Masahiro Bwh Boning 160mm Ohebný Nůž [14072]
Popis
Masahiro BWH Boning 160mm Ohebný nůž [14072]
Masahiro BWH Boning Flexible s pružnou čepelí o délce 160 mm je nůž určený pro kypření s charakteristickou velmi úzkou čepelí s kulatou špičkou navrženou tak, aby se s ním dalo snadno manévrovat kolem kostí, mezi klouby i mezi šlachami a chrupavkami syrového masa. Díky těmto vlastnostem je kypřicí nůž nepostradatelný pro tento typ činnosti v každé kuchyni, což je cenově výhodnější než kupovat sypané maso. Na kypření drůbeže a ryb je lepší nůž s pružnou čepelí, na červené maso zase nůž s tužší čepelí. K filetování lze v případě potřeby použít i kypřící nůž, zejména ten s pružnou čepelí.
BWH je řada nožů po vzoru řady MV-H . Zde byla také použita molybden-vanadová vysoce uhlíková nerezová ocel MBS-26 , která byla podrobena třístupňovému procesu kalení až do dosažení tvrdosti 58–59 HRC . Každá čepel byla zdokonalena řemeslníky s více než 30 lety zkušeností, čímž se nože Masahiro dostaly na úroveň bezprecedentní, bezprecedentní ostrosti.
Rukojeť je vyrobena ze dřeva zvaného Black Pakkawood , jehož četné vrstvy byly slisovány pod vysokým tlakem a vysokou teplotou do jediného, velmi odolného materiálu, odolného vůči vlhkosti a vodě. Dřevěná rukojeť s antibakteriálním povlakem se snadno udržuje jako plast, je zajištěna třemi dokonale zapuštěnými a leštěnými nýty.
Nože z této řady jsou broušené ze dvou stran, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky 80/20 . To znamená, že ostří je posunuto na jednu stranu v ose nože. Výhody použití asymetrického ostření jsou až 35% ve srovnání se symetrickým ostřím, že řezná hrana je tenčí, díky čemuž je mnohem ostřejší.
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat opatrně.
- Nože Masahiro by se neměly používat pro řezání mražených výrobků (kromě řad k tomuto účelu určených).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Nůž umyjte v teplé vodě s trochou mycího prostředku.
- Po umytí nůž otřete do sucha.
Typ oceli: MBS-26
HRC: 58–59
Materiál rukojeti: černé dřevo pakkawood
Způsob ostření: oboustranný, asymetrický 80/20
Rozměry:
Celková délka (A): 288 mm
Délka čepele (B): 160 mm
Šířka ©: 28 mm
Tloušťka (D): 2,0 mm
Hmotnost: 111 g