Satake Cutlery Nůž Yanagi Sashimi 21 cm Nashiji Natural
Popis
Satake Nashiji Přírodní profesionální japonský nůž, Yanagi Sashimi 21 cm.
Kuchyňské nože jsou vynikajícími firemními dárky.
Nůž na sašimi (Yanagi) je tradiční japonský nůž, který se používá ke krájení čerstvých filetů na téměř průhledné plátky. Je vynikající pro přípravu sushi, rybího carpaccia a dalších pokrmů s velmi jemnými přísadami. Dlouhá, úzká a tuhá čepel zajišťuje jemnou přesnost a jednostranný řez poskytuje čistý řez. Nůž Yanagi se nejlépe používá jediným směrem: k sobě.
Satake Nashiji Přírodní profesionální japonský nůž, Yanagi Sashimi 21 cm.
Čepel: jednovrstvé ocelové jádro 420J2
Tvrdost: 56–58 HRC
Celková délka: 33,3 cm
Délka čepele: 21 cm
Šířka čepele: 21 cm: 3 cm
Tloušťka čepele: přibližně 2 mm
Hmotnost: přibližně 70 g
Satake Nashiji Natural je řada klasických japonských nožů s jedinečným designem, jejichž čepel je dokončena ve stylu „nashiji“, který odkazuje na starobylou techniku zdobení mečů. Nádherná textura připomínající drsnou slupku japonské hrušky nashi má i praktický význam, protože díky jemným vroubkům se výrobky z nože snáze sundávají. Vysokokarbonová nerezová ocel 420J2 je mimořádně odolná proti korozi a snadno se brousí. Kulaté rukojeti z přírodního dřeva jsou velmi lehké a příjemné na dotek. Robustní kroužek z odolného plastu účinně zabraňuje vyklouznutí nože.