Masahiro Nůž Masahiro BWH Chef Dimple 180 mm [14080]
Popis
Masahiro BWH Chef s délkou čepele 180 mm je jedním z nejčastěji volených kuchyňských nožů jak profesionálními kuchaři, tak amatéry. Charakteristický tvar nože, pocházející z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským úkonům a název kuchařského nože zdůrazňuje skutečnost, že je nepostradatelnou pomůckou každého kuchaře. Nůž je velmi lehký a rukojeť bezpečně padne do malé i velké ruky. Díky dokonalému vyvážení mezi ostřím a rukojetí umožňuje rytmický, velmi účinný, houpavý pohyb po povrchu při krájení nebo sekání různých produktů.
Verze Dimple znamená oboustranné drážky čepele, které zabraňují přilepení řezaných produktů k noži.
BWH je řada nožů po vzoru řady MV-H. Zde byla také použita molybden-vanadová vysoce uhlíková nerezová ocel MBS-26 , která byla podrobena třístupňovému procesu kalení až do dosažení tvrdosti 58–59 HRC . Každá čepel byla zdokonalena řemeslníky s více než 30 lety zkušeností, čímž se nože Masahiro dostaly na úroveň bezprecedentní, bezprecedentní ostrosti.
Rukojeť je vyrobena ze dřeva zvaného Black Pakkawood , jehož četné vrstvy byly slisovány pod vysokým tlakem a vysokou teplotou do jediného, velmi odolného materiálu, odolného vůči vlhkosti a vodě. Dřevěná rukojeť s antibakteriálním povlakem se snadno udržuje jako plast, je zajištěna třemi dokonale zapuštěnými a leštěnými nýty.
Nože z této řady jsou broušené ze dvou stran, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky 80/20 . To znamená, že ostří je posunuto na jednu stranu v ose nože. Výhody použití asymetrického ostření jsou až 35% ve srovnání se symetrickým ostřím, že řezná hrana je tenčí, díky čemuž je mnohem ostřejší.
- Typ oceli: MBS-26
- HRC: 58–59
- Materiál rukojeti: černé dřevo pakkawood
- Způsob ostření: oboustranný, asymetrický 80/20
- Rozměry:
- Celková délka (A): 300 mm
- Délka čepele (B): 182 mm
- Šířka ©: 43 mm
- Tloušťka (D): 2,0 mm
- Hmotnost: 146 g
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat opatrně.
- Nože Masahiro by se neměly používat pro řezání mražených výrobků (kromě řad k tomuto účelu určených).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Nůž umyjte v teplé vodě s trochou mycího prostředku.
- Po umytí nůž otřete do sucha.
- Výrobce: Masahiro
- Styl: Western
- Typ nože: kuchařský nůž
- Rukojeť: dřevěná
- Délka čepele: 16–19 cm
- STAV : NOVÉ
Masahiro Co. Ltd je společnost, která je ve vlastnictví japonské rodiny Hattori od jejího založení v roce 1932. Společnost sídlí v srdci Země vycházejícího slunce – v prefektuře Gifu, ve městě Seki. Toto místo je po staletí známé výrobou vynikajících mečů a nožů. Samotná značka Masahiro je synonymem pro produkty nejvyšší kvality – její zakladatelé vždy dbali na to, aby používali jen ty nejlepší materiály, zformované do nástrojů s nejergonomičtějšími tvary.