Masahiro Bessen Nůž Usuba 165mm [16238]
Popis
Masahiro Bessen nůž Usuba 165mm [16238]
Usuba je tradiční japonský nůž používaný ke zpracování zeleniny. Vypadá jako úzký sekáček nebo jakýkoli jiný tradiční japonský nůž Nakiri , ale oproti tomu je na jedné straně nabroušený. Řezná hrana je obvykle rovná nebo s hladkou křivkou. Díky charakteristicky vysokému ostří je ruka dobře oddělena od prkénka, což zajišťuje pohodlnou práci při sekání. Mistři sushi používají tento nůž katsuramuki k krájení tenkých plátků bílé ředkve, mrkve nebo okurky.
Nože této řady byly vyrobeny v duchu japonské tradice a stylu, který má kořeny před stovkami let, kdy řemeslníci ukovali ty nejlepší samurajské meče. Čepele nožů Bessen jsou vyrobeny z oceli s vysokým (1,1%) obsahem uhlíku, kalené na tvrdost 61–63 HRC . Jednostranně broušené řemeslníky s více než 30 letou praxí, jsou extrémně ostré.
Rukojeť je vyrobena s japonským smyslem pro detail, vyrobena ze světlého magnóliového dřeva vyztuženého plastovým kroužkem.
Tradiční japonská kuchyně je z velké části založena na rybách a zelenině, které se připravují na nejrůznější způsoby. To vyžaduje použití speciálně navržených nožů, kterým se lidově říká nože japonského typu. Nože jako Deba, Yanagiba nebo Usuba jsou nástroje, které má jistě každý sushi mistr.
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat opatrně.
- Nože Masahiro by se neměly používat pro řezání mražených výrobků (kromě řad k tomuto účelu určených).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Nůž umyjte v teplé vodě s trochou mycího prostředku.
- Po umytí nůž otřete do sucha.
Typ oceli: uhlíková ocel (Ki-gami č. 2)
HRC: 61–63
Materiál rukojeti: magnóliové dřevo
Způsob ostření: jednostranný
Rozměry:
Celková délka (A): 295 mm
Délka čepele (B): 155 mm
Šířka ©: 41 mm
Tloušťka (D): bd
Hmotnost: 151 g