Satake Cutlery Nůž Nakiri 16 cm Megumi
Popis
Specializovaný japonský nůž určený ke krájení bylinek a zeleniny. Díky obdélníkové čepeli lze nakrájené suroviny rychle přenést do salátové mísy nebo na pánev. Zkušený kuchař může tenký nůž Nakiri použít k výrobě dekorativních průsvitných plátků (metoda katsura-muki). Rovné ostří slouží ke krájení ve svislé linii a umožňuje použití mnoha různých technik, například julienne nebo chiffonade.
Technické údaje:Čepel – ocel 420J2
Tvrdost – 56 HRC +/- 1
Celková délka – 30 cm
Délka čepele – 16 cm
Šířka čepele – 5,1 cm
Tloušťka čepele – přibližně 1,3 mm
Hmotnost – přibližně 95 g
Nože Satake Megumi Classic představují vynikající úvod do světa tradičních japonských nožů. Robustní čepele jsou vyrobeny z vysoce uhlíkové nerezové oceli 420J2, která je mimořádně odolná proti korozi a snadno se brousí. Klasické kulaté rukojeti z přírodního dřeva jsou vyztuženy kroužkem z odolného plastu, který účinně zabraňuje vyklouznutí čepele. Nože z této řady jsou ideální jako první krok na cestě za poznáním tajů japonské kuchyně.
Tvrdost HRC +/- 1: | 56 |
Čepel z nerezové oceli: | Ano |
Způsob ostření: | Oboustranně symetrické ostření: oboustranně symetrické |
Vícevrstvá ocel: | Ne |
Materiál rukojeti: | Tradiční japonská rukojeť |
Typ nože: | Kuchyňský nůž |
Délka čepele: | délka: 16 cm |
Typ čepele: | Nakiri |
Ocel: | 420J2 |