10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Petra Střelecká: Filtrovaná káva - Kompletní průvodce přípravou filtrované kávy Petra Střelecká: Filtrovaná káva - Kompletní průvodce přípravou filtrované kávy
Petra Střelecká: Filtrovaná káva - Kompletní průvodce přípravou filtrované kávy

Autorka Petra Střelecká je zakladatelkou kavárny a pražírny kávy Industra Coffee v Brně, oceňovanou baristkou na světových soutěžích a lektorkou kávových kurzů.

můžete mít 26.11. - 27.11.

Petrášková Zuzana: Sladké pokušení - Napečeno od Zuzky Petra Střelecká: Filtrovaná káva - Kompletní průvodce přípravou filtrované kávy
Petrášková Zuzana: Sladké pokušení - Napečeno od Zuzky

Jste v pečení začátečník a hledáte takové recepty, které hravě zvládnete i bez zkušeností? Nebo jste již zkušený pekař či pekařka a chcete zkusit něco nového?

můžete mít 28.11. - 29.11.

Pfannebecker Inga: Rychlé recepty Low Carb - Štíhlá linie raz dva Petra Střelecká: Filtrovaná káva - Kompletní průvodce přípravou filtrované kávy
Pfannebecker Inga: Rychlé recepty Low Carb - Štíhlá linie raz dva

Low Carb je stále populárnější. Stále více lidí totiž přichází na to, že díky nižšímu obsahu sacharidů ve stravě mohou být v lepší formě. Obzvláště večer jsou jídla s nízkým obsahem sacharidů důležitější než v jiné denní doby.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Pierce Karen: Recepty k vraždě - 66 pokrmů a nápojů na počest detektivních příběhů Agathy Christie Pierce Karen: Recepty k vraždě - 66 pokrmů a nápojů na počest detektivních příběhů Agathy Christie
Pierce Karen: Recepty k vraždě - 66 pokrmů a nápojů na počest detektivních příběhů Agathy Christie

Fanynka Agathy Christie a milovnice jídla Karen Pierce se ve své kuchařce zaměřuje na jídlo v detektivních románech Agathy Christie. Všechny je prošla a sepsala snadné recepty na pokrmy či nápoje, které jsou v nich zmiňovány anebo souvisejí s dějem.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Pierre Franckh: 7 úspěšných pravidel k získání vysněné postavy - včetně 30 receptů Pierce Karen: Recepty k vraždě - 66 pokrmů a nápojů na počest detektivních příběhů Agathy Christie
Pierre Franckh: 7 úspěšných pravidel k získání vysněné postavy - včetně 30 receptů

Užívat si jídlo, udělat si na něj čas a vychutnat si ho všemi smysly. Důležitá je však zároveň sebeláska a sebe přijetí. Tím lze docílit vysněné postavy. Dosáhněte své vysněné váhy pomocí sedmi pravidel!

můžete mít 26.11. - 27.11.

Pilátová Erika: Mám napečeno Pierce Karen: Recepty k vraždě - 66 pokrmů a nápojů na počest detektivních příběhů Agathy Christie
Pilátová Erika: Mám napečeno

Kuchyň provoněná vanilkou je jedním z mnoha dílků, které skládají domov. Když slavíme narozeniny, pečeme dort, pro milou návštěvu pečeme bábovku, na Vánoce pečeme cukroví. Pečení máme obvykle spojené s něčím příjemným.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Pilátová Erika: Uvařeno jednoduše a chutně Pitre Urvashi: KETO dobroty - Sladkosti a pečivo při nízkosacharidových režimech
Pilátová Erika: Uvařeno jednoduše a chutně

Všechny recepty v této kuchařce jsou plné vzpomínek na rodinu, kamarády, na časy hezké i ty složitější. Nemám řád zlaté vařečky.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Piras Claudia: Culinaria Itálie - Kulinární průvodce Pitre Urvashi: KETO dobroty - Sladkosti a pečivo při nízkosacharidových režimech
Piras Claudia: Culinaria Itálie - Kulinární průvodce

Třetí upravené vydání úspěšného kulinářského průvodce po Itálii. Autorka prochází jednotlivé italské oblasti a seznamuje čtenáře s jejich krajovými specialitami včetně místních vín.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Pitre Urvashi: KETO dobroty - Sladkosti a pečivo při nízkosacharidových režimech Pitre Urvashi: KETO dobroty - Sladkosti a pečivo při nízkosacharidových režimech
Pitre Urvashi: KETO dobroty - Sladkosti a pečivo při nízkosacharidových režimech

Překlad letošní novinky, která se již stala bestsellerem mezi knihami s recepty vhodnými při hubnutí.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Pivní Brno Pivrncová Eliška a kolektiv: Začínáme s příkrmy
Pivní Brno

Nad pěnivým mokem se uzavírají dohody, zakládají politické strany, řeší se světový mír a lze v podstatě říct, že co se v Čechám nedomluví u piva, jako by snad ani neexistovalo.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Pivo za císaře pána Pivrncová Eliška a kolektiv: Začínáme s příkrmy
Pivo za císaře pána

Říká se, že pivo je český národní nápoj.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Pivrncová Eliška a kolektiv: Začínáme s příkrmy Pivrncová Eliška a kolektiv: Začínáme s příkrmy
Pivrncová Eliška a kolektiv: Začínáme s příkrmy

Od první lžičky až po rodinné stravování: doporučení, rady, tipy, recepty První sousta jsou pro miminko důležitým milníkem. A pro rodiče často oříškem. Co nabídnout? Jak zabezpečit potřebné živiny?

můžete mít 28.11. - 29.11.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně