Masahiro Masahiro Santoku 175 mm 14023
Popis
Masahiro BWH Santoku s délkou čepele 175 mm je tradiční japonský nůž, který je často označován jako ekvivalent západního kuchařského nože. Japonský název tohoto velmi oblíbeného nože znamená „tři ctnosti“ nebo „tři ctnosti“. To odkazuje na skutečnost, že tento nůž, který svým charakteristickým vzhledem připomíná kombinaci kuchařského nože a sekáčku, je velmi vhodný na krájení masa, ryb a zeleniny. BWH je řada nožů po vzoru řady MV-H. Dále byla použita molybden-vanadová, vysoce uhlíková, nerezová ocel MBS-26, která byla podrobena třístupňovému kalícímu procesu pro dosažení tvrdosti 58–59 HRC. Každá čepel byla zdokonalena řemeslníky s více než 30 lety zkušeností, čímž se nože Masahiro dostaly na úroveň neuvěřitelné, bezkonkurenční ostrosti. Rukojeť byla vyrobena ze dřeva zvaného Black Pakkawood, jehož četné vrstvy byly lisovány pod vysokým tlakem a vysokou teplotou do jednotného, velmi trvanlivého, vlhkosti a vodě odolného materiálu. Dřevěná rukojeť s antibakteriálním povlakem se snadno udržuje jako plast a je zajištěna třemi perfektně umístěnými a leštěnými nýty. Nože z této řady jsou oboustranně broušené, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky 80/20. To znamená, že se řezná hrana posune na jednu ze stran podél osy nože. Mezi výhody použití asymetrického ostření patří ostří, které je až o 35 % tenčí ve srovnání se symetrickým ostřím, takže je mnohem ostřejší. Typ oceli: MBS-26 HRC: 58–59 Materiál rukojeti: černé pakkawood Způsob ostření: oboustranné, asymetrické 80/20 Rozměry: Celková délka (A): 295 mm Délka čepele (B): 175 mm Šířka ©: 45 mm Tloušťka (D): 2,0 mm Hmotnost: 144 g Užitečné informace: Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností. Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených výrobků (s výjimkou řad k tomuto účelu určených). Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny. K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka. Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, které poškozují ostří. Nůž umyjte v teplé vodě s trochou prostředku na mytí nádobí. Po umytí nůž otřete do sucha. Uložte svůj nůž na magnetickou lištu nebo do speciálního bloku na nože. #// #Masahiro BWH Santoku s délkou čepele 175 mm je tradiční japonský nůž, který je často označován jako ekvivalent západního kuchařského nože. Japonský název tohoto velmi oblíbeného nože znamená „tři ctnosti“ nebo „tři ctnosti“. To odkazuje na skutečnost, že tento nůž, který svým charakteristickým vzhledem připomíná kombinaci kuchařského nože a sekáčku, je velmi vhodný na krájení masa, ryb a zeleniny. BWH je řada nožů po vzoru řady MV-H. Dále byla použita molybden-vanadová, vysoce uhlíková, nerezová ocel MBS-26, která byla podrobena třístupňovému kalícímu procesu pro dosažení tvrdosti 58–59 HRC. Každá čepel byla zdokonalena řemeslníky s více než 30 lety zkušeností, čímž se nože Masahiro dostaly na úroveň neuvěřitelné, bezkonkurenční ostrosti. Rukojeť byla vyrobena ze dřeva zvaného Black Pakkawood, jehož četné vrstvy byly lisovány pod vysokým tlakem a vysokou teplotou do jednotného, velmi trvanlivého, vlhkosti a vodě odolného materiálu. Dřevěná rukojeť s antibakteriálním povlakem se snadno udržuje jako plast a je zajištěna třemi perfektně umístěnými a leštěnými nýty. Nože z této řady jsou oboustranně broušené, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky 80/20. To znamená, že se řezná hrana posune na jednu ze stran podél osy nože. Mezi výhody použití asymetrického ostření patří ostří, které je až o 35 % tenčí ve srovnání se symetrickým ostřím, takže je mnohem ostřejší. Typ oceli: MBS-26 HRC: 58–59 Materiál rukojeti: černé pakkawood Způsob ostření: oboustranné, asymetrické 80/20 Rozměry: Celková délka (A): 295 mm Délka čepele (B): 175 mm Šířka ©: 45 mm Tloušťka (D): 2,0 mm Hmotnost: 144 g Užitečné informace: Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat s náležitou opatrností. Nože Masahiro by se neměly používat ke krájení mražených výrobků (s výjimkou řad k tomuto účelu určených). Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny. K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka. Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, které poškozují ostří. Nůž umyjte v teplé vodě s trochou prostředku na mytí nádobí. Po umytí nůž otřete do sucha. Uložte svůj nůž na magnetickou lištu nebo do speciálního bloku na nože. #// #Masahiro BWH Santoku s délkou čepele 175 mm je tradiční japonský nůž, který je často označován jako ekvivalent západního kuchařského nože.