Satake Cutlery Nůž Nakiri 16 Cm Nashiji Black Pakka
Popis
Specializovaný japonský nůž určený pro krájení bylinek a zeleniny. Díky obdélníkové čepeli můžete nakrájené ingredience rychle přemístit do salátové mísy nebo pánve. Zkušený kuchař může použít tenký nůž Nakiri k získání dekorativních, průsvitných plátků (metoda katsura-muki). Rovná řezná hrana se používá pro krájení ve vertikální linii a umožňuje mnoho různých technik, jako je julienne a šifonáda.
Technická data:Čepel – ocel 420J2
Tvrdost – 56 HRC +/- 1
Celková délka – 29,8 cm
Délka čepele – 16 cm
Šířka čepele – 4,9 cm
Tloušťka čepele – cca. 1,9 mm
Hmotnost – cca. 120 g
Satake Nashiji Black Pakka je řada kuchyňských nožů s jedinečným designem. Čepel je zakončena ve stylu „nashiji“, který odkazuje na starou techniku zdobení mečů. Spočívá ve vytvoření textury připomínající hrubou slupku hrušky nashi, což má také praktický význam, protože jemné prohlubně usnadňují opuštění nože. Vysoce uhlíková nerezová ocel 420J2 je extrémně odolná proti korozi a snadno se brousí. Rukojeti z černého materiálu Pakkawood jsou odolné vůči vlhkosti a vysokým teplotám. Originální nože z této řady jsou vynikající nabídkou pro lidi, kteří oceňují praktická řešení v kuchyni.
Hlavní rysyTvrdost HRC +/- 1: 56
Nerezová čepel: Ano
Způsob ostření: Oboustranný symetrický
Vícevrstvá ocel: Ne.
Materiál rukojeti: Klasický nýtovaný
Typ nože: Kuchyňský nůž
Délka čepele: 16 cm
Typ čepele: Nakiri
Ocel: 420J2