Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-L Utility 150 mm [14104]
Popis
Masahiro MV-L Utility s délkou čepele 150 mm je univerzální nůž, který je menší verzí kuchařského nože. Jeho všestranné použití, osvědčené všude tam, kde je kuchařský nůž příliš velký, z něj dělá nepostradatelný prvek kuchyňského vybavení.
MV-L je nejnovější skupina nožů vyráběná společností Masahiro a jejím prototypem je řada BWH. K výrobě se také používá molybden-vanadová, vysoce uhlíková, nerezová ocel MBS-26 , která byla podrobena třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhne tvrdosti 58–59 HRC . Jako každá čepel pocházející z továrny Masahiro byla zdokonalena řemeslníky s více než 30 lety zkušeností.
Rukojeť je vyrobena ze dřeva zvaného Black Pakkawood , jehož četné vrstvy byly slisovány pod vysokým tlakem a vysokou teplotou do jediného, velmi odolného materiálu, odolného vůči vlhkosti a vodě. Rukojeti MV-L jsou oproti řadě BWH kulatější a objemově menší, vhodné pro uživatele se střední a menší rukou. Dřevěná rukojeť s antibakteriálním povlakem se snadno udržuje jako plast, je zajištěna třemi dokonale zapuštěnými a leštěnými nýty.
Dalším rozdílem mezi řadami MV-L a BWH je o něco tenčí čepel, která usnadní řezání do řezaných výrobků. Rozdíl v tloušťce čepele a rukojeti se promítá i do hmotnosti, která je dokonce o více než 20 % nižší.
Nože z této řady jsou broušené ze dvou stran, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí asymetricky 80/20 . To znamená, že ostří je posunuto na jednu stranu v ose nože. Výhody použití asymetrického ostření jsou až 35% ve srovnání se symetrickým ostřím, že řezná hrana je tenčí, díky čemuž je mnohem ostřejší.
- Typ oceli: MBS-26
- HRC: 58–59
- Materiál rukojeti: černé dřevo pakkawood
- Způsob ostření: oboustranný, asymetrický 80/20
- Rozměry:
- Celková délka (A): 265 mm
- Délka čepele (B): 150 mm
- Šířka ©: 30 mm
- Tloušťka (D): 1,8 mm
- Hmotnost: 85 g
Užitečné informace:
- Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat opatrně.
- Nože Masahiro by se neměly používat pro řezání mražených výrobků (kromě řad k tomuto účelu určených).
- Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
- K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka.
- Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
- Nůž umyjte v teplé vodě s trochou mycího prostředku.
- Po umytí nůž otřete do sucha.
- Výrobce: Masahiro
- Styl: Western
- Typ nože: na kypření, vykosťování
- Rukojeť: dřevěná
- Délka čepele: 12–15 cm
Masahiro Co. Ltd je společnost, která je ve vlastnictví japonské rodiny Hattori od jejího založení v roce 1932. Společnost sídlí v srdci Země vycházejícího slunce – v prefektuře Gifu, ve městě Seki. Toto místo je po staletí známé výrobou vynikajících mečů a nožů. Samotná značka Masahiro je synonymem pro produkty nejvyšší kvality – její zakladatelé vždy dbali na to, aby používali jen ty nejlepší materiály, zformované do nástrojů s nejergonomičtějšími tvary.