Koření Skýpala Paprika sladká ASTA200, koření a ochucovadla, 100 g
Typ potraviny
Popis
ASTA označení rozlišuje papriku dle stupně barvivosti, tedy kolik barviva z papriky se uvolní do oleje. Čím vyšší číslo, tím vyšší kvalita. Škála se pohybuje od 30 do 200.
Země původu:
Španělsko
Použití:
K dobarvení a dochucení omáček a gulášů. Mletá paprika dodává pokrmům nejen lahodnou chuť, ale i krásnou sytě červenou barvu. V maďarské kuchyni paprika představuje převládající koření, je základem gulášů, omáček, perkeltů, dodává chuť pokrmům z rýže, brambor a mnoha zeleninových jídel, ale i do vaječných pokrmů a studené kuchyně. Vhodná k rybám a darům moře.
Paprika se nesmí nikdy zahřívat na příliš vysokou teplotu, protože tím zhořkne.
Popis:
PAPRIKA SLADKÁ ASTA 140 ŠPANĚLSKÁ (Capsicum anum)
Paprika pochází z jižního konce Mexika, odtud ji Španělé přivezli do Španělska a Maroka, později si našla cestu do Maďarska. V Maďarsku se první zmínka o tureckých paprikách objevila v roce 1604. O 100 let později o ni píší už jako o koření. V 19.století ji začali považovat za vhodnou pro náročné žaludky labužníků.