10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Ubrousku, prostři se! aneb 112 jídel, která milujeme (Edice Apetit) Učíková Markéta: Sladké dobroty levně, chutně, bezlepkově i bez mléka a vajec, aneb jak si jednoduše
Ubrousku, prostři se! aneb 112 jídel, která milujeme (Edice Apetit)

Česká kuchyně je ta, kterou máme zmáknutou dokonale, kterou milujeme a umíme vařit, a tak po kuchařce Honzo, vstávej, vychází druhý díl věnovaný právě naší klasice.

Najdete v něm recepty, které využijete po celý rok a při každé příležitosti.

můžete mít 4.7. - 8.7.

Učíková Markéta: Sladké dobroty levně, chutně, bezlepkově i bez mléka a vajec, aneb jak si jednoduše Učíková Markéta: Sladké dobroty levně, chutně, bezlepkově i bez mléka a vajec, aneb jak si jednoduše
Učíková Markéta: Sladké dobroty levně, chutně, bezlepkově i bez mléka a vajec, aneb jak si jednoduše

Tato kuchařka je vhodná pro lidi trpící na potravinové alergie i nesnášenlivosti, vegany a lidi, kteří si chtějí osladit život bez použití vajec, mléka, škrobových a lepkových mouk.

můžete mít 4.7. - 8.7.

Udo Pollmer: Šokující pravda o potravinách Učíková Markéta: Sladké dobroty levně, chutně, bezlepkově i bez mléka a vajec, aneb jak si jednoduše
Udo Pollmer: Šokující pravda o potravinách

Tato kniha je průvodcem v džungli pochybných doporučení pro dnešní výživu a odlehčenou formou, přitom však bez obalu odhaluje praktiky současných výrobců potravin..

můžete mít 3.7. - 4.7.

Udo Pollmer: Víš, co jíš? Ulrich Strunz: 77 tipů pro zdravá střeva - Posílení a ochrana našeho super orgánu
Udo Pollmer: Víš, co jíš?

Kniha popisuje nové zázračné prostředky pekařů, umění kuchařů z prášku, triky vinařů. Obsahuje podrobný lexikon, poprvé v takové formě, který prezentuje moderní ingredience a upozorňuje na možná rizika jejich vedlejších účinků.

můžete mít 3.7. - 4.7.

Uhrová Helena: Jak se dělá cidre, calvados, pommeau Ulrich Strunz: 77 tipů pro zdravá střeva - Posílení a ochrana našeho super orgánu
Uhrová Helena: Jak se dělá cidre, calvados, pommeau

Zpracování jablek na mošt má již dlouholetou tradici. V poslední době se stále častěji zpracovávají jablka na ovocný destilát – jablkovici.

můžete mít 4.7. - 8.7.

Ulrich Strunz: 77 tipů pro zdravá střeva - Posílení a ochrana našeho super orgánu Ulrich Strunz: 77 tipů pro zdravá střeva - Posílení a ochrana našeho super orgánu
Ulrich Strunz: 77 tipů pro zdravá střeva - Posílení a ochrana našeho super orgánu

Zdravá střeva jsou předpokladem zdravého těla. Chronická onemocnění, jako jsou cukrovka, únava, kožní problémy nebo autoimunitní choroby, lze vyléčit. Ale pouze pokud střeva naleznou svoji přirozenou rovnováhu. S tím vám pomůže Dr. med. Ulrich Strunz.

můžete mít 2.7. - 3.7.

Ulrike Skadow: Vaříme z pěti surovin Ulrike Skadow: Vaříme z pěti surovin
Ulrike Skadow: Vaříme z pěti surovin

Přísloví říká, že „někdy méně je více“. A opravdu – pokud chytře zkombinujete několik kvalitních surovin, můžete vykouzlit během okamžiku voňavé a chutné pokrmy.

můžete mít 3.7. - 4.7.

Umění fermentace II. Ulrike Skadow: Vaříme z pěti surovin
Umění fermentace II.

Nejobsáhlejší kniha o fermentaci, co kdy vyšla, psanou opět autorovým neodolatelným způsobem.

můžete mít 3.7. - 4.7.

Umění starých herbářů Ulrike Skadow: Vaříme z pěti surovin
Umění starých herbářů

Na to, abyste si mohli zalistovat stránkami starých herbářů, už nepotřebujete obcházet archivy. Ty nejpozoruhodnější botanické ilustrace na vás čekají přímo v této knize.

můžete mít 23.7. - 26.7.

Ursel Bühringová: Bylinkový receptár - Recepty z liečivých rastlín Ursel Bühringová: Bylinkový receptár - Recepty z liečivých rastlín
Ursel Bühringová: Bylinkový receptár - Recepty z liečivých rastlín

Táto kniha je plná overených receptúr Ursel Bühringovej a mnohých žiakov zozbieraných počas 16 rokov fungovania Freiburskej školy liečivých rastlín. Pre všetkých: sú to recepty pre celú rodinu, ako zostať zdravý alebo vyzdravieť.

můžete mít 3.7. - 4.7.

Ursel Bühringová: Můj první kurs léčivých bylin Ursel Bühringová: Bylinkový receptár - Recepty z liečivých rastlín
Ursel Bühringová: Můj první kurs léčivých bylin

Renomovaná specialistka na léčivé rostliny Ursel Bühringová z Freiburské školy léčivých bylin v knize zprostředkovává důležité základy znalostí o léčivých rostlinách a jejich použití pro děti a dospělé.

můžete mít 23.7. - 26.7.

Ursel Bühringová: Recepty z bylinek Ursel Bühringová: Bylinkový receptár - Recepty z liečivých rastlín
Ursel Bühringová: Recepty z bylinek

Tato kniha je bohatým zdrojem léty prověřených receptur od Ursel Bühringové a mnoha dalších učitelů z proslulé Freiburské školy léčivých bylin. Najdete v ní bylinkovou pomoc proti nejčastějším zdravotním potížím, které se týkají každého z nás.

můžete mít 23.7. - 26.7.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně