Značka
Cena
Štítek
Dostupnost
Zboží od
Typ nože
Délka čepele
Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!
Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití
Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.
Univerzální kuchyňský nůž
Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.
Kuchyňský nůž na pečivo
Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.
Nůž na maso
Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.
Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce
Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.
Filetovací nůž
Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.
Sady kuchyňských nožů
Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.
Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.
Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože
Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.
- Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
- Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
- Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
- Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.
*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.
Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky
Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.
- Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
- Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
- Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Nůž Satake Masamune Nakiri 16 cm Nůž Satake Masamune Nakiri 16 cm Specializovaný japonský nůž určený pro krájení bylinek a zeleniny. Díky obdélníkové čepeli můžete nakrájené ingredience rychle přemístit do salátové mísy nebo pánve.
můžete mít 5.12. - 6.12.
Nůž Satake Masamune Santoku 17 cm Nůž Satake Masamune Santoku 17 cm Všestranný japonský kuchyňský nůž, určený ke krájení zeleniny, ovoce, masa a ryb. Široká čepel usnadňuje přenášení nakrájených produktů do salátové mísy nebo pánve a je také užitečná pro drcení česneku.
můžete mít 5.12. - 6.12.
Kuchyňský nůž Satake Megumi Santoku Bunka 17 cmVšestranný japonský nůž na krájení zeleniny, ovoce, masa a ryb. Široká čepel usnadňuje přenášení nakrájených produktů do salátové mísy nebo na pánev a hodí se také k drcení česneku. Vysoká rukojeť zabraňuje nárazu kloubů o prkénko. Díky svým rozměrným r
můžete mít 5.12. - 6.12.
Nůž Satake Megumi Kaiski 9 cm
Nůž Satake Megumi Kaiski 9 cm Technická data: Čepel – ocel 420J2 Rukojeť – dřevo magnólie, plastový kroužek Tvrdost – 56 HRC +/- 1 Celková délka – 20,2 cm Délka čepele – 9,0 cm Šířka čepele – 3,0 cm Tloušťka čepele – 2,0 mm Způsob ostření – jed
můžete mít 5.12. - 6.12.
Satake Megumi Classic profesionální japonský nůž, Santoku 17 cm. Kuchyňské nože jsou vynikajícími firemními dárky.
Univerzální japonský kuchyňský nůž na krájení zeleniny, ovoce, masa a ryb. Široká čepel usnadňuje přenášení nakrájených produktů do salátové mísy nebo na pánev a hodí se také k
můžete mít 5.12. - 6.12.
Nůž na chléb Satake Macaron White 20 cm Macaron White Satake Kuchyňský nůž na chleba 20 cm Pevný, zoubkovaný nůž, který se používá ke krájení různých druhů chleba. Díky velmi ostrému ostří si nůž skvěle poradí s čerstvým křupavým pečivem.
můžete mít 5.12. - 6.12.
Nůž na chleba Satake Tomoko 20 cm Profesionální japonský nůž na chleba Satake Tomoko 20 cm. Kuchyňské nože jsou perfektní dárky pro firmy. Pevný, zoubkovaný nůž, který se používá ke krájení různých druhů chleba. Díky velmi ostrému ostří si nůž skvěle poradí s čerstvým křupavým pečivem.
můžete mít 5.12. - 6.12.
Satake Sashimi & Deba profesionální japonský nůž, Yanagi Sashimi 24 cm. Kuchyňské nože jsou vynikajícími firemními dárky.
Nůž na sašimi (Yanagi) je tradiční japonský nůž, který se používá ke krájení čerstvých filetů na téměř průhledné plátky. Je vynikající pro přípravu sushi,
můžete mít 5.12. - 6.12.
Kuchyňský nůž Satake Megumi Nakiri 16 cm Specializovaný japonský nůž určený ke krájení bylinek a zeleniny. Díky obdélníkové čepeli lze nakrájené suroviny rychle přenést do salátové mísy nebo na pánev. Zkušený kuchař může tenký nůž Nakiri použít k výrobě dekorativních průsvitných plátků (metoda k
můžete mít 5.12. - 6.12.
Nůž Nakiri 16 cm Satake Nashiji Natural Satake příbory
Profesionální japonský nůž Satake Nashiji Natural, Nakiri 16 cm. Kuchyňské nože osvědčují jako vynikající dárky pro firmy. Speciální japonský nůž určený k řezání bylinek a zeleniny. Díky obdélníkovému klínu můžete nakrájené suroviny ryc
můžete mít 5.12. - 6.12.
Nůž Nakiri 16 cm Satake Nashiji Black Pakka Kuchyňský nůž Satake Nashiji Black Pakka Nakiri 16 cm Specializovaný japonský nůž určený pro krájení bylinek a zeleniny. Díky obdélníkové čepeli můžete nakrájené ingredience rychle přemístit do salátové mísy nebo pánve.
můžete mít 5.12. - 6.12.
Nůž Satake Oliver Santoku 17 cm Kuchyňský nůž Oliver Satake Santoku 17 cm Všestranný japonský kuchyňský nůž, určený ke krájení zeleniny, ovoce, masa a ryb. Široká čepel usnadňuje přenášení nakrájených produktů do salátové mísy nebo pánve a je také užitečná pro drcení česneku.
můžete mít 5.12. - 6.12.
Kuchyňské nože
Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.
Kuchyňské nože Victorinox
Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.
Kuchyňské nože Fiskars
Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.
Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším
Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.
Japonské nože
Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.
Mohlo by vás dále zajímat
Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.