10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Revoluce v dietách aneb Co vám v ordinaci neřeknou Revoluce v opravdovém jídle - Radikální a udržitelný přístup ke zdravému stravování
Revoluce v dietách aneb Co vám v ordinaci neřeknou

Dieta, která léčí a uspokojuje Tato kniha vás seznámí se zdravou výživou, která může léčit a předcházet i těm nejzávažnějším nemocem, jako jsou cukrovka, nemoci oběhového systému, roztroušená skleróza, …

můžete mít 2.8. - 6.8.

Revoluce v opravdovém jídle - Radikální a udržitelný přístup ke zdravému stravování Revoluce v opravdovém jídle - Radikální a udržitelný přístup ke zdravému stravování
Revoluce v opravdovém jídle - Radikální a udržitelný přístup ke zdravému stravování

PRŮVODCE STRAVOVÁNÍM I KUCHAŘKA PLNÁ LAHODNÝCH RECEPTŮ. Revoluce v opravdovém jídle nabízí návrat ke způsobu, jakým bychom měli jíst.

můžete mít 1.8. - 5.8.

Rich Shih: Kouzlo fermentace s plísní koji Richouxová Celby: Ketogenní kuchařka - Jak zhubnout bez hladu a ještě si zlepšit zdraví
Rich Shih: Kouzlo fermentace s plísní koji

Koji alias Aspergillus oryzae či česky kropidlák rýžový není jen tak ledajaká plíseň. Nejenom že patří do skupiny těch ušlechtilých, její vůně i chuťové vlastnosti z ní dělají nekorunovanou královnu této kategorie.

můžete mít 29.7. - 30.7.

Richard Béliveau: Jesť zdravo a s pôžitkom - Každodenný sprievodca optimálneho zdravia Richouxová Celby: Ketogenní kuchařka - Jak zhubnout bez hladu a ještě si zlepšit zdraví
Richard Béliveau: Jesť zdravo a s pôžitkom - Každodenný sprievodca optimálneho zdravia

Autori v tejto tretej knihe zameranej na prevenciu civilizačných chorôb pokračujú v odkrývaní prepojenia výživy a životného štýlu so zdravotným stavom človeka. Zameriavajú sa na najčastejšie choroby, ktoré dnes ohrozujú ľudstvo vo vysoko industrializovaných krajinách.

můžete mít 30.7. - 31.7.

Richouxová Celby: Ketogenní kuchařka - Jak zhubnout bez hladu a ještě si zlepšit zdraví Richouxová Celby: Ketogenní kuchařka - Jak zhubnout bez hladu a ještě si zlepšit zdraví
Richouxová Celby: Ketogenní kuchařka - Jak zhubnout bez hladu a ještě si zlepšit zdraví

Severní Ameriku zachvátila nová móda, šířící se do světa. Ketogenní stravování používají herci i sportovci a doporučují je mnozí lékaři.

můžete mít 31.7. - 1.8.

Richterová Nataša: Kuchařka z rybářské chaty Riedl Matthias: Vaříme a pečeme pro diabetiky - Pochutnejte si s krevním cukrem pod kontrolou
Richterová Nataša: Kuchařka z rybářské chaty

Jednoduché a rychlé recepty na jídla z mořských ryb, inspirované chutěmi z celého světa a okořeněné krátkými příběhy z rybaření v Norsku. Kuchařka z rybářské chaty nabízí recepty na rychlou a snadnou přípravu mořských ryb a plodů moře.

můžete mít 31.7. - 1.8.

Riedl Matthias: Pečeme pro diabetiky – Slané a sladké recepty Riedl Matthias: Vaříme a pečeme pro diabetiky - Pochutnejte si s krevním cukrem pod kontrolou
Riedl Matthias: Pečeme pro diabetiky – Slané a sladké recepty

Mnoho lidí si zdravou výživu spojuje jen s odříkáním a výrazným omezením svého života. Ovšem o tom, zda je něco zdravé či nezdravé, rozhodují použité suroviny. Když si vaříme doma, sami rozhodujeme o tom, z čeho uvaříme.

můžete mít 31.7. - 1.8.

Riedl Matthias: Vaříme a pečeme pro diabetiky - Pochutnejte si s krevním cukrem pod kontrolou Riedl Matthias: Vaříme a pečeme pro diabetiky - Pochutnejte si s krevním cukrem pod kontrolou
Riedl Matthias: Vaříme a pečeme pro diabetiky - Pochutnejte si s krevním cukrem pod kontrolou

Jak udělat každý den něco příznivého pro své zdraví? Díky správné výživě, která vašemu tělu poskytne vše, ale nebude krátit vaše chuťové buňky. Skoncujte s nudnými nutričními tabulkami, které vám sužují každodenní život.

můžete mít 31.7. - 1.8.

Rita Vitt: Domácí výroba likérů Robert Makłowicz: Císařská a královská kuchařka
Rita Vitt: Domácí výroba likérů

Vyzkouzlit vynikající a neotřelý likér zvládnete i sami doma. A budou vám k tomu stačit běžně dostupné suroviny a voňavé bylinky a květy. V knize najdete více než 50 receptů na domácí výrobu likérů z bylin a květů.

můžete mít 1.8. - 5.8.

Řízky - Ottova kuchařka Robert Makłowicz: Císařská a královská kuchařka
Řízky - Ottova kuchařka

Více než 450 receptů na přípravu řízků z vepřového, telecího, hovězícho, drůbežího, králičího a skopového masa, z ryb, zvěřiny, sýra, vajec, zeleniny i hub.

můžete mít 30.7. - 31.7.

Robert Makłowicz: Císařská a královská kuchařka Robert Makłowicz: Císařská a královská kuchařka
Robert Makłowicz: Císařská a královská kuchařka

Když vám přistane skvělé jídlo na talíři, přímo se na vás směje. A pokud je navíc podle vašeho gusta, usmějete se na ně i vy. Ale knížka, kterou jste právě vzali do ruky, umí ještě něco navíc.

můžete mít 29.7. - 30.7.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně