Satake Cutlery Nůž Nakiri 16 Cm Tomoko
Popis
Specializovaný japonský nůž určený pro krájení bylinek a zeleniny. Díky obdélníkové čepeli můžete nakrájené ingredience rychle přemístit do salátové mísy nebo pánve. Zkušený kuchař může použít tenký nůž Nakiri k získání dekorativních, průsvitných plátků (metoda katsura-muki). Rovná řezná hrana se používá pro krájení ve vertikální linii a umožňuje mnoho různých technik, jako je julienne a šifonáda.
Technická data:Čepel – ocel 420J2
Tvrdost – 56 HRC +/- 1
Celková délka – 28,5 cm
Délka čepele – 16 cm
Šířka čepele – 5 cm
Tloušťka čepele – cca. 1,5 mm
Hmotnost – cca. 97 g
Kuchyňské nože ze série Satake Tomoko jsou skvělou nabídkou pro zastánce ekonomických řešení v každodenní práci. Odolné čepele jsou vyrobeny z vysoce uhlíkové nerezové oceli 420J2, která je extrémně odolná proti korozi a snadno se brousí. Jednoduché, dřevěné rukojeti jsou příjemné na dotek. Nože z této řady jsou nenáročné na údržbu a perfektně plní základní funkce v kuchyni a pro milovníky japonského nářadí je jejich cena opravdu přívětivá.
Hlavní rysyTvrdost HRC +/- 1: 56
Nerezová čepel: Ano
Způsob ostření: Oboustranný symetrický
Vícevrstvá ocel: Ne.
Materiál rukojeti: Klasický nýtovaný
Typ nože: Kuchyňský nůž
Délka čepele: 16 cm
Typ čepele: Nakiri
Ocel: 420J2