10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 24806711

Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H Bread 240 mm

Masahiro Japonský nůž Masahiro MV-H Bread 240 mm

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Nůž na chléb Masahiro MV-H 240 mm [14951] Masahiro MV-H Chléb s vroubkovanou čepelí délky 240 mm byl stvořen pro krájení chleba. Snadno si poradí s tvrdou kůrkou a měkkým vnitřkem chleba a dává estetické plátky s minimem drobků. Někteří kuchaři používají tento nůž také na krájení čokolády, ra Celý popis
4 644 Kč
4 644 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
S novou kartou za

8.11.2024 na výdejním místě
8.11.2024 - 11.11.2024 na vaší adrese

Popis

Nůž na chléb Masahiro MV-H 240 mm [14951]

Masahiro MV-H Chléb s vroubkovanou čepelí délky 240 mm byl stvořen pro krájení chleba. Snadno si poradí s tvrdou kůrkou a měkkým vnitřkem chleba a dává estetické plátky s minimem drobků. Někteří kuchaři používají tento nůž také na krájení čokolády, rajčat a citrusů.

Řada MV-H byla navržena a vyrobena pro evropské a americké zákazníky, kteří používají nože trochu jiným způsobem než v Japonsku. Kromě řezání se nože na západě používají také k sekání. S ohledem na tuto techniku jsou čepele nožů řady MV-H o něco silnější a odolnější pro těžší práci.

 

Nože této řady jsou vyrobeny z derivátu VG-10, molybden-vanadiové, vysoce uhlíkové nerezové oceli zvané MBS-26 , která byla podrobena třístupňovému procesu kalení, dokud nedosáhne tvrdosti 58–59 HRC . Každá čepel byla zdokonalena řemeslníky s více než 30 lety zkušeností, čímž se nože Masahiro dostaly na úroveň extrémní ostrosti.

 

Hygienická rukojeť s antibakteriálními vlastnostmi je vyrobena z materiálu zvaného polyacetal (POM), který se vyznačuje mimořádnou odolností. Rukojeť je zajištěna třemi dokonale padnoucími nýty a mezi ní a čepel byla aplikována další kovová výztuha.

 

Nože této řady jsou broušené ze dvou stran, ale na rozdíl od většiny západních výrobců je Masahiro brousí 80/20 asymetricky. To znamená, že ostří je posunuto na jednu stranu v ose nože. Výhody použití asymetrického ostření jsou až 35% ve srovnání se symetrickým ostřím, že řezná hrana je tenčí, díky čemuž je mnohem ostřejší.

 

  • Typ oceli: MBS-26
  • HRC: 58–59
  • Materiál rukojeti: POM (polyacetal)
  • Způsob ostření: zoubkovaný okraj
  • Rozměry:
  • Celková délka (A): 380 mm
  • Délka čepele (B): 248 mm
  • Šířka ©: 27 mm
  • Tloušťka (D): 2,0 mm
  • Hmotnost: 140 g

 

Užitečné informace:

  • Všechny nože Masahiro jsou extrémně ostré, proto je doporučujeme používat opatrně.
  • Nože Masahiro by se neměly používat pro řezání mražených výrobků (kromě řad k tomuto účelu určených).
  • Nepoužívejte nože pro jiné účely než pro potraviny.
  • K řezání použijte dřevěná nebo plastová prkénka.
  • Nože by se neměly mýt v myčkách nádobí, protože poškozují ostří.
  • Nůž umyjte v teplé vodě s trochou mycího prostředku.
  • Po umytí nůž otřete do sucha.

 

  • Výrobce: Masahiro
  • Rukojeť: plast
  • Styl: Western
  • Typ nože: na chleba
  • Délka čepele: 20–24 cm
  • STAV : NOVÉ
VÝBĚR nožů JE OBROVSKÝ. PROČ SI KOUPIT JAPONSKOU ZNAČKU MASAHIRO?

Masahiro Co. Ltd je společnost, která je ve vlastnictví japonské rodiny Hattori od jejího založení v roce 1932. Společnost sídlí v srdci Země vycházejícího slunce – v prefektuře Gifu, ve městě Seki. Toto místo je po staletí známé výrobou vynikajících mečů a nožů. Samotná značka Masahiro je synonymem pro produkty nejvyšší kvality – její zakladatelé vždy dbali na to, aby používali jen ty nejlepší materiály, zformované do nástrojů s nejergonomičtějšími tvary.