10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Pavel Valíček: Rakytník řešetlákový - Rakytník řešetlákový Rostlina budoucnosti Pavel Valíček: Rakytník řešetlákový - Rakytník řešetlákový Rostlina budoucnosti
Pavel Valíček: Rakytník řešetlákový - Rakytník řešetlákový Rostlina budoucnosti

Monotematická publikace, ve které se autoři věnují unikátní a neprávem přehlížené rostlině. Vždyť plody rakytníku mají například 10× větší obsah vitaminu C než pomeranč a mnoho dalších léčivých látek.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Pavel Váňa: Léčivé stromy a keře - podle bylináře Pavla Pavel Valíček: Rakytník řešetlákový - Rakytník řešetlákový Rostlina budoucnosti
Pavel Váňa: Léčivé stromy a keře - podle bylináře Pavla

Do jedinečné řady knih, v nichž se známý bylinář věnuje léčbě bylinami v nejširším měřítku a jejich celoročnímu využití v terapii, prevenci i v kuchyni, léčebným účinkům hub, a dokonce i terapii zvířat.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Pavel Váňa: Rady bylináře Pavla 2 - Léčba bylinami a přírodními prostředky Pavel Valíček: Rakytník řešetlákový - Rakytník řešetlákový Rostlina budoucnosti
Pavel Váňa: Rady bylináře Pavla 2 - Léčba bylinami a přírodními prostředky

Rady bylináře Pavla patří do zlatého fondu české fytoterapie. Jejich druhé pokračování, které vychází téměř patnáct let po vydání první knihy, obsahuje nejlepší recepty, které autor za tuto dobu shromáždil.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Pavel Váňa: Rady bylináře Pavla 3 - Léčivé rostliny od A do Z Pavla Janečková: Vintage kitchen - Inspirace minulostí na talíři současnosti
Pavel Váňa: Rady bylináře Pavla 3 - Léčivé rostliny od A do Z

Další kniha z úspěšné řady Rady bylináře Pavla, nyní s přehledem léčivých rostlin od A do Z a radami na jejich využití při léčbě a prevenci.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Pavel Vašíček: Léčivé rostliny třetího tisícíletí Pavla Janečková: Vintage kitchen - Inspirace minulostí na talíři současnosti
Pavel Vašíček: Léčivé rostliny třetího tisícíletí

Tato publikace je zaměřena na možnosti využití netradičních rostlin k zajištění vašeho zdraví. Seznámíte se s málo známými obilovinami, luskovinami, zeleninou, kořením a sladidly využitelnými v naší stravě.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Pavla Janečková: Vintage kitchen - Inspirace minulostí na talíři současnosti Pavla Janečková: Vintage kitchen - Inspirace minulostí na talíři současnosti
Pavla Janečková: Vintage kitchen - Inspirace minulostí na talíři současnosti

Ke všem jídlům světa a k jejich ingrediencím se váže historie dlouhá jako lidstvo samo. Každý pokrm musel být v nějakém okamžiku poprvé připraven, čímž se zrodil recept, jenž byl po generace dále předáván, upravován, a jindy zůstal téměř beze změn.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Pavla Matašovská: Low Carb Nízkosacharidová video kuchařka Pavla Janovská: Zdravý jídelníček do krabiček - 30 dnů zdravé krabičkové stravy, po které opravdu zhubnete
Pavla Matašovská: Low Carb Nízkosacharidová video kuchařka

Low carb stravování je stále populárnější. Tento životní styl je založený na nízkém obsahu sacharidů v každodenní stravě. Sestavili jsme pro Vás v pořadí již druhou Low Carb video kuchařku, v níž jsme všechny recepty uvařili a natočili!

můžete mít 29.11. - 3.12.

Pavla Momčilová: Automatická domácí pekárna Pavla Janovská: Zdravý jídelníček do krabiček - 30 dnů zdravé krabičkové stravy, po které opravdu zhubnete
Pavla Momčilová: Automatická domácí pekárna

Recepty z této publikace zahrnují chléb z celozrnných mouk (pšenice, žito, sója kukuřice), na chléb z bílé mouky, na chléb kynutý s droždím i kvasem, přípravou domácího kvasu, ale i recepturami na slané a sladké pečivo včetně rohlíků, housek, baget, pizzy, koláčů.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Pavla Momčilová: Celozrnné domácí kynuté pečivo Pavly Momčilové Pavla Momčilová: Celozrnné domácí kynuté pečivo Pavly Momčilové
Pavla Momčilová: Celozrnné domácí kynuté pečivo Pavly Momčilové

Kynuté těsto z automatické pekárny téměř bez práce! Ušetříte čas i peníze! U receptů i příprava těsta v míse!

můžete mít 29.11. - 3.12.

Pavla Momčilová: Jarní a zimní zeleninové menu Pavla Momčilová: Celozrnné domácí kynuté pečivo Pavly Momčilové
Pavla Momčilová: Jarní a zimní zeleninové menu

Česká zelenina je náš národní poklad, který mnozí z nás nedoceňují a dávají přednost dovozním a exotickým druhům. Již naši předkové věděli, že pro zdraví je nejcennější to, co roste pěkně doma na zahrádce či políčku.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Pavla Momčilová: Jarní a zimní zeleninové menu - brož. Pavla Momčilová: Celozrnné domácí kynuté pečivo Pavly Momčilové
Pavla Momčilová: Jarní a zimní zeleninové menu - brož.

Česká zelenina je náš národní poklad, který mnozí z nás nedoceňují a dávají přednost dovozním a exotickým druhům. Již naši předkové věděli, že pro zdraví je nejcennější to, co roste pěkně doma na zahrádce či políčku.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně