Satake Cutlery Kuchařský nůž Megumi 18 cm
Popis
Nejuniverzálnější kuchařský nůž určený ke krájení zeleniny, ovoce, masa a ryb. Protože má ostrou špičku, lze jej v případě potřeby použít také k oddělování masa od kostí, porcování kuřete nebo filetování menších ryb. Čepel optimální délky umožňuje krájet větší plochy a zaručuje plnou kontrolu nad nožem. Kvalitní kuchařský nůž je nezbytným nástrojem v arzenálu každého kuchaře.
Technické údaje: Nůž je vhodný pro přípravu pokrmů, které se používají v kuchyni:
Čepel – ocel 420J2
Rukojeť – plastový kroužek z magnoliového dřeva
Tvrdost – 56 HRC +/- 1
Celková délka – 30,4 cm
Délka čepele – 18 cm
Šířka čepele – 4,3 cm
Tloušťka čepele – 1,5 mm
Způsob ostření – oboustranné broušení
Hmotnost – přibližně 95 g
Nože Satake Megumi Classic představují vynikající úvod do světa tradičních japonských nožů. Robustní čepele jsou vyrobeny z vysoce uhlíkové nerezové oceli 420J2, která je mimořádně odolná proti korozi a snadno se brousí. Klasické kulaté rukojeti z přírodního dřeva jsou vyztuženy kroužkem z odolného plastu, který účinně zabraňuje vyklouznutí čepele. Nože této řady jsou ideální jako první krok na cestě k objevování tajů japonské kuchyně.