10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Levné Kuchyňské nože

Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!

Zobrazit více

Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití

Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.

Univerzální kuchyňský nůž

Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.

Kuchyňský nůž na pečivo

Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.

Nůž na maso

Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.

Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce

Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.

Filetovací nůž

Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.

Sady kuchyňských nožů

Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.

TIP!

Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.


Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože

Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.

  • Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
  • Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
  • Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
  • Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.

*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.

Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky

Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.

  • Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
  • Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
  • Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Info:

Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.


Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Satake Cutlery Satoru řezbářský Nůž 21 Cm Satake Cutlery Nůž Yanagi Sashimi 21 cm Nashiji Natural
Satake Cutlery Satoru řezbářský Nůž 21 Cm

Satake Satoru řezbářský nůž 21 cm Satake Satoru Kuchyňský nůž na porcování 21 cm Klasický řezací nůž pro úhledné krájení velkých porcí masa na plátky nebo menší kousky a k oddělení masa od kostí. Je ideální pro podávání křupavého krůtího masa, pečené šunky nebo jehněčího masa.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Satake Cutlery Swordsmith Černý Kuchařský Nůž 18cm Satake Cutlery Nůž Yanagi Sashimi 21 cm Nashiji Natural
Satake Cutlery Swordsmith Černý Kuchařský Nůž 18cm

Satake Swordsmith Černý kuchařský nůž 18cm Satake Swordsmith Černý kuchařský nůž 18cm Nejuniverzálnější kuchyňský nůž, určený pro krájení zeleniny, ovoce, masa a ryb.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Satake Cutlery Nůž Yanagi Sashimi 21 cm Nashiji Natural Satake Cutlery Nůž Yanagi Sashimi 21 cm Nashiji Natural
Satake Cutlery Nůž Yanagi Sashimi 21 cm Nashiji Natural

Satake Nashiji Přírodní profesionální japonský nůž, Yanagi Sashimi 21 cm. Kuchyňské nože jsou vynikajícími firemními dárky.

Nůž na sašimi (Yanagi) je tradiční japonský nůž, který se používá ke krájení čerstvých filetů na téměř průhledné plátky. Je vynikající pro přípravu sushi, rybího carpa

můžete mít 29.11. - 2.12.

Satake Cutlery Nůž Satoru Deba 16 Cm Satake Cutlery Satake Satoru kuchařský nůž se vzduchovými otvory 18cm 803618
Satake Cutlery Nůž Satoru Deba 16 Cm

Nůž Satake Satoru Deba 16 cm Kuchyňský nůž Satake Satoru Deba 16 cm Tradiční japonský nůž se silnou, zúženou čepelí, který se používá k odblanění a filetování ryb tak, aby nedošlo k poškození jejich jemného masa.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Satake Cutlery Satake Satoru kuchařský nůž se vzduchovými otvory 18cm 803618 Satake Cutlery Satake Satoru kuchařský nůž se vzduchovými otvory 18cm 803618
Satake Cutlery Satake Satoru kuchařský nůž se vzduchovými otvory 18cm 803618

Šéfkuchařský nůž je všestranný kuchyňský nůž, určený ke krájení zeleniny, ovoce, masa a ryb. Protože má ostrou špičku, lze v případě potřeby použít i k oddělování masa od kostí, porcování kuřete nebo filetování menších ryb.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Satake Cutlery Satake Black Ash loupací nůž 9 cm 807616 Satake Cutlery Satake Satoru kuchařský nůž se vzduchovými otvory 18cm 803618
Satake Cutlery Satake Black Ash loupací nůž 9 cm 807616

Praktický kuchyňský nůž, ideální pro zpracování malých ploch. Krátká a tenká čepel umožňuje snadné manévrování a nabroušená špička pomáhá vyřezávat nechtěná místa v ovoci a zelenině.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Satake Cutlery Satake Mv Pakka nůž deba 15,5 cm 801836 Satake Cutlery Satake Mv Pakka nůž deba 15,5 cm 801836
Satake Cutlery Satake Mv Pakka nůž deba 15,5 cm 801836

Tradiční japonský nůž se silnou, zkosenou čepelí, používaný k odstraňování hlav a filetování ryb tak, aby nedošlo k poškození jejich jemného masa. V Japonsku se často používá k přípravě drůbežího masa, ale není to klasický sekáček a nemělo by se s ním silně bít.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Satake Cutlery Satake Katsu Nůž Santoku 17cm 802611 Satake Cutlery Satake Mv Pakka nůž deba 15,5 cm 801836
Satake Cutlery Satake Katsu Nůž Santoku 17cm 802611

Všestranný japonský kuchyňský nůž, určený ke krájení zeleniny, ovoce, masa a ryb. Široká čepel usnadňuje přemístění nasekaných produktů do salátové mísy nebo na pánev a hodí se také k drcení česneku. Vysoká rukojeť zabraňuje úderům kloubů na prkno.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Satake Cutlery Satake Satoru kuchařský nůž 18cm 803625 Satake Cutlery Satake Mv Pakka nůž deba 15,5 cm 801836
Satake Cutlery Satake Satoru kuchařský nůž 18cm 803625

Nejuniverzálnější kuchyňský nůž, určený pro krájení zeleniny, ovoce, masa a ryb. Protože má ostrou špičku, lze v případě potřeby použít i k oddělování masa od kostí, porcování kuřete nebo filetování menších ryb.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Kuchyňské nože

Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.

Kuchyňské nože Victorinox

Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.

Kuchyňské nože Fiskars

Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.

Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším

Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.

Japonské nože

Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.

Mohlo by vás dále zajímat

Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.