10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchyňské nože

Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!

Zobrazit více

Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití

Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.

Univerzální kuchyňský nůž

Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.

Kuchyňský nůž na pečivo

Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.

Nůž na maso

Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.

Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce

Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.

Filetovací nůž

Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.

Sady kuchyňských nožů

Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.

TIP!

Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.


Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože

Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.

  • Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
  • Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
  • Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
  • Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.

*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.

Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky

Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.

  • Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
  • Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
  • Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Info:

Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.


Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Malatec 18542 Tréninkový motýlkový nůž - černý Malatec 18542 Tréninkový motýlkový nůž - černý
Malatec 18542 Tréninkový motýlkový nůž - černý

NŮŽ ČERNÝ MOTÝL VÝCVIK - Tento motýlí tréninkový nůž je ideální pro cvičení v reálném životě, aniž byste se museli bát, že si pořežete ruce. Doporučeno pro každého, kdo miluje motýlí nůž. Pro trénink bez rizika pořezání. ZABEZPEČENÍ PROTI OTEVŘENÍ - má zabudovaný zámek proti otevření. Odemknout je

můžete mít 2.12. - 3.12.

Masahiro Bessen Deba nůž 180mm [16207] Malatec 18542 Tréninkový motýlkový nůž - černý
Masahiro Bessen Deba nůž 180mm [16207]

Nůž Masahiro Bessen Deba 180mm [16207] Jednostranně zaostřené řemeslníky s více než 30 lety zkušeností vyznačují neuvěřitelnou ostrostí. Rukojeť je vyrobena s důrazem na detail v Japonsku ze světlého magnoliového dřeva vyztuženého plastovým kroužkem. Tradiční japonská kuchyně je převážně založ

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Bessen Nůž Usuba 165mm [16238] Malatec 18542 Tréninkový motýlkový nůž - černý
Masahiro Bessen Nůž Usuba 165mm [16238]

Masahiro Bessen nůž Usuba 165mm [16238]

Usuba je tradiční japonský nůž používaný ke zpracování zeleniny. Vypadá jako úzký sekáček nebo jakýkoli jiný tradiční japonský nůž Nakiri , ale oproti tomu je na jedné straně nabroušený.

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Bessen Yanagiba Nůž 210mm [16218] Masahiro Bessen Yanagiba Nůž 210mm [16218]
Masahiro Bessen Yanagiba Nůž 210mm [16218]

Masahiro Bessen Yanagiba nůž 210mm [16218]

Masahiro Yanagiba s délkou čepele 210 mm je nůž, jehož dlouhá a štíhlá čepel se používá při krájení velmi tenkých plátků nebo filetování ryb. V asijské kuchyni se Yanagiba nejčastěji používá k přípravě sushi nebo sashimi.

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Bessen Yanagiba Nůž 300mm [16221] Masahiro Bessen Yanagiba Nůž 210mm [16218]
Masahiro Bessen Yanagiba Nůž 300mm [16221]

Masahiro Bessen Yanagiba nůž 300mm [16221] Masahiro Masahiro Yanagiba s délkou čepele 300 mm je nůž, jehož dlouhá a štíhlá čepel se používá při krájení velmi tenkých plátků nebo filetování ryb. V asijské kuchyni se Yanagiba nejčastěji používá k přípravě sushi nebo sashimi.

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Brusný Kámen M-600/1000 [40173] Masahiro Bessen Yanagiba Nůž 210mm [16218]
Masahiro Brusný Kámen M-600/1000 [40173]

Brusný kámen Masahiro M-600/1000 [40173] Kameny jsou nejlepším způsobem, jak brousit, ostřit a leštit ostří. Tuto metodu používají i japonské továrny na nože.

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Brusný Kámen S-600 [40184] Masahiro Bwh Chopper 150mm 674g [14092] Sekací Nůž
Masahiro Brusný Kámen S-600 [40184]

Brusný kámen Masahiro S-600 [40184] Masahiro Kameny jsou nejlepším způsobem, jak brousit, ostřit a leštit ostří. Tuto metodu používají i japonské továrny na nože.

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Bwh Boning 160mm Ohebný Nůž [14072] Masahiro Bwh Chopper 150mm 674g [14092] Sekací Nůž
Masahiro Bwh Boning 160mm Ohebný Nůž [14072]

Masahiro BWH Boning 160mm Ohebný nůž [14072]

Masahiro BWH Boning Flexible s pružnou čepelí o délce 160 mm je nůž určený pro kypření s charakteristickou velmi úzkou čepelí s kulatou špičkou navrženou tak, aby se s ním dalo snadno manévrovat kolem kostí, mezi klouby i mezi šl

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Bwh Chopper 150mm 674g [14092] Sekací Nůž Masahiro Bwh Chopper 150mm 674g [14092] Sekací Nůž
Masahiro Bwh Chopper 150mm 674g [14092] Sekací Nůž

Masahiro BWH Chopper 150mm 674g [14092] sekací nůž

Masahiro BWH Chopper je těžký řeznický sekáček, který lze použít ke zpracování, krájení nebo sekání syrového masa. Velká váha pomáhá při sekání malých kostí nebo chrupavek.

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Bwh Chopper Sekáček 120mm 504g [14091] Masahiro Bwh Chopper Sekáček 120mm 504g [14091]
Masahiro Bwh Chopper Sekáček 120mm 504g [14091]

Masahiro BWH Chopper sekáček 120mm 504g [14091] Masahiro BWH Chopper je těžký řeznický sekáček, který lze použít ke zpracování, krájení nebo sekání syrového masa. Velká váha pomáhá při sekání malých kostí nebo chrupavek.

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Bwh Krájecí Nůž 90mm [14001] Masahiro Bwh Chopper Sekáček 120mm 504g [14091]
Masahiro Bwh Krájecí Nůž 90mm [14001]

Masahiro BWH krájecí nůž 90mm [14001]

Masahiro BWH Paring s délkou čepele 90 mm je nůž určený pro loupání a zpracování drobných produktů jako je ovoce a zelenina. Svým tvarem připomíná miniaturní kuchařský nůž a špičatá špička umožňuje snadné manévrování.

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Bwh Loupací Nůž 60mm [14000] Masahiro Bwh Chopper Sekáček 120mm 504g [14091]
Masahiro Bwh Loupací Nůž 60mm [14000]

Masahiro BWH Loupací nůž 60mm [14000] Masahiro BWH Peeling se zahnutou čepelí o délce 60 mm je nůž určený pro loupání a zpracování drobných produktů jako je ovoce a zelenina. Jeho malý, kompaktní tvar umožňuje snadné manévrování při držení zpracovávaného produktu v ruce.

můžete mít 4.12. - 5.12.

Kuchyňské nože

Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.

Kuchyňské nože Victorinox

Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.

Kuchyňské nože Fiskars

Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.

Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším

Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.

Japonské nože

Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.

Mohlo by vás dále zajímat

Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.