10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchyňské nože

Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!

Zobrazit více

Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití

Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.

Univerzální kuchyňský nůž

Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.

Kuchyňský nůž na pečivo

Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.

Nůž na maso

Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.

Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce

Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.

Filetovací nůž

Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.

Sady kuchyňských nožů

Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.

TIP!

Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.


Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože

Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.

  • Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
  • Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
  • Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
  • Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.

*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.

Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky

Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.

  • Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
  • Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
  • Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Info:

Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.


Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Masahiro Nůž dosushi Masahiro MS-8 Deba 150 mm, sashimi Masahiro Nůž dosushi Masahiro MS-8 Deba 150 mm, sashimi
Masahiro Nůž dosushi Masahiro MS-8 Deba 150 mm, sashimi

Nůž Masahiro MS-8 Deba 150mm [10005] Deba je nůž japonského stylu používaný především na krájení ryb, ale i masa. Dodávají se v mnoha velikostech, od 120 mm do 300 mm. Řezná hrana je velmi odolná, aby si poradila s uříznutím hlavy ryby nebo uříznutím malých kostí. Nůž deba je jednostranně nab

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Nůž Kuchařský Bwh 210 Mm [14011] Masahiro Nůž dosushi Masahiro MS-8 Deba 150 mm, sashimi
Masahiro Nůž Kuchařský Bwh 210 Mm [14011]

Nůž kuchařský Masahiro BWH 210 mm [14011]

Masahiro BWH Chef s délkou čepele 210 mm je jedním z nejčastěji volených kuchyňských nožů, a to jak profesionálními kuchaři, tak amatéry.

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Nůž kuchařský Masahiro BWH 210 mm [14011] Masahiro Nůž dosushi Masahiro MS-8 Deba 150 mm, sashimi
Masahiro Nůž kuchařský Masahiro BWH 210 mm [14011]

Nůž kuchařský Masahiro BWH 210 mm [14011] Masahiro BWH Chef s délkou čepele 210 mm je jedním z nejčastěji volených kuchyňských nožů, a to jak profesionálními kuchaři, tak amatéry. Charakteristický tvar nože, pocházející z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským úkonům a název kucha

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Nůž Masahiro Bessen Takohiki 240 mm Masahiro Nůž Masahiro Bessen Usuba 165 mm sushi, sashimi
Masahiro Nůž Masahiro Bessen Takohiki 240 mm

Nůž Masahiro Bessen Takohiki 240 mm [16229] Masahiro Takohiki je nůž, jehož dlouhá čepel se používá při krájení velmi tenkých plátků nebo filetování ryb. V asijské kuchyni se nůž Takohiki stejně jako nůž Yanagiba nejčastěji používá při přípravě sushi nebo sashimi. Nůž Takohiki , pocházející z

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Nůž Masahiro Bessen Usuba 165 mm sushi, sashimi Masahiro Nůž Masahiro Bessen Usuba 165 mm sushi, sashimi
Masahiro Nůž Masahiro Bessen Usuba 165 mm sushi, sashimi

Masahiro Bessen nůž Usuba 165mm [16238] Usuba je tradiční japonský nůž používaný ke zpracování zeleniny. Vypadá jako úzký sekáček nebo jakýkoli jiný tradiční japonský nůž Nakiri , ale oproti tomu je na jedné straně nabroušený. Řezná hrana je obvykle rovná nebo s hladkou křivkou. Díky charakte

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Nůž Masahiro BWH Chef 180 mm [14010] Masahiro Nůž Masahiro Bessen Usuba 165 mm sushi, sashimi
Masahiro Nůž Masahiro BWH Chef 180 mm [14010]

Nůž Masahiro BWH Chef 180 mm [14010] Masahiro BWH Chef s délkou čepele 180 mm je jedním z nejčastěji volených kuchyňských nožů jak profesionálními kuchaři, tak amatéry. Charakteristický tvar nože, pocházející z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským úkonům a název kuchařského nože

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Nůž Masahiro BWH Chef 240 mm [14012] Masahiro Nůž Masahiro BWH Chef Wave Edge 180 mm [14040]
Masahiro Nůž Masahiro BWH Chef 240 mm [14012]

Nůž Masahiro BWH Chef 240 mm [14012] Masahiro BWH Chef s délkou čepele 240 mm je jedním z nejčastěji volených kuchyňských nožů jak profesionálními kuchaři, tak amatéry. Charakteristický tvar nože, pocházející z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským úkonům a název kuchařského nože

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Nůž Masahiro BWH Chef Dimple 180 mm [14080] Masahiro Nůž Masahiro BWH Chef Wave Edge 180 mm [14040]
Masahiro Nůž Masahiro BWH Chef Dimple 180 mm [14080]

Nůž Masahiro BWH Chef Dimple 180 mm [14080] Masahiro BWH Chef s délkou čepele 180 mm je jedním z nejčastěji volených kuchyňských nožů jak profesionálními kuchaři, tak amatéry. Charakteristický tvar nože, pocházející z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským úkonům a název kuchařské

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Nůž Masahiro BWH Chef Wave Edge 180 mm [14040] Masahiro Nůž Masahiro BWH Chef Wave Edge 180 mm [14040]
Masahiro Nůž Masahiro BWH Chef Wave Edge 180 mm [14040]

Nůž Masahiro BWH Chef Wave Edge 180 mm [14040] Jednou z nejzajímavějších věcí na tomto noži je zoubkované ostří , které v kombinaci s asymetrickým oboustranným broušením zajišťuje, že čepel zůstane funkční po velmi dlouhou dobu. Vroubkování na hraně vyvíjí mnohem větší tlak na řezaný produkt

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Nůž Masahiro BWH Chef Wave Edge 210 mm [14041] Masahiro Nůž Masahiro BWH Chef Wave Edge 210 mm [14041]
Masahiro Nůž Masahiro BWH Chef Wave Edge 210 mm [14041]

Nůž Masahiro BWH Chef Wave Edge 210 mm [14041] Jednou z nejzajímavějších věcí na tomto noži je zoubkované ostří , které v kombinaci s asymetrickým oboustranným broušením zajišťuje, že čepel zůstane funkční po velmi dlouhou dobu. Vroubkování na hraně vyvíjí mnohem větší tlak na řezaný produkt

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Nůž Masahiro BWH Santoku Dimple 175 mm [14079] Masahiro Nůž Masahiro BWH Chef Wave Edge 210 mm [14041]
Masahiro Nůž Masahiro BWH Santoku Dimple 175 mm [14079]

Nůž Masahiro BWH Santoku Dimple 175 mm [14079] Masahiro BWH Santoku s délkou čepele 175 mm je tradiční japonský nůž, který bývá označován jako protějšek západního kuchařského nože. Japonský název tohoto velmi oblíbeného nože znamená „tři ctnosti“ nebo „tři ctnosti“. To naráží na skutečnost, ž

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Nůž Masahiro BWH Santoku 175 mm [14023] Masahiro Nůž Masahiro BWH Chef Wave Edge 210 mm [14041]
Masahiro Nůž Masahiro BWH Santoku 175 mm [14023]

Nůž Masahiro BWH Santoku 175 mm [14023] Masahiro BWH Santoku s délkou čepele 175 mm je tradiční japonský nůž, který bývá označován jako protějšek západního kuchařského nože. Japonský název tohoto velmi oblíbeného nože znamená „tři ctnosti“ nebo „tři ctnosti“. To naráží na skutečnost, že tento

můžete mít 4.12. - 5.12.

Kuchyňské nože

Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.

Kuchyňské nože Victorinox

Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.

Kuchyňské nože Fiskars

Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.

Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším

Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.

Japonské nože

Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.

Mohlo by vás dále zajímat

Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.