10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Levné Kuchyňské nože

Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!

Zobrazit více

Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití

Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.

Univerzální kuchyňský nůž

Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.

Kuchyňský nůž na pečivo

Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.

Nůž na maso

Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.

Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce

Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.

Filetovací nůž

Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.

Sady kuchyňských nožů

Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.

TIP!

Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.


Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože

Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.

  • Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
  • Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
  • Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
  • Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.

*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.

Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky

Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.

  • Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
  • Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
  • Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Info:

Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.


Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
F. Dick Víceúčelové kleště s umělohmotnou rukojetí v délce 40 cm F. Dick Víceúčelové kleště s umělohmotnou rukojetí v délce 40 cm
F. Dick Víceúčelové kleště s umělohmotnou rukojetí v délce 40 cm

Speciální kleště vhodné na letní grilování, otáčení steaků na pánvi i na servírování. Umělohmotná rukojeť. Určené k práci s teplými i studenými pokrmy.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Victorinox Filetovací Nůž 5.3703.16 čepel 16 F. Dick Víceúčelové kleště s umělohmotnou rukojetí v délce 40 cm
Victorinox Filetovací Nůž 5.3703.16 čepel 16

Nůž filetovací Victorinox 5.3703.16 čepel 16 cm. Nůž filetovací Victorinox 5.3703.16 čepel 16 cm. Filetovací nůž Victorinox s čepelí 16 cm. Černá rukojeť je vyrobena z materiálu Fibrox, který zajišťuje, že nůž perfektně padne do ruky, ať už máme mokrou či suchou ruku.

Momentálně nedostupné

Satake Cutlery Univerzální Nůž Sword Smith 12cm F. Dick Víceúčelové kleště s umělohmotnou rukojetí v délce 40 cm
Satake Cutlery Univerzální Nůž Sword Smith 12cm

Univerzální nůž Satake Sword Smith 12cm Sword Smith Satake Univerzální kuchyňský nůž 12 cm Všestranný kuchyňský nůž, který se používá na krájení malých a středně velkých produktů a v případě potřeby i na loupání zeleniny a ovoce.

můžete mít 4.12. - 5.12.

Banquet Nůž praktický SUPREME 17,5 cm, sada 4 ks Banquet Brousek na nože AKCENT 18,5 x 4 cm, sada 4 ks
Banquet Nůž praktický SUPREME 17,5 cm, sada 4 ks

Nůž praktický SUPREME 17,5 cm. Materiál: nerez – 3Cr13, dřevo: polywood, half tang, 2 nýty. Délka nože 17,5 cm, délka čepele 7,5 cm, síla čepele 1,5 mm.

můžete mít 10.12. - 13.12.

Banquet Brousek na nože AKCENT 18,5 x 4 cm, sada 4 ks Banquet Brousek na nože AKCENT 18,5 x 4 cm, sada 4 ks
Banquet Brousek na nože AKCENT 18,5 x 4 cm, sada 4 ks

Brousek na nože AKCENT 18,5 × 4 cm z nerezové oceli, určený pro rychlé nabroušení ocelových nožů. Je vybaven očkem pro možnost zavěšení, brousek tak je neustále při ruce u pracovní plochy. Řada kuchyňského náčiní AKCENT splňuje náročné požadavky profesionálů a je vhodná i pro domácí použití.

můžete mít 10.12. - 13.12.

Satake Cutlery Nůž Nakiri 16 Cm Tomoko Banquet Brousek na nože AKCENT 18,5 x 4 cm, sada 4 ks
Satake Cutlery Nůž Nakiri 16 Cm Tomoko

Nůž Nakiri 16 cm Satake Tomoko Kuchyňský nůž Satake Tomoko Nakiri 16 cm Specializovaný japonský nůž určený pro krájení bylinek a zeleniny. Díky obdélníkové čepeli můžete nakrájené ingredience rychle přemístit do salátové mísy nebo pánve.

Momentálně nedostupné

Satake Cutlery Tomoko Kuchařský Nůž 18cm Satake Cutlery Nůž Na Chleba Tomoko 20 Cm
Satake Cutlery Tomoko Kuchařský Nůž 18cm

Satake Tomoko kuchařský nůž 18cm Satake Tomoko kuchařský nůž 18cm Nejuniverzálnější kuchyňský nůž, určený pro krájení zeleniny, ovoce, masa a ryb. Vzhledem k tomu, že má ostrý hrot, lze jej v případě potřeby použít i pro oddělování masa od kostí, porcování kuřete nebo filetování menších ryb.

můžete mít 4.12. - 5.12.

Satake Cutlery Nůž Na Chleba Tomoko 20 Cm Satake Cutlery Nůž Na Chleba Tomoko 20 Cm
Satake Cutlery Nůž Na Chleba Tomoko 20 Cm

Nůž na chleba Satake Tomoko 20 cm Profesionální japonský nůž na chleba Satake Tomoko 20 cm. Kuchyňské nože jsou perfektní dárky pro firmy. Pevný, zoubkovaný nůž, který se používá ke krájení různých druhů chleba. Díky velmi ostrému ostří si nůž skvěle poradí s čerstvým křupavým pečivem.

můžete mít 4.12. - 5.12.

Satake Cutlery Nůž Santoku 17 Cm Tomoko Satake Cutlery Nůž Na Chleba Tomoko 20 Cm
Satake Cutlery Nůž Santoku 17 Cm Tomoko

Nůž Santoku 17 cm Satake Tomoko Kuchyňský nůž Satake Tomoko Santoku 17 cm Všestranný japonský kuchyňský nůž, určený ke krájení zeleniny, ovoce, masa a ryb. Široká čepel usnadňuje přenášení nakrájených produktů do salátové mísy nebo pánve a je také užitečná pro drcení česneku.

Momentálně nedostupné

Satake Cutlery Kuchařský nůž Megumi 18 cm shumee Řeznický nůž na čtvrtkování masa, řada 2900, délka 150/290 mm
Satake Cutlery Kuchařský nůž Megumi 18 cm

Kuchařský nůž Satake Megumi 18 cm

Nejuniverzálnější kuchařský nůž určený ke krájení zeleniny, ovoce, masa a ryb. Protože má ostrou špičku, lze jej v případě potřeby použít také k oddělování masa od kostí, porcování kuřete nebo filetování menších ryb. Čepel optimální délky umožňuje krájet větší pl

můžete mít 4.12. - 5.12.

TONIFE Keramický kuchyňský nůž - 7" nůž shumee Řeznický nůž na čtvrtkování masa, řada 2900, délka 150/290 mm
TONIFE Keramický kuchyňský nůž - 7" nůž

Tonife kuchyňské keramické nádobí se zirkonem-Vysoká tvrdost-odolné proti opotřebení a ostré po dlouhou dobu-vysoce hygienické a nízké riziko kontaminace-nerezaví a snadno se čistí-nízká hmotnost

Momentálně nedostupné

Kuchyňské nože

Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.

Kuchyňské nože Victorinox

Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.

Kuchyňské nože Fiskars

Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.

Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším

Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.

Japonské nože

Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.

Mohlo by vás dále zajímat

Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.