10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchyňské nože

Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!

Zobrazit více

Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití

Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.

Univerzální kuchyňský nůž

Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.

Kuchyňský nůž na pečivo

Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.

Nůž na maso

Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.

Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce

Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.

Filetovací nůž

Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.

Sady kuchyňských nožů

Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.

TIP!

Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.


Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože

Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.

  • Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
  • Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
  • Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
  • Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.

*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.

Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky

Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.

  • Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
  • Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
  • Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Info:

Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.


Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Masahiro Japonský nůž Masahiro MV Chef 210mm [13711] Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H Utility 120 mm [14902]
Masahiro Japonský nůž Masahiro MV Chef 210mm [13711]

Nůž Masahiro MV Chef 210mm [13711] Masahiro MV Chef s délkou čepele 210 mm je jedním z nejčastěji volených kuchyňských nožů, a to jak profesionálními kuchaři, tak amatéry. Charakteristický tvar nože, pocházející z francouzské kuchyně, se používá k mnoha kuchyňským úkonům a název kuchařského n

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H Slicer 270mm [14918] Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H Utility 120 mm [14902]
Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H Slicer 270mm [14918]

Masahiro MV-H nůž na krájení 270 mm [14918] Kráječ Masahiro MV-H Slicer s délkou čepele 270 mm je perfektní krájecí nůž. Dlouhá, štíhlá, poměrně flexibilní čepel byla vytvořena pro krájení malých porcí měkkých hlavních jídel, jako je pečená drůbež nebo celá ryba. Díky použití dlouhého břitu z

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H Utility 120 mm [14902] Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H Utility 120 mm [14902]
Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H Utility 120 mm [14902]

Masahiro MV-H Pracovní nůž 120mm [14902] Masahiro MV-H Utility s délkou čepele 120 mm je univerzální nůž, který je menší verzí kuchařského nože. Jeho všestranné použití, osvědčené všude tam, kde je kuchařský nůž příliš velký, z něj dělá nepostradatelný prvek kuchyňského vybavení. Řada MV-H b

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H 240mm [14917] Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H Boning 160 mm [14971]
Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H 240mm [14917]

Nůž Masahiro MV-H Slicer 240mm [14917] Masahiro MV-H Slicer s délkou čepele 240 mm je perfektní krájecí nůž. Dlouhá, štíhlá, poměrně flexibilní čepel byla vytvořena pro krájení malých porcí měkkých hlavních jídel, jako je pečená drůbež nebo celá ryba. Díky použití dlouhého břitu získáme při ř

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H Boning 160 mm [14971] Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H Boning 160 mm [14971]
Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H Boning 160 mm [14971]

Nůž Masahiro MV-H Boning 160mm [14971] Masahiro MV-H Boning s délkou čepele 160 mm je nůž určený k kypření s charakteristickou velmi úzkou čepelí s kulatou špičkou navrženou tak, aby se s ním dalo snadno manévrovat kolem kostí, mezi klouby i mezi šlachami a chrupavkami syrového masa. Díky těm

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H Bread 240 mm Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H Boning 160 mm [14971]
Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H Bread 240 mm

Nůž na chléb Masahiro MV-H 240 mm [14951] Masahiro MV-H Chléb s vroubkovanou čepelí délky 240 mm byl stvořen pro krájení chleba. Snadno si poradí s tvrdou kůrkou a měkkým vnitřkem chleba a dává estetické plátky s minimem drobků. Někteří kuchaři používají tento nůž také na krájení čokolády, ra

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H Carving 200 mm [14961] Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H Carving 200 mm [14961]
Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H Carving 200 mm [14961]

Masahiro MV-H Carving 200 mm [14961] Masahiro MV-H Carving s délkou čepele 200 mm , obdoba nože Slicer určeného pro krájení a porcování masa. Je však kratší a čepel má zaoblenější hrot. Je ideální pro krájení tenkých kusů masa, včetně drůbeže, pečeně, šunky a jiného velkého masa. Má podobnou

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H Paring 90 mm [14901] Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H Carving 200 mm [14961]
Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H Paring 90 mm [14901]

Nůž Masahiro MV-H Paring 90mm [14901] Masahiro MV-H Paring s délkou čepele 90 mm je nůž určený pro loupání a zpracování drobných produktů jako je ovoce a zelenina. Svým tvarem připomíná miniaturní kuchařský nůž a špičatá špička umožňuje snadné manévrování. Nepostradatelný v každé kuchyni. Řa

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H Utility 150 mm [14904] Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H Carving 200 mm [14961]
Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H Utility 150 mm [14904]

Nůž Masahiro MV-H Utility 150mm [14904] Masahiro MV-H Utility s délkou čepele 150 mm je univerzální nůž, který je menší verzí kuchařského nože. Jeho všestranné použití, osvědčené všude tam, kde je kuchařský nůž příliš velký, z něj dělá nepostradatelný prvek kuchyňského vybavení. Řada MV-H by

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-L Boning 160 mm [14171] Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-L Utility 150 mm [14104]
Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-L Boning 160 mm [14171]

Masahiro MV-L Boning nůž 160mm [14171] Masahiro MV-L Boning s délkou čepele 160 mm je kypřicí nůž s charakteristickou velmi úzkou čepelí s kulatou špičkou navrženou tak, aby se s ním dalo snadno manévrovat kolem kostí, mezi klouby i mezi šlachami a chrupavkami syrového masa. Díky těmto vlastn

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-L Utility 150 mm [14104] Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-L Utility 150 mm [14104]
Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-L Utility 150 mm [14104]

Nůž Masahiro MV-L Utility 150mm [14104] Masahiro MV-L Utility s délkou čepele 150 mm je univerzální nůž, který je menší verzí kuchařského nože. Jeho všestranné použití, osvědčené všude tam, kde je kuchařský nůž příliš velký, z něj dělá nepostradatelný prvek kuchyňského vybavení. MV-L

můžete mít 4.12. - 5.12.

Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-S Utility 120 mm Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-L Utility 150 mm [14104]
Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-S Utility 120 mm

Masahiro MV-S Pracovní nůž 120mm [13602] Univerzální nůž Masahiro MV-S Utility s délkou čepele 120 mm je menší verzí kuchařského nože. Relativně krátká čepel se dá použít i na peeling. Všestranné využití tohoto nože z něj dělá nepostradatelný prvek kuchyňského vybavení.   Nože řady MV-

můžete mít 4.12. - 5.12.

Kuchyňské nože

Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.

Kuchyňské nože Victorinox

Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.

Kuchyňské nože Fiskars

Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.

Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším

Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.

Japonské nože

Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.

Mohlo by vás dále zajímat

Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.