10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Ondřej Šeda: Výživa a rakovina - Prevence pro každého Ondřej Šeda: Výživa a rakovina - Prevence pro každého
Ondřej Šeda: Výživa a rakovina - Prevence pro každého

Autor, sám lékař, shrnuje velmi přístupnou formou současné poznatky světové vědy o vztahu výživy a nádorových onemocnění; nenařizuje, nezakazuje, nepožaduje víru či odříkání, a i tehdy, budete-li se důsledně řídit jeho doporučeními.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Ondřej Slanina: Adéla ještě nevečeřela Ondřej Šeda: Výživa a rakovina - Prevence pro každého
Ondřej Slanina: Adéla ještě nevečeřela

Unikátní kuchařka pro celou rodinu Adéla ještě nevečeřela byla vytvořena pro inspiraci pokročilým kuchařům i začátečníkům. Sáhnete po ní pokaždé, když vám dojdou nápady, co dneska rychle připravit k večeři.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Onemocnění slinivky břišní, dieta pankreatická Ondřej Šeda: Výživa a rakovina - Prevence pro každého
Onemocnění slinivky břišní, dieta pankreatická

Další knížka edice Rady lékaře, průvodce dietou pojednává o onemocnění slinivky břišní, především o diagnostice a léčbě jednotlivých chorob.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Opatřilová Hana: Tegralové pečivo Opatřilová Hana: Tegralové pečivo
Opatřilová Hana: Tegralové pečivo

Základní surovina TEGRAL je vyrobena výhradně z „oživlého“ naklíčeného obilí či jedlých semen.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Ořechové a makové moučníky Opatřilová Hana: Tegralové pečivo
Ořechové a makové moučníky

Recepty od babičky s fotopostupem

můžete mít 28.11. - 29.11.

Ořechové a makové moučníky Opatřilová Hana: Tegralové pečivo
Ořechové a makové moučníky

Recepty od babičky s fotopostupem

můžete mít 2.12. - 4.12.

Orlovská A.: Vaříme podle znamení zvěrokruhu - Horoskop v kuchyni Orlovská A.: Vaříme podle znamení zvěrokruhu - Horoskop v kuchyni
Orlovská A.: Vaříme podle znamení zvěrokruhu - Horoskop v kuchyni

Lidé se liší svými sklony, vkusem či postojem k životu. Odlišný způsob života je mnohdy určen hvězdami, jejich postavením na obloze ve chvíli našeho zrození. Hvězdy ovlivňují i naše chutě a my vám řekneme jak.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Ostravsky Gastrošef: Heřmanova kuchařka - Vař jako mišulin Orlovská A.: Vaříme podle znamení zvěrokruhu - Horoskop v kuchyni
Ostravsky Gastrošef: Heřmanova kuchařka - Vař jako mišulin

Nejzářivější mišulinská hvězda a její vůbec první kuchařka! Zduř! Jsem ostravsky gastrošef Heřman Gazda, šťastny jak lazeňska veverka, že jsem mohl vydat svoju prvni knižku v životě.

můžete mít 16.12. - 19.12.

Ostravsky Gastrošef: Heřmanova kuchařka - Levně, fajně, fofrem Orlovská A.: Vaříme podle znamení zvěrokruhu - Horoskop v kuchyni
Ostravsky Gastrošef: Heřmanova kuchařka - Levně, fajně, fofrem

Vař dal jako mišulin! Zduř! Jsem ostravsky gastrošef Heřman Gazda. Už jsem zkušeny spisovatel, bo moja prvni kuchařka byla bezceler a pětkrat se vyprodala. Tak jsem znova sednul ku psacimu stroju a vyťukal vam dalši!

můžete mít 28.11. - 29.11.

O´Sullivan Daniel: Příručka whisky - Základní průvodce po světě whisky O´Sullivan Daniel: Příručka whisky - Základní průvodce po světě whisky
O´Sullivan Daniel: Příručka whisky - Základní průvodce po světě whisky

Vášeň je emoce, kterou nejčastěji projevují pijáci whisky, když mluví o svém oblíbeném alkoholu. Ať už jde o míchanou skotskou whisky, kentucký bourbon, irskou single pot still whiskey nebo tennessee sipping whiskey.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Otáhal Jan: Historie Valtických vinných trhů 1967-2016 O´Sullivan Daniel: Příručka whisky - Základní průvodce po světě whisky
Otáhal Jan: Historie Valtických vinných trhů 1967-2016

Autor Ing. Jan Otáhal shromažďoval historické dokumenty od 60. let minulého století. Letos připomínáme již 50. ročník této nejstarší, nejnavštěvovanější a nejprestižnější celostátní výstavy vín s mezinárodní účastí.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Otfried D. Weise: Zázračný detox - Tajomstvo ozdravenia O´Sullivan Daniel: Příručka whisky - Základní průvodce po světě whisky
Otfried D. Weise: Zázračný detox - Tajomstvo ozdravenia

O detoxikácii vyšlo už mnoho kníh, a tak si čitatelia môžu oprávnene položiť otázku, či nejde o nejakú módnu záležitosť. Nie nejde. Je to dôkaz toho, že ide o veľmi dôležitú ozdravnú a profylaktickú procedúru.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně