10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchyňské nože

Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!

Zobrazit více

Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití

Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.

Univerzální kuchyňský nůž

Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.

Kuchyňský nůž na pečivo

Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.

Nůž na maso

Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.

Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce

Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.

Filetovací nůž

Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.

Sady kuchyňských nožů

Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.

TIP!

Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.


Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože

Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.

  • Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
  • Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
  • Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
  • Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.

*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.

Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky

Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.

  • Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
  • Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
  • Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Info:

Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.


Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Masahiro Masahiro nůž Sankei Santoku 165mm černý 35841 Masahiro Masahiro nůž Sankei Santoku 165mm černý 35841
Masahiro Masahiro nůž Sankei Santoku 165mm černý 35841

Santoku je tradiční japonský nůž, který je často označován jako ekvivalent západního kuchařského nože. Japonský název tohoto velmi oblíbeného nože znamená „tři ctnosti“ nebo „tři ctnosti“.

můžete mít 6.12. - 10.12.

Masahiro Masahiro nůž Sankei Utility 150mm černý 35845 Masahiro Masahiro nůž Sankei Santoku 165mm černý 35841
Masahiro Masahiro nůž Sankei Utility 150mm černý 35845

Masahiro SANKEI Utilitys délkou čepele150 mm je univerzální nůž, který je menší verzí kuchařského nože. Jeho všestranné použití, vhodné všude tam, kde je kuchařský nůž příliš velký, z něj činí nepostradatelný prvek kuchyňského vybavení.

můžete mít 6.12. - 10.12.

Masahiro Masahiro nůž Sankei Utility 150mm hnědý 35925 Masahiro Masahiro nůž Sankei Santoku 165mm černý 35841
Masahiro Masahiro nůž Sankei Utility 150mm hnědý 35925

Masahiro SANKEI Utilitys délkou čepele150 mm je univerzální nůž, který je menší verzí kuchařského nože. Jeho všestranné použití, vhodné všude tam, kde je kuchařský nůž příliš velký, z něj činí nepostradatelný prvek kuchyňského vybavení.

můžete mít 6.12. - 10.12.

Masahiro Masahiro sankei santoku nůž 165mm hnědý 35921 Masahiro Masahiro sankei santoku nůž 165mm hnědý 35921
Masahiro Masahiro sankei santoku nůž 165mm hnědý 35921

Santoku je tradiční japonský nůž, který je často označován jako ekvivalent západního kuchařského nože. Japonský název tohoto velmi oblíbeného nože znamená „tři ctnosti“ nebo „tři ctnosti“.

můžete mít 6.12. - 10.12.

Masahiro Masahiro Santoku 175 mm 14023 Masahiro Masahiro sankei santoku nůž 165mm hnědý 35921
Masahiro Masahiro Santoku 175 mm 14023

Masahiro BWH Santoku s délkou čepele 175 mm je tradiční japonský nůž, který je často označován jako ekvivalent západního kuchařského nože. Japonský název tohoto velmi oblíbeného nože znamená „tři ctnosti“ nebo „tři ctnosti“.

můžete mít 6.12. - 10.12.

Masahiro Masahiro sekáček Bwh Chopper 180mm 788g 14093 Masahiro Masahiro sankei santoku nůž 165mm hnědý 35921
Masahiro Masahiro sekáček Bwh Chopper 180mm 788g 14093

Sekáček Masahiro BWH je těžký řeznický sekáček, který lze použít ke zpracování, krájení a sekání syrového masa. Velká hmota pomáhá při sekání malých kostí nebo chrupavek. Sekáček je nástroj, který je také užitečný pro štípání velkých, tvrdých produktů a také pro rychlé drcení zeleniny a ovoce.

můžete mít 6.12. - 10.12.

Masahiro Masahiro Ultimate Cooking Trio Set Masahiro Mv-h Boning 160mm Ohebný Nůž [14972]
Masahiro Masahiro Ultimate Cooking Trio Set

Sada Masahiro v dárkovém balení, která se skládá z nožů MSC Chef 180 mm, MSC Nakiri 160 mm a MSC Paring 120 mm. Tato řada nožů představuje nezb

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Msc Bunka 160 Mm [11055] Masahiro Mv-h Boning 160mm Ohebný Nůž [14972]
Masahiro Msc Bunka 160 Mm [11055]

Masahiro MSC Bunka 160 mm [11055]

Bunka je univerzální nůž, který bude perfektní pro typické kuchyňské úkoly. Má široký profil, mírně zaoblené břicho a plochou zadní část čepele.

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Mv-h Boning 160mm Ohebný Nůž [14972] Masahiro Mv-h Boning 160mm Ohebný Nůž [14972]
Masahiro Mv-h Boning 160mm Ohebný Nůž [14972]

Masahiro MV-H Boning 160mm Ohebný nůž [14972]

Masahiro MV-H Boning s délkou čepele 160 mm je nůž určený pro kypření s charakteristickou velmi úzkou čepelí s kulatou špičkou navrženou tak, aby se s ním dalo snadno manévrovat kolem kostí, mezi klouby i mezi šlachami a chrupav

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Mv-h Carving 200 Mm [14961] Masahiro Nůž Bessen Takohiki 210 Mm [16228]
Masahiro Mv-h Carving 200 Mm [14961]

Masahiro MV-H Carving 200 mm [14961] Masahiro MV-H Carving s délkou čepele 200 mm , obdoba nože Slicer určený pro krájení a porcování masa. Je však kratší a čepel má zaoblenější hrot. Je ideální pro krájení tenkých kusů masa, včetně drůbeže, pečeně, šunky a jiného velkého masa.

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Nůž Bessen Takohiki 210 Mm [16228] Masahiro Nůž Bessen Takohiki 210 Mm [16228]
Masahiro Nůž Bessen Takohiki 210 Mm [16228]

Nůž Masahiro Bessen Takohiki 210 mm [16228] Masahiro Takohiki je nůž, jehož dlouhá čepel se používá při krájení velmi tenkých plátků nebo filetování ryb. V asijské kuchyni se nůž Takohiki stejně jako nůž Yanagiba nejčastěji používá při přípravě sushi nebo sashimi.

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro nůž Bessen Takohiki 240mm [16229] Masahiro Nůž Bessen Takohiki 210 Mm [16228]
Masahiro nůž Bessen Takohiki 240mm [16229]

Nůž Masahiro Bessen Takohiki 240mm [16229] Masahiro Masahiro Takohiki je nůž, jehož dlouhá čepel najde využití při krájení velmi tenkých plátků nebo filetování ryb. V asijské kuchyni nůž Takohiki stejně jako Yanagiba nejčastěji používá k přípravě sushi nebo sashimi. Nůž Takohiki pocházející

můžete mít 4.12. - 5.12.

Kuchyňské nože

Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.

Kuchyňské nože Victorinox

Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.

Kuchyňské nože Fiskars

Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.

Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším

Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.

Japonské nože

Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.

Mohlo by vás dále zajímat

Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.