10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Schlaipfer Michael: Knedlíková revoluce Schmid Jeremy: Uzení - Jak naložit a přpravit maso, mořské plody, zeleninu, ovoce a další lahůdky
Schlaipfer Michael: Knedlíková revoluce

Atraktivní a veskrze inspirativní moderní kuchařská kniha: „kulatá revoluce“ – tradiční pokrm v novém kabátě!

můžete mít 02.07 - 03.07

Schmedes Christa: Palačinky a lívance - Lahodné a zarolované Schmid Jeremy: Uzení - Jak naložit a přpravit maso, mořské plody, zeleninu, ovoce a další lahůdky
Schmedes Christa: Palačinky a lívance - Lahodné a zarolované

Ať jsou malé a tlusté, nebo velké a tenoučké jako dech, ať jim říkáme lívance, palačinky, crepes, crespelle, pancake nebo blini – milují je všichni! Jejich příprava je velmi jednoduchá, a přitom se dají donekonečna obměňovat.

můžete mít 02.07 - 03.07

Schwitzer Silvana: Zázračný půst - Nový začátek Schwitzer Silvana: Zázračný půst - Nový začátek
Schwitzer Silvana: Zázračný půst - Nový začátek

Kniha je praktickým rádcem technické stránky půstu, metody, která omlazuje a tím také osvobozuje ducha od zátěže všedního dne.

můžete mít 02.07 - 03.07

Seifried Marco: Pomazánky a dipy - Jak na to Schwitzer Silvana: Zázračný půst - Nový začátek
Seifried Marco: Pomazánky a dipy - Jak na to

Pro pomazánky je vždycky najde příležitost – k snídani, k svačině, večeři nebo na bufetovém stole. Nabídka receptů je rozmanitá: na své si přijdou jak milovníci masa a ryb, tak pravověrní vegetariáni a vegani či mlsalové.

můžete mít 02.07 - 03.07

Sele ví… Pepa a Viki vaří v duelu Schwitzer Silvana: Zázračný půst - Nový začátek
Sele ví… Pepa a Viki vaří v duelu

Pepa a Viki, finalisté televizní kuchařské soutěže MasterChef Česko, mají společnou zálibu ve vaření jednoduchých a chutných jídel z dostupných lokálních a sezonních surovin.

můžete mít 04.07 - 09.07

Šemberová Kristina, Všetíčková Eva,: Sladká první republika Šetka Michal a kolektiv: Nejlepší vína České republiky 2020/2021
Šemberová Kristina, Všetíčková Eva,: Sladká první republika

Třetí doplněné vydání úspěšné kuchařky Sladká první republika představuje přes 120 unikátních receptů ze zlatého období naší kuchyně.

můžete mít 02.07 - 03.07

Šetka Michal a kolektiv: Nejlepší vína České republiky 2020/2021 Šetka Michal a kolektiv: Nejlepší vína České republiky 2020/2021
Šetka Michal a kolektiv: Nejlepší vína České republiky 2020/2021

Sedmé vydání prestižní publikace „Nejlepší vína České republiky – Průvodce 2020–2021“. Vše, co potřebujete vědět o českých a moravských vinařských podoblastech, vínech a vinařích přehlednou a atraktivní formou.

můžete mít 02.07 - 03.07

Šetka Michal a kolektiv: Nejlepší vína České republiky 2023/2024 Šetka Michal a kolektiv: Nejlepší vína České republiky 2020/2021
Šetka Michal a kolektiv: Nejlepší vína České republiky 2023/2024

Nejlepší vína České republiky – Průvodce 2023 –2024 Špičkový autorský tým mezinárodně respektovaných odborníků ve složení Michal Šetka, Ivo Dvořák, Jakub Přibyl, Roman Novotný a Richard Süss hodnotil více než dva tisíce vzorků vín, aby vybral ta nej

můžete mít 02.07 - 03.07

Sezónní recepty ZIMA - Pokrmy pro zahřátí, na svátky i dlouhé večery (Edice Apetit) Sezónní recepty ZIMA - Pokrmy pro zahřátí, na svátky i dlouhé večery (Edice Apetit)
Sezónní recepty ZIMA - Pokrmy pro zahřátí, na svátky i dlouhé večery (Edice Apetit)

Nová kuchařka z edice Apetit sezona, která vychází už 9. 11. 2017, přináší spoustu nápadů, jak si tím nejlahodnějším způsobem zpříjemnit svátky i dlouhé zimní večery.

můžete mít 02.07 - 03.07

Sezónní recepty ZIMA - Pokrmy pro zahřátí, na svátky i dlouhé večery (Edice Apetit) Sezónní recepty ZIMA - Pokrmy pro zahřátí, na svátky i dlouhé večery (Edice Apetit)
Sezónní recepty ZIMA - Pokrmy pro zahřátí, na svátky i dlouhé večery (Edice Apetit)

Nová kuchařka z edice Apetit sezona přináší spoustu nápadů, jak si tím nejlahodnějším způsobem zpříjemnit svátky i dlouhé zimní večery. Vychutnejte si to nejlepší, co máte ve špízi a co nabízejí zimní trhy i supermarkety!

můžete mít 01.07 - 02.07

Shahaf Shabtay: Osm chutí Asie - SaSaZu Prague Sezónní recepty ZIMA - Pokrmy pro zahřátí, na svátky i dlouhé večery (Edice Apetit)
Shahaf Shabtay: Osm chutí Asie - SaSaZu Prague

Shahaf Shabtay, šéfkuchař oblíbené pražské restaurace SaSaZu, strávil objevováním kouzla asijské kuchyně mnoho let.

můžete mít 01.07 - 02.07

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně