10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchyňské nože

Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!

Zobrazit více

Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití

Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.

Univerzální kuchyňský nůž

Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.

Kuchyňský nůž na pečivo

Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.

Nůž na maso

Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.

Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce

Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.

Filetovací nůž

Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.

Sady kuchyňských nožů

Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.

TIP!

Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.


Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože

Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.

  • Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
  • Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
  • Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
  • Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.

*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.

Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky

Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.

  • Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
  • Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
  • Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Info:

Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.


Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Satake Cutlery Nůž Yanagi Sashimi 21 cm Sashimi & Deba Satake Cutlery Nůž Yanagi Sashimi 21 cm Sashimi & Deba
Satake Cutlery Nůž Yanagi Sashimi 21 cm Sashimi & Deba

Satake Sashimi & Deba profesionální japonský nůž, Yanagi Sashimi 21 cm. Kuchyňské nože jsou vynikajícími firemními dárky.

Nůž na sašimi (Yanagi) je tradiční japonský nůž, který se používá ke krájení čerstvých filetů na téměř průhledné plátky. Je vynikající pro přípravu sushi,

můžete mít 17.10. - 18.10.

Satake Cutlery Nůž Yanagi Sashimi 21 cm Nashiji Natural Satake Cutlery Nůž Yanagi Sashimi 21 cm Sashimi & Deba
Satake Cutlery Nůž Yanagi Sashimi 21 cm Nashiji Natural

Satake Nashiji Přírodní profesionální japonský nůž, Yanagi Sashimi 21 cm. Kuchyňské nože jsou vynikajícími firemními dárky.

Nůž na sašimi (Yanagi) je tradiční japonský nůž, který se používá ke krájení čerstvých filetů na téměř průhledné plátky. Je vynikající pro přípravu sushi, rybího carpa

můžete mít 17.10. - 18.10.

Satake Cutlery Nůž Yanagi Sashimi 21 cm Megumi Satake Cutlery Nůž Yanagi Sashimi 21 cm Sashimi & Deba
Satake Cutlery Nůž Yanagi Sashimi 21 cm Megumi

Satake Megumi Classic profesionální japonský nůž, Yanagi Sashimi 21 cm. Kuchyňské nože jsou vynikajícími firemními dárky.

Nůž na sašimi (Yanagi) je tradiční japonský nůž, který se používá ke krájení čerstvých filetů na téměř průhledné plátky. Je vynikající pro přípravu sushi, rybího carpacc

můžete mít 17.10. - 18.10.

Satake Cutlery Nůž Yanagi Sashimi 27 cm Sashimi & Deba Satake Cutlery Nůž Yanagi Sashimi 27 cm Sashimi & Deba
Satake Cutlery Nůž Yanagi Sashimi 27 cm Sashimi & Deba

Satake Sashimi & Deba profesionální japonský nůž, Yanagi Sashimi 24 cm. Kuchyňské nože jsou vynikajícími firemními dárky.

Nůž na sašimi (Yanagi) je tradiční japonský nůž, který se používá ke krájení čerstvých filetů na téměř průhledné plátky. Je vynikající pro přípravu sushi,

můžete mít 17.10. - 18.10.

Satake Cutlery Nůžky na ovoce v dřevěné pochvě Satake Cutlery Nůž Yanagi Sashimi 27 cm Sashimi & Deba
Satake Cutlery Nůžky na ovoce v dřevěné pochvě

Satake Nůžky na ovoce v dřevěné pochvě Satake Nůžky na ovoce v dřevěné pochvě Jednoduchý nůž na ovoce vyrobený z oceli 420J2, je ideální pro malé úkoly, jako je loupání a krájení ovoce. Vybaveno dřevěnou pochvou zajišťuje bezpečnost čepele a bez problémů ji můžeme vzít na tábor nebo na výlet d

můžete mít 17.10. - 18.10.

Satake Cutlery Oliver Nůž na chleba 20 cm Satake Cutlery Nůž Yanagi Sashimi 27 cm Sashimi & Deba
Satake Cutlery Oliver Nůž na chleba 20 cm

Satake Oliver Nůž na chleba 20 cm Oliver Satake Kuchyňský nůž na chleba 19 cm Pevný, zoubkovaný nůž, který se používá ke krájení různých druhů chleba. Díky velmi ostrému ostří si nůž skvěle poradí s čerstvým křupavým pečivem. Dlouhá čepel vám umožní pohodlně nakrájet i ty největší bochníky, an

můžete mít 17.10. - 18.10.

Satake Cutlery S/D levoruký Debův nůž 12cm Satake Cutlery S/D Levoruký nůž na sašimi Yanagiba 21 cm
Satake Cutlery S/D levoruký Debův nůž 12cm

Satake S/D levoruký Debův nůž 12cm

Kuchyňský nůž Satake S / D levoruký Deba 12 cm Tradiční japonský nůž se silnou, zúženou čepelí, který se používá k odblanění a filetování ryb tak, aby nedošlo k poškození jejich jemného masa. V Japonsku se často používá k přípravě drůbežíh

můžete mít 17.10. - 18.10.

Satake Cutlery S/D Levoruký nůž na sašimi Yanagiba 21 cm Satake Cutlery S/D Levoruký nůž na sašimi Yanagiba 21 cm
Satake Cutlery S/D Levoruký nůž na sašimi Yanagiba 21 cm

Kuchyňský nůž Satake S/D Yanagiba pro leváky na sašimi 21 cm

Nůž na sašimi (Yanagi) je tradiční japonský nůž, který se používá ke krájení čerstvých filetů na téměř průhledné plátky. Je vynikající pro přípravu sushi, rybího carpaccia a dalších pokrmů s velmi jemnými přísadami. Dlouhá, úzká a

můžete mít 17.10. - 18.10.

Satake Cutlery S/D Nůž Deba pro leváky 18 cm Satake Cutlery S/D Levoruký nůž na sašimi Yanagiba 21 cm
Satake Cutlery S/D Nůž Deba pro leváky 18 cm

Kuchyňský nůž Satake S/D Deba pro leváky 18 cm

Tradiční japonský nůž se silnou, zužující se čepelí, který se používá k odstraňování hlav a filetování ryb tak, aby se nepoškodilo jejich jemné maso. V Japonsku se často používá i k ořezávání drůbežího masa, není to však klasický sekáček a nemělo b

můžete mít 17.10. - 18.10.

Satake Cutlery Sada Kuchařských Nožů Katsu + Univerzální Nůž Satake Cutlery Sada Kuchařských Nožů Katsu + Univerzální Nůž
Satake Cutlery Sada Kuchařských Nožů Katsu + Univerzální Nůž

Sada 2 kuchyňských nožů v elegantní dřevěné krabičce

Sada 2 kuchyňských nožů zabalená v tradiční dřevěné krabičce je ideální dárek pro každého milovníka vaření. Nože jsou vyrobeny z oceli 420J2 kalené na 56 HRC, a jsou ideální pro domácí prostředí.

můžete mít 17.10. - 18.10.

Satake Cutlery Sada Nashiji Natural Santoku + Nakiri Satake Cutlery Sada Kuchařských Nožů Katsu + Univerzální Nůž
Satake Cutlery Sada Nashiji Natural Santoku + Nakiri

Sada 2 japonských nožů v dřevěné dárkové krabičce Sada 2 kuchyňských nožů zabalená v tradiční dřevěné krabičce je ideální jako dárek pro každého milovníka vaření. Nože jsou vyrobeny z molybden-vanadiové oceli kalené na 56–58 HRC a jsou ideální pro domácí použití. Kuchyňský nůž Satake Nashiji Natur

můžete mít 17.10. - 18.10.

Satake Cutlery Sada Nožů Masamune Uniw + Santoku Satake Cutlery Sada Kuchařských Nožů Katsu + Univerzální Nůž
Satake Cutlery Sada Nožů Masamune Uniw + Santoku

Sada nožů Satake Masamune Uniw + Santoku Univerzální nůž Santoku Satake Masamune + univerzální sada Sada 2 kuchyňských nožů balených v tradičním dřevěném obalu je perfektním dárkem pro každého milovníka vaření.

můžete mít 17.10. - 18.10.

Kuchyňské nože

Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.

Kuchyňské nože Victorinox

Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.

Kuchyňské nože Fiskars

Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.

Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším

Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.

Japonské nože

Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.

Mohlo by vás dále zajímat

Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.