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.

  • Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
  • Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
  • Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
  • Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.

*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.

Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky

Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.

  • Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
  • Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
  • Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Info:

Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.


Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Satake Cutlery Magaroku Saku Sada 2 nožů šéfa + Santoku Satake Cutlery Magaroku Saku Sada 2 nožů šéfa + Santoku
Satake Cutlery Magaroku Saku Sada 2 nožů šéfa + Santoku

Satake Magaroku Saku Sada 2 nožů šéfkuchař + Santoku Satake příbory Satake Magaroku Saku Sada 2 nožů Šéfa + Santoku Sada 2 kuchyňských nožů balených v tradičním dřevěném obalu je ideální jako dárek pro každého milovníka vaření. Nože vyrobené z molybden-vanadiové oceli kalené na tvrdost 56–58 H

můžete mít 17.10. - 18.10.

Satake Cutlery Magoroku Saku Nůž Deba 15,5 cm Satake Cutlery Magaroku Saku Sada 2 nožů šéfa + Santoku
Satake Cutlery Magoroku Saku Nůž Deba 15,5 cm

Satake Magoroku Saku Nůž Deba 15,5 cm Satake příbory Magoroku Saku Satake Nůž Deba 15,5 cm Tradiční japonský nůž s tlustým, zužujícím klingem, který slouží k odhrotování a filetování ryb tak, aby nedošlo k poškození jejich jemného masa. V Japonsku bývá často používán k výrobě drůbežího masa,

můžete mít 17.10. - 18.10.

Satake Cutlery Mahagonový nůž Santoku 17 cm Unique Satake Cutlery Magaroku Saku Sada 2 nožů šéfa + Santoku
Satake Cutlery Mahagonový nůž Santoku 17 cm Unique

Nůž Mahagonový Santoku 17 cm Satake Unique Satake příbory Satake Unique Kuchyňský nůž Mahogany Santoku 17 cm Univerzální japonský kuchyňský nůž, určený pro krájení zeleniny, ovoce, masa a ryb. Široká pečeně usnadňuje přenášení nakrájených produktů do salátové mísy nebo na pánev a hodí i na d

můžete mít 17.10. - 18.10.

Satake Cutlery Masamune Sashimi Nůž 20,5 Cm Satake Cutlery Masamune Sashimi Nůž 20,5 Cm
Satake Cutlery Masamune Sashimi Nůž 20,5 Cm

Satake Masamune Sashimi nůž 20,5 cm Satake Masamune Sashimi nůž 20,5 cm Nůž sashimi (Yanagi) je tradiční japonský nůž, který se používá k krájení čerstvých filetů na téměř průhledné plátky. Skvěle se hodí k přípravě sushi, rybího carpaccia a dalších pokrmů z velmi jemných surovin.

můžete mít 17.10. - 18.10.

Satake Cutlery Megum Ajikiri Nůž 15cm Satake Cutlery Masamune Sashimi Nůž 20,5 Cm
Satake Cutlery Megum Ajikiri Nůž 15cm

Satake Megum Ajikiri nůž 15cm Satake Megum Ajikiri nůž 15cm Technická data: Čepel – ocel 420J2 Rukojeť – dřevo magnólie, plastový kroužek Tvrdost – 56 HRC +/- 1 Celková délka – 26,9 cm Délka čepele – 15,0 cm Šířka čepele – 2,3 cm Tloušťka čepele – 1,8 mm Způsob ostření – jednostranné pravostra

můžete mít 17.10. - 18.10.

Satake Cutlery Megumi Nůž na pečivo 20 cm Satake Cutlery Masamune Sashimi Nůž 20,5 Cm
Satake Cutlery Megumi Nůž na pečivo 20 cm

Satake Megumi Nůž na pečivo 20 cm Satake příbory Satake Megumi Kuchyňský nůž na pečivo 20 cm Pevný, zoubkovaný nůž, který používá k řezání různých druhů pečiva. Díky velmi ostré řezné hraně si nůž skvěle poradí s čerstvým, křupavým pečivem. Dlouhá čepel umožňuje pohodlné krájení i těch nejvě

můžete mít 17.10. - 18.10.

Satake Cutlery Megumi Sada Bunků + Šéf Satake Cutlery MV Paka Sashimi Yanagiba Nůž 20,5 cm
Satake Cutlery Megumi Sada Bunků + Šéf

Satake Megumi Sada Nůž Bunka + Šéf Satake příbory Sada 2 japonských nožů v dřevěné dárkové krabičce Sada 2 kuchyňských nožů balených v tradičním dřevěném obalu je ideální jako dárek pro každého milovníka vaření. Nože vyrobené z oceli 420J2 kalené na tvrdost 56 HRC, jsou ideální pro domácí pros

můžete mít 17.10. - 18.10.

Satake Cutlery MV Paka Sashimi Yanagiba Nůž 20,5 cm Satake Cutlery MV Paka Sashimi Yanagiba Nůž 20,5 cm
Satake Cutlery MV Paka Sashimi Yanagiba Nůž 20,5 cm

Satake MV Paka Sashimi Yanagiba Nůž 20,5 cm Kuchyňský nůž MV Paka Satake Sashimi 20,5 cm Nůž sashimi (Yanagi) je tradiční japonský nůž, který se používá k krájení čerstvých filetů na téměř průhledné plátky. Skvěle se hodí k přípravě sushi, rybího carpaccia a dalších pokrmů z velmi jemných suro

můžete mít 17.10. - 18.10.

Satake Cutlery Noushu Zest Uniw + Boss V Krabici Satake Cutlery MV Paka Sashimi Yanagiba Nůž 20,5 cm
Satake Cutlery Noushu Zest Uniw + Boss V Krabici

Satake Noushu Zest Uniw + boss v dřevěné krabici Sada univerzálního nože Satake Noushu + Boss Sada 2 kuchyňských nožů balených v tradičním dřevěném obalu je perfektním dárkem pro každého milovníka vaření.

můžete mít 17.10. - 18.10.

Satake Cutlery Nůž 13,5 Cm Hiroki Satake Cutlery Nůž Daichi Santoku 18cm
Satake Cutlery Nůž 13,5 Cm Hiroki

Nůž 13,5 cm Satake Hiroki Satake Hiroki Univerzální kuchyňský nůž 13,5 cm Všestranný kuchyňský nůž, který se používá na krájení malých a středně velkých produktů a v případě potřeby i na loupání zeleniny a ovoce. Skvěle se hodí na krájení česneku, krájení rajčat nebo dělení malých chlebíčků.

můžete mít 17.10. - 18.10.

Satake Cutlery Nůž 13,5 Cm Satoru Satake Cutlery Nůž Daichi Santoku 18cm
Satake Cutlery Nůž 13,5 Cm Satoru

Nůž 13,5 cm Satake Satoru Profesionální japonský univerzální nůž Satake Satoru 13,5 cm. Kuchyňské nože jsou perfektní dárky pro firmy. Všestranný kuchyňský nůž, který se používá na krájení malých a středně velkých produktů a v případě potřeby i na loupání zeleniny a ovoce.

můžete mít 17.10. - 18.10.

Satake Cutlery Nůž Daichi Santoku 18cm Satake Cutlery Nůž Daichi Santoku 18cm
Satake Cutlery Nůž Daichi Santoku 18cm

Nůž Satake Daichi Santoku 18cm Kuchyňský nůž Satake Daichi Santoku 18 cm Všestranný japonský kuchyňský nůž, určený ke krájení zeleniny, ovoce, masa a ryb. Široká čepel usnadňuje přenášení nakrájených produktů do salátové mísy nebo pánve a je také užitečná pro drcení česneku.

můžete mít 17.10. - 18.10.

Kuchyňské nože

Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.

Kuchyňské nože Victorinox

Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.

Kuchyňské nože Fiskars

Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.

Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším

Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.

Japonské nože

Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.

Mohlo by vás dále zajímat

Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.