Masahiro Nůž Masahiro BWH Santoku Dimple 175 mm [14079]
Popis
Masahiro BWH Santoku s délkou čepele 175 mm je tradiční japonský nůž, který bývá označován jako protějšek západního kuchařského nože. Japonský název tohoto velmi oblíbeného nože znamená „tři ctnosti“ nebo „tři ctnosti“. To naráží na skutečnost, že tento nůž, který svým charakteristickým vzhledem připomíná kombinaci kuchařského nože a sekáčku, se velmi dobře hodí na krájení masa, ryb a zeleniny.
Verze Dimple znamená oboustranné drážky čepele, které zabraňují přilepení řezaných produktů k noži.
BWH je řada nožů po vzoru řady MV-H . Zde byla také použita molybden-vanadová vysoce uhlíková nerezová ocel MBS-26 , která byla podrobena třístupňovému procesu kalení až do dosažení tvrdosti 58–59 HRC . Každá čepel byla zdokonalena řemeslníky s více než 30 lety zkušeností, čímž se nože Masahiro dostaly na úroveň extrémní ostrosti.
Rukojeť je vyrobena ze dřeva zvaného Black Pakkawood , jehož četné vrstvy byly slisovány pod vysokým tlakem a vysokou teplotou do jediného, velmi odolného materiálu, odolného vůči vlhkosti a vodě. Dřevěná rukojeť s antibakteriálním povlakem se snadno udržuje jako plast, je zajištěna třemi dokonale zapuštěnými a leštěnými nýty.
Nože této řady jsou broušené ze dvou stran, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí 80/20 asymetricky. To znamená, že ostří je posunuto na jednu stranu v ose nože. Výhody použití asymetrického ostření jsou až 35% ve srovnání se symetrickým ostřím, že řezná hrana je tenčí, díky čemuž je mnohem ostřejší.
- Typ oceli: MBS-26
- HRC: 58–59
- Materiál rukojeti: černé dřevo pakkawood
- Způsob ostření: oboustranný, asymetrický 80/20
- Rozměry:
- Celková délka (A): 296 mm
- Délka čepele (B): 175 mm
- Šířka ©: 47 mm
- Tloušťka (D): 2,0 mm
- Hmotnost: 150 g
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat opatrně.
- Nože Masahiro by se neměly používat pro řezání mražených výrobků (kromě řad k tomuto účelu určených).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Nůž umyjte v teplé vodě s trochou mycího prostředku.
- Po umytí nůž otřete do sucha.
- Nůž uložte na magnetický paprsek nebo do speciálního bloku na nože.
- Výrobce: Masahiro
- Styl: Japonský
- Typ nože: kuchařský nůž
- Rukojeť: dřevěná
- Délka čepele: 16–19 cm
- STAV : NOVÉ
Masahiro Co. Ltd je společnost, která je ve vlastnictví japonské rodiny Hattori od jejího založení v roce 1932. Společnost sídlí v srdci Země vycházejícího slunce – v prefektuře Gifu, ve městě Seki. Toto místo je po staletí známé výrobou vynikajících mečů a nožů. Samotná značka Masahiro je synonymem pro produkty nejvyšší kvality – její zakladatelé vždy dbali na to, aby používali jen ty nejlepší materiály, zformované do nástrojů s nejergonomičtějšími tvary.