10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Koření Skýpala

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Koření Skýpala Hořčice bílá celá Koření Skýpala Hořčice bílá celá
Koření Skýpala Hořčice bílá celá

Důležitá surovina při konzervaci hub a zeleniny. Semena se používají při nakládání hub a zeleniny, marinování ryb a k přípravě některých druhů omáček. Hořčičná semínka jsou důležitou farmaceutickou surovinou, užívají se převážně zevně, ve formě náplastí či obkladů.

můžete mít 30.12. - 2.1.

Koření Skýpala Hřebíček celý Koření Skýpala Hořčice bílá celá
Koření Skýpala Hřebíček celý

Usušený aromatický plod hřebíčkovce vonného je oblíbené koření, které se přidává do směsí k dochucení svařených vín a punčů, do sladkých jídel a pikantních chuťovek, dezertů, sirupů a zavařenin. Je vhodný k úpravě rýže, zeleniny i masa.

můžete mít 30.12. - 2.1.

Koření Skýpala Hřebíček mletý Koření Skýpala Hořčice bílá celá
Koření Skýpala Hřebíček mletý

Usušený aromatický plod hřebíčkovce vonného je oblíbené koření, které se přidává do směsí k dochucení svařených vín a punčů, do sladkých jídel a pikantních chuťovek, dezertů, sirupů a zavařenin. Je vhodný k úpravě rýže, zeleniny i masa.

můžete mít 30.12. - 2.1.

Koření Skýpala Italské koření Koření Skýpala Italské koření
Koření Skýpala Italské koření

Do těstovin, špaget, vhodná na pizzu a podobné vařené nebo zapečené těstoviny, do salátů, dresingů, jogurtů, omáček. Možno použít i jako steakové koření na všechny druhy masa, do mletých mas, na špízy a ražniči, do marinád při řožnění a grilování, na restovanou nebo grilovanou zeleninu.

můžete mít 30.12. - 2.1.

Koření Skýpala Kardamom mletý Koření Skýpala Italské koření
Koření Skýpala Kardamom mletý

výrazňuje sladkou i ostře pikantní chuť, tvoří jednu z hlavních složek mnoha směsí, používá se do cukrovinek, sladkého pečiva, pudinků a zmrzlin (kulfi). Rozmělněnými tobolkami se ochucuje rýže, dušené a vařené pokrmy, hodí se do pečených jablek, mírně povařených hrušek a ovocných salátů.

můžete mít 30.12. - 2.1.

Koření Skýpala Kari indické Koření Skýpala Italské koření
Koření Skýpala Kari indické

Používá se na všechny druhy masa, do smetanových omáček, dušené zeleniny a zeleninových salátů, rýže, na ryby a do některých polévek. Směs indické kuchyně do mas a omáček.

můžete mít 30.12. - 2.1.

Koření Skýpala Kayenský pepř Koření Skýpala Kayenský pepř
Koření Skýpala Kayenský pepř

Kayenský pepř je odrůda velmi ostrých chilli papriček, které se používají k přiostření mnoho druhů omáček, gulášů, polévek a ostatních pikantních pokrmů kuchyně celého světa.

můžete mít 30.12. - 2.1.

Koření Skýpala Kmín celý Koření Skýpala Kayenský pepř
Koření Skýpala Kmín celý

Používá se do brambor, zelí, hub, při přípravě vepřové pečeně, do omáček a polévek, k ochucení slaného pečiva a sýrů. Kmínová silice slouží k výrobě některých likérů (Kmínka).

můžete mít 30.12. - 2.1.

Koření Skýpala Kmín drcený Koření Skýpala Kayenský pepř
Koření Skýpala Kmín drcený

Používá se do brambor, zelí, hub, při přípravě vepřové pečeně, do omáček a polévek, k ochucení slaného pečiva a sýrů. Kmínová silice slouží k výrobě některých likérů (Kmínka).

můžete mít 30.12. - 2.1.

Koření Skýpala Kmín mletý Koření Skýpala Kmín římský mletý
Koření Skýpala Kmín mletý

Používá se do brambor, zelí, hub, při přípravě vepřové pečeně, do omáček a polévek, k ochucení slaného pečiva a sýrů. Kmínová silice slouží k výrobě některých likérů (Kmínka).

můžete mít 30.12. - 2.1.

Koření Skýpala Kmín římský celý Koření Skýpala Kmín římský mletý
Koření Skýpala Kmín římský celý

Používá se především v indické a mexické kuchyni skoro do všech pokrmů. Přidává se do zeleninových, luštěninových a rýžových pokrmů, ochutí dušená jídla a polévky. Používá se při nakládání zeleniny, uzenin a sýrů, vhodný i do zelí.

můžete mít 30.12. - 2.1.

Koření Skýpala Kmín římský mletý Koření Skýpala Kmín římský mletý
Koření Skýpala Kmín římský mletý

Používá se především v indické a mexické kuchyni skoro do všech pokrmů. Přidává se do zeleninových, luštěninových a rýžových pokrmů, ochutí dušená jídla a polévky. Používá se při nakládání zeleniny, uzenin a sýrů, vhodný i do zelí.

můžete mít 30.12. - 2.1.

Koření Skýpala Kopr sušené špičky Koření Skýpala Kopr sušené špičky
Koření Skýpala Kopr sušené špičky

V kuchyni má všestranné využití při konzervaci okurek, zelí, cibule, do polévek a omáček, vaječných a bramborových jídel, do zeleninových salátů, dresingů a majonéz. Koprová silice se používá při výrobě likérů.

můžete mít 30.12. - 2.1.

Koření Skýpala Koriandr celý Koření Skýpala Kopr sušené špičky
Koření Skýpala Koriandr celý

Používá se v mexické, indické a thajské kuchyni do omáček, dresingů, na drůbeží a skopové maso. Plody koriandru se využívají v kuchyni už od starověku, mají nasládlou chuť a citrusovou vůni.

můžete mít 30.12. - 2.1.

Koření Skýpala Koriandr mletý Koření Skýpala Kopr sušené špičky
Koření Skýpala Koriandr mletý

Používá se v mexické, indické a thajské kuchyni do omáček, dresingů, na drůbeží a skopové maso. Plody koriandru se využívají v kuchyni už od starověku, mají nasládlou chuť a citrusovou vůni.

můžete mít 30.12. - 2.1.

Koření Skýpala Kurkuma mletá Koření Skýpala Majoránka drhnutá
Koření Skýpala Kurkuma mletá

Kurkuma, nebo-li indický šafrán, žlutý zázvor, se používá jako barvivo, je součástí mnoha směsí a tekutých dochucovadel, vhodná do pikantních omáček. Má blahodárné účinky na trávení tučných jídel, stimuluje funkci žlučníku a jater, má protizánětlivé, antibiotické a dezinfekční účinky

můžete mít 30.12. - 2.1.

Koření Skýpala Majoránka drhnutá Koření Skýpala Majoránka drhnutá
Koření Skýpala Majoránka drhnutá

Je neodmyslitelnou surovinou v italské kuchyni do omáček, těstovin, na pizzu a pečenou zeleninu. V Řecku se používá do pokrmů souvlaki, pečených ryb a řeckých salátů. U nás se používá k dochucení bramborové a hrachové polévky, do gulášů, omáček, tradičních českých bramboráků, do luštěnin, obilovin.

můžete mít 30.12. - 2.1.

Koření Skýpala Medvědí česnek Koření Skýpala Majoránka drhnutá
Koření Skýpala Medvědí česnek

Hodí se do pokrmů z masa a ryb, dušené nebo grilované zeleniny a hub, výborně dochutí polévky a omáčky, do zapečených těstovin a brambor, selských omele. Česnek napomáhá ke snížení krevního tlaku, pomáhá k regulaci hladiny cholesterolu, používá se při nachlazení a podporuje trávení.

můžete mít 30.12. - 2.1.

Koření Skýpala Medvědí gril Koření Skýpala Mrkev granulovaná
Koření Skýpala Medvědí gril

Všestranná kořenící směs s přirozenou vůní planého medvědího česneku vhodná při marinování, grilování, rožnění a pečení všech druhů mas, do nádivek, minutkové kuchyně, výtečně chutná v dušené nebo grilované zelenině, lze použít i do zapečených brambor a těstovin.

můžete mít 30.12. - 2.1.

Koření Skýpala Mexiko Koření Skýpala Mrkev granulovaná
Koření Skýpala Mexiko

Používá se k přiostření a dochucení grilovacích omáček, masových směsí, grilované a restované zeleniny, do gulášů, zapečených brambor a těstovin, ale především na rožněné a grilovaná masa a špízy.

můžete mít 30.12. - 2.1.

Koření Skýpala Mrkev granulovaná Koření Skýpala Mrkev granulovaná
Koření Skýpala Mrkev granulovaná

Mrkev se používá v syrovém nebo sušeném stavu do všech teplých i studených pokrmů české i zahraniční kuchyně. V lidovém léčitelství se používá hlavně proto, že kořen obsahuje provitamín A, vitamíny B, C, minerály, zejména draslík a antioxidanty.

můžete mít 30.12. - 2.1.

Koření Skýpala Muškátový květ mletý Koření Skýpala Muškátový ořech mletý
Koření Skýpala Muškátový květ mletý

Krajkovitý obal – míšek (mletý), který obklopuje semeno. Muškátový květ se v kuchyni využívá méně než ořech, protože květ je velmi drahý. Oba se používají v malém množství k dochucování pečiva, ovocných dezertů, koláčů, pudinků, džemů…

můžete mít 30.12. - 2.1.

Koření Skýpala Muškátový ořech mletý Koření Skýpala Muškátový ořech mletý
Koření Skýpala Muškátový ořech mletý

Jádro semen plodů muškátovníku pravého. Muškátový oříšek se v kuchyni využívá více než květ, protože květ je velmi drahý. Oba se používají v malém množství k dochucování pečiva, ovocných dezertů, koláčů, pudinků, džemů, ale i do dušených pokrmů, …

můžete mít 30.12. - 2.1.

Koření Skýpala Nové koření celé Koření Skýpala Muškátový ořech mletý
Koření Skýpala Nové koření celé

Používá se při nakládání různých druhů potravin, do vývarů, polévek, omáček, marinád na ryby, korýše a jiné mořské dary, ale i na hovězí a zvěřinové maso, do omáček, zeleninových a rýžových pokrmů. Nové koření má široké využití v likérnictví (benediktinka či chartreuska) a kosmetice.

můžete mít 30.12. - 2.1.

Koření Skýpala je rodinná firma prodávající prvotřídní koření a potřeby pro gastro. Je jedinečná tím, že koření kupuje v celku a mele těsně před expedicí, čímž si zachová svou výraznou vůni a chuť. Kořenící směsi jsou míchány ručně dle originálních receptur bez glutamátu a umělých přídavných látek.