10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Převratné kvašení Příhonský Radek, Trčková Lenny,: Pankáč z pětihvězdy - Nejlepší recepty street foodu
Převratné kvašení

Zdravotní výhody kvašených potravin jsou známé již dlouho.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Příhonský Radek, Trčková Lenny,: Pankáč z pětihvězdy - Nejlepší recepty street foodu Příhonský Radek, Trčková Lenny,: Pankáč z pětihvězdy - Nejlepší recepty street foodu
Příhonský Radek, Trčková Lenny,: Pankáč z pětihvězdy - Nejlepší recepty street foodu

Špičkový šéfkuchař Radek Příhonský, osobní kuchař Karla Schwarzenberga a reprezentant české gastronomie ve světě, vydává ve spolupráci se svou kamarádkou Lenny Trčkovou knihu praktických tipů a receptů z kuchyně, která mu paradoxně přirostla k srdci

můžete mít 28.11. - 29.11.

Připraveno do 30 minut (Apetit osobnosti) Příhonský Radek, Trčková Lenny,: Pankáč z pětihvězdy - Nejlepší recepty street foodu
Připraveno do 30 minut (Apetit osobnosti)

V dnešní uspěchané době má jen málokdo čas a chuť trávit u plotny dlouhé hodiny.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Příručka whisky - Základní průvodce po světě whisky Vladimír Mikeš;Václav Johanus: Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni
Příručka whisky - Základní průvodce po světě whisky

Vášeň je emoce, kterou nejčastěji projevují pijáci whisky, když mluví o svém oblíbeném alkoholu.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Pro mlsné jazýčky Vladimír Mikeš;Václav Johanus: Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni
Pro mlsné jazýčky

Pro mlsné jazýčky

můžete mít 29.11. - 3.12.

Vladimír Mikeš;Václav Johanus: Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni Vladimír Mikeš;Václav Johanus: Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni
Vladimír Mikeš;Václav Johanus: Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni

Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Prokešová Nikola, Maťašovská Radka,: Jíme společně - BLW krok za krokem Prokešová Nikola, Maťašovská Radka,: Jíme společně - BLW krok za krokem
Prokešová Nikola, Maťašovská Radka,: Jíme společně - BLW krok za krokem

Baby-led weaning (BLW) je světově rozšířeným způsobem zavádění příkrmů do jídelníčku zdravých kojenců od zhruba šesti měsíců věku.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Provence - Škola provensálké kuchyně Prokešová Nikola, Maťašovská Radka,: Jíme společně - BLW krok za krokem
Provence - Škola provensálké kuchyně

Jen málokdo odolá kouzlu slunné Provence a jídlům, která jsou příkladem nejlepší venkovské kuchyně. Kniha koncipovaná jako týdenní škola vaření nám umožní vychutnat si nádhernou autentickou chuť Středomoří.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Provence - Škola provensálské kuchyně Prokešová Nikola, Maťašovská Radka,: Jíme společně - BLW krok za krokem
Provence - Škola provensálské kuchyně

Jen málokdo odolá kouzlu slunné Provence a jídlům, která jsou příkladem nejlepší venkovské kuchyně.

můžete mít 29.11. - 3.12.

První česko-moravská chirurgická kuchařka aneb Jak to dělám já (chirurgové sobě) První česko-moravská chirurgická kuchařka aneb Jak to dělám já (chirurgové sobě)
První česko-moravská chirurgická kuchařka aneb Jak to dělám já (chirurgové sobě)

Přední čeští a moravští chirurgové se netradičně sešli při psaní kuchařky. Čtyřicet tři autorů napříč naší republikou shromáždilo 200 osvědčených receptů na přípravu chutných pokrmů, aby tak vyjádřili …

můžete mít 29.11. - 3.12.

Pryč s břišním tukem První česko-moravská chirurgická kuchařka aneb Jak to dělám já (chirurgové sobě)
Pryč s břišním tukem

Proč je břišní tuk tak nebezpečný? Viscerální tuk s sebou nese různá zdravotní rizika jako je např. Diabetes mellitus, ztučnění jater nebo kardiovaskulární onemocnění. To je špatná zpráva.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Pryč s břišním tukem První česko-moravská chirurgická kuchařka aneb Jak to dělám já (chirurgové sobě)
Pryč s břišním tukem

Proč je břišní tuk tak nebezpečný? Viscerální tuk s sebou nese různá zdravotní rizika jako je např. Diabetes mellitus, ztučnění jater nebo kardiovaskulární onemocnění. To je špatná zpráva. Ta dobrá ale je, že vše máte ve svých rukou, a tak se ho zbavte!

můžete mít 26.11. - 27.11.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně