Cena
Dostupnost
Kategorie
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Kayenský pepř je odrůda velmi ostrých chilli papriček, které se používají k přiostření mnoho druhů omáček, gulášů, polévek a ostatních pikantních pokrmů kuchyně celého světa.
můžete mít 30.12. - 2.1.
Používá se do brambor, zelí, hub, při přípravě vepřové pečeně, do omáček a polévek, k ochucení slaného pečiva a sýrů. Kmínová silice slouží k výrobě některých likérů (Kmínka).
můžete mít 30.12. - 2.1.
Používá se do brambor, zelí, hub, při přípravě vepřové pečeně, do omáček a polévek, k ochucení slaného pečiva a sýrů. Kmínová silice slouží k výrobě některých likérů (Kmínka).
můžete mít 30.12. - 2.1.
Používá se do brambor, zelí, hub, při přípravě vepřové pečeně, do omáček a polévek, k ochucení slaného pečiva a sýrů. Kmínová silice slouží k výrobě některých likérů (Kmínka).
můžete mít 30.12. - 2.1.
Používá se především v indické a mexické kuchyni skoro do všech pokrmů. Přidává se do zeleninových, luštěninových a rýžových pokrmů, ochutí dušená jídla a polévky. Používá se při nakládání zeleniny, uzenin a sýrů, vhodný i do zelí.
můžete mít 30.12. - 2.1.
Používá se především v indické a mexické kuchyni skoro do všech pokrmů. Přidává se do zeleninových, luštěninových a rýžových pokrmů, ochutí dušená jídla a polévky. Používá se při nakládání zeleniny, uzenin a sýrů, vhodný i do zelí.
můžete mít 30.12. - 2.1.
V kuchyni má všestranné využití při konzervaci okurek, zelí, cibule, do polévek a omáček, vaječných a bramborových jídel, do zeleninových salátů, dresingů a majonéz. Koprová silice se používá při výrobě likérů.
můžete mít 30.12. - 2.1.
Používá se v mexické, indické a thajské kuchyni do omáček, dresingů, na drůbeží a skopové maso. Plody koriandru se využívají v kuchyni už od starověku, mají nasládlou chuť a citrusovou vůni.
můžete mít 30.12. - 2.1.
Používá se v mexické, indické a thajské kuchyni do omáček, dresingů, na drůbeží a skopové maso. Plody koriandru se využívají v kuchyni už od starověku, mají nasládlou chuť a citrusovou vůni.
můžete mít 30.12. - 2.1.
Kurkuma, nebo-li indický šafrán, žlutý zázvor, se používá jako barvivo, je součástí mnoha směsí a tekutých dochucovadel, vhodná do pikantních omáček. Má blahodárné účinky na trávení tučných jídel, stimuluje funkci žlučníku a jater, má protizánětlivé, antibiotické a dezinfekční účinky
můžete mít 30.12. - 2.1.
Je neodmyslitelnou surovinou v italské kuchyni do omáček, těstovin, na pizzu a pečenou zeleninu. V Řecku se používá do pokrmů souvlaki, pečených ryb a řeckých salátů. U nás se používá k dochucení bramborové a hrachové polévky, do gulášů, omáček, tradičních českých bramboráků, do luštěnin, obilovin.
můžete mít 30.12. - 2.1.
Hodí se do pokrmů z masa a ryb, dušené nebo grilované zeleniny a hub, výborně dochutí polévky a omáčky, do zapečených těstovin a brambor, selských omele. Česnek napomáhá ke snížení krevního tlaku, pomáhá k regulaci hladiny cholesterolu, používá se při nachlazení a podporuje trávení.
můžete mít 30.12. - 2.1.
Všestranná kořenící směs s přirozenou vůní planého medvědího česneku vhodná při marinování, grilování, rožnění a pečení všech druhů mas, do nádivek, minutkové kuchyně, výtečně chutná v dušené nebo grilované zelenině, lze použít i do zapečených brambor a těstovin.
můžete mít 30.12. - 2.1.
Používá se k přiostření a dochucení grilovacích omáček, masových směsí, grilované a restované zeleniny, do gulášů, zapečených brambor a těstovin, ale především na rožněné a grilovaná masa a špízy.
můžete mít 30.12. - 2.1.
Mrkev se používá v syrovém nebo sušeném stavu do všech teplých i studených pokrmů české i zahraniční kuchyně. V lidovém léčitelství se používá hlavně proto, že kořen obsahuje provitamín A, vitamíny B, C, minerály, zejména draslík a antioxidanty.
můžete mít 30.12. - 2.1.
Krajkovitý obal – míšek (mletý), který obklopuje semeno. Muškátový květ se v kuchyni využívá méně než ořech, protože květ je velmi drahý. Oba se používají v malém množství k dochucování pečiva, ovocných dezertů, koláčů, pudinků, džemů…
můžete mít 30.12. - 2.1.
Jádro semen plodů muškátovníku pravého. Muškátový oříšek se v kuchyni využívá více než květ, protože květ je velmi drahý. Oba se používají v malém množství k dochucování pečiva, ovocných dezertů, koláčů, pudinků, džemů, ale i do dušených pokrmů, …
můžete mít 30.12. - 2.1.
Používá se při nakládání různých druhů potravin, do vývarů, polévek, omáček, marinád na ryby, korýše a jiné mořské dary, ale i na hovězí a zvěřinové maso, do omáček, zeleninových a rýžových pokrmů. Nové koření má široké využití v likérnictví (benediktinka či chartreuska) a kosmetice.
můžete mít 30.12. - 2.1.
Používá se při nakládání různých druhů potravin, do vývarů, polévek, omáček, marinád na ryby, korýše a jiné mořské dary, ale i na hovězí a zvěřinové maso, do omáček, zeleninových a rýžových pokrmů. Nové koření má široké využití v likérnictví (benediktinka či chartreuska) a kosmetice.
můžete mít 30.12. - 2.1.
Oregáno je nepostradatelná bylina v italské a řecké kuchyni, používá se na pizzu, do těstovin a omáček, do bylinných octů, olejů a na saláty. Vhodné k úpravě ryb, telecího či skopového masa, do vaječných a houbových jídel.
můžete mít 30.12. - 2.1.
K dobarvení a dochucení omáček a gulášů. Mletá paprika dodává pokrmům nejen lahodnou chuť, ale i krásnou sytě červenou barvu. V maďarské kuchyni paprika představuje převládající koření, je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel.
můžete mít 30.12. - 2.1.
K dobarvení a dochucení omáček a gulášů. Mletá paprika dodává pokrmům nejen lahodnou chuť, ale i krásnou sytě červenou barvu. V maďarské kuchyni paprika představuje převládající koření, je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel.
můžete mít 30.12. - 2.1.
K dobarvení a dochucení omáček a gulášů. Mletá paprika dodává pokrmům nejen lahodnou chuť, ale i krásnou sytě červenou barvu. V maďarské kuchyni paprika představuje převládající koření, je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel.
můžete mít 30.12. - 2.1.
K dobarvení a dochucení omáček a gulášů. Mletá paprika dodává pokrmům nejen lahodnou chuť, ale i krásnou sytě červenou barvu. V maďarské kuchyni paprika představuje převládající koření, je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel.
můžete mít 30.12. - 2.1.
Koření Skýpala je rodinná firma prodávající prvotřídní koření a potřeby pro gastro. Je jedinečná tím, že koření kupuje v celku a mele těsně před expedicí, čímž si zachová svou výraznou vůni a chuť. Kořenící směsi jsou míchány ručně dle originálních receptur bez glutamátu a umělých přídavných látek.