10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 47508702

Masahiro nůž Bessen Takohiki 240mm [16229]

Masahiro nůž Bessen Takohiki 240mm [16229]

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Nůž Masahiro Bessen Takohiki 240mm [16229] Masahiro Masahiro Takohiki je nůž, jehož dlouhá čepel najde využití při krájení velmi tenkých plátků nebo filetování ryb. V asijské kuchyni nůž Takohiki stejně jako Yanagiba nejčastěji používá k přípravě sushi nebo sashimi. Nůž Takohiki pocházející Celý popis
4 434 Kč
Zboží od: OstrySklep
4 434 Kč
Poslední kus
S novou kartou za

29.11.2024 - 2.12.2024 na vaší adrese

Popis

Nůž Masahiro Bessen Takohiki 240mm [16229]

Masahiro

Masahiro Takohiki je nůž, jehož dlouhá čepel najde využití při krájení velmi tenkých plátků nebo filetování ryb. V asijské kuchyni nůž Takohiki stejně jako Yanagiba nejčastěji používá k přípravě sushi nebo sashimi. Nůž Takohiki pocházející z oblasti Tokia mírně liší od nože Ósaki Yanagi. To, co je vidět na první pohled, je na rozdíl od Yanagiby zakončeno obdélníkově. Takové řešení hodí např. pro zvedání hotových plátků z krájecího prkénka. Charakteristicky pro tradiční japonské nože je naostřeno jednostranně, což umožňuje přesné, plně kontrolované řezání výrobků, které snadno oddělují od nože, což ukazuje krásnou a lesklou řeznou plochu – důležitý a ceněný detail v japonské kuchyni.

 

Nejdůležitější vlastnosti nože Takohiki jsou:

 

  • délka – dlouhá čepel slouží k řezání pouze jedním směrem („do sebe“), aby zabránilo cikcakovým stopám po řezu a zanechal ideální průřez,
  • tloušťka – má velmi tenkou čepel, která umožňuje řezání s malou silou, aby nedošlo k rozdrcení, rozbití nebo roztržení krájených výrobků,
  • tvrdost a pevnost – nože jsou vyrobeny z velmi tvrdé a zároveň odolné oceli umožňující dokonalé naostření,
  • konstrukce nože je navržena tak, aby usnadnila oddělení řezaných plátků od roviny nože.

 

Nože z této série byly vyrobeny v duchu japonské tradice a stylu, který měl své kořeny před stovkami let, kdy řemeslníci vykovali ty nejlepší samurajské meče. Čepele nožů řady Bessen jsou vyrobeny z oceli s vysokým (1,1%) obsahem uhlíku, kalené na tvrdost 61–63 HRC. Jednostranně zaostřené řemeslníky s více než 30 lety zkušeností vyznačují neuvěřitelnou ostrostí.

 

Rukojeť byla vyrobena s důrazem na detail v Japonsku ze světlého magnólie vyztuženého plastovým kroužkem.

 

Tradiční japonská kuchyně je převážně založena na rybách a zelenině, které připravují různými způsoby. To vyžaduje použití speciálně určených nožů, které běžně nazýváme nože v japonském stylu. Nože jako Deba, Yanagiba nebo Usuba jsou nástroje, které každý mistr sushi určitě vlastní.

Užitečné informace:

  • Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto doporučujeme používat s náležitou opatrností.
  • Nůžky Masahiro nepoužívejte toto krájení zmrazených produktů (kromě řady k tomu určené).
  • Nepoužívejte nože k jiným účelům než k potravinám.
  • Pro krájení používejte dřevěná nebo plastová krájecí prkénka.
  • Nemyjte nože v myčkách nádobí, které poškozují řeznou hranu.
  • Nůž umyjte v teplé vodě s přidáním mycího prostředku.
  • Po umytí nůž otřete do sucha.

 

Typ oceli: Carbon Steel (Ki-gami No.2) HRC: 61–63 Materiál rukojeti: magnoliové dřevo Způsob ostření: jednostranné Rozměry: Celková délka (A): 377 mm Délka čepele (B): 235 mm Šířka ©: 22 mm Tloušťka (D): b.d. Hmotnost: 140 g

  • Kód výrobce: 16229