10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Rudolf Roztočil: Večeře pro maminku Ruediger Dahlke: Jídlo jako šance - Jídlem ke štěstí
Rudolf Roztočil: Večeře pro maminku

Společnost Thomas Tracy vydává dne 20. dubna 2010 nevšední kuchařku s názvem Večeře pro maminku od Rudolfa Roztočila. Kniha je určena všem milovníkům dobré kuchyně a nabízí více či méně známé recepty z kvalitních, čerstvých a především dostupných surovin.

můžete mít 22.8. - 23.8.

Rudolf Steiner: Je člověk tím, co jí? Ruediger Dahlke: Jídlo jako šance - Jídlem ke štěstí
Rudolf Steiner: Je člověk tím, co jí?

Ve třech přednáškách Rudolf Steiner podrobně vysvětluje rozdílné působení rostlinné, masité a mléčné stravy na jednotlivé články lidské bytosti.

můžete mít 22.8. - 23.8.

Ruediger Dahlke: Jídlo jako šance - Jídlem ke štěstí Ruediger Dahlke: Jídlo jako šance - Jídlem ke štěstí
Ruediger Dahlke: Jídlo jako šance - Jídlem ke štěstí

Kniha Jídlo jako šance ukazuje, jak spojit umění, výživu a požitek, jak aktivovat pozitivní přístup k životu, a tím upevnit zdraví.

můžete mít 21.8. - 22.8.

Ruth von Braunschweig: Rostlinné oleje a tuky - Účinní pomocníci v péči o zdraví a pleť Ruthann Russo: Syrová strava jako životní styl - Filozofie a výživa na pozadí syrové a živé stravy
Ruth von Braunschweig: Rostlinné oleje a tuky - Účinní pomocníci v péči o zdraví a pleť

Přírodní za studena lisované rostlinné oleje a tuky tvoří nedílnou součást vyváženého jídelníčku všech, kteří chtějí podpořit své zdraví přírodní cestou. Zároveň se používají v aromaterapii jako nosiče éterických olejů a k péči o pleť.

můžete mít 23.8. - 27.8.

Růžena Milatová: Bezezbytková dieta při onemocnění střev Ruthann Russo: Syrová strava jako životní styl - Filozofie a výživa na pozadí syrové a živé stravy
Růžena Milatová: Bezezbytková dieta při onemocnění střev

Dietní kuchařka je určená nemocným po akutních průjmových stavech a při chronických průjmových onemocněních, pokud nevyžadují ještě jiná zvláštní dietní opatření, při syndromu dráždivého tlustého střeva v období průjmů, u ulcerosní kolitidy a Crohnovy nemoci.

můžete mít 20.8. - 21.8.

Růžena Milatová: Kuchařka při onemocnění slinivky Růžena Milatová: Kuchařka při onemocnění slinivky
Růžena Milatová: Kuchařka při onemocnění slinivky

Kuchařka určená všem, které postihlo onemocnění slinivky. Autorka vychází ze svých letitých odborných zkušeností, věnuje se výběru potravin, technologii při přípravě pokrmů i jejich nutriční hodnotě.

můžete mít 20.8. - 21.8.

Růžena Milatová: Kuchařka při onemocnění dnou Růžena Milatová: Kuchařka při onemocnění slinivky
Růžena Milatová: Kuchařka při onemocnění dnou

Kuchařka z edice Vaříme s dietní sestrou je určená pacientům, kterým byla diagnostikována dna a vysoká hladina kyseliny močové.

můžete mít 20.8. - 21.8.

Ružena Murgová: Slovenská kuchyňa Růžena Milatová: Kuchařka při onemocnění slinivky
Ružena Murgová: Slovenská kuchyňa

Kniha obsahuje rozmanité špeciality súčasnej slovenskej kuchyne, medzi ktorými sú aj niektoré už takmer zabudnuté pochúťky.

můžete mít 21.8. - 22.8.

Ružena Uherová: Vítamínová biblia Ružena Uherová: Vítamínová biblia
Ružena Uherová: Vítamínová biblia

Záujem dnešného človeka získať čo najviac poznatkov, ako si udržať dobrý zdravotný stav svojho organizmu, súvisí často s vysokým pracovným nasadením, s túžbou udržať si dobrú duševnú i fyzickú výkonnosť a rovnováhu, ale i telesnú krásu a dokonalosť.

můžete mít 21.8. - 22.8.

Ryby a plody moře Ružena Uherová: Vítamínová biblia
Ryby a plody moře

Sedmá z řady kuchařek z Edice Apetit, Ryby a plody moře, nabízí na 150 čerstvých receptů jak péct, grilovat a smažit ryby a filety vcelku, nakládat a marinovat, vařit polévky a jídla bez kostí, využívat konzervované ryby a zpracovat plody moře.

můžete mít 21.8. - 22.8.

Ryby a plody moře (Edice Apetit) Ružena Uherová: Vítamínová biblia
Ryby a plody moře (Edice Apetit)

Sedmá z řady kuchařek z Edice Apetit, Ryby a plody moře, nabízí na 150 čerstvých receptů jak péct, grilovat a smažit ryby a filety vcelku, nakládat a marinovat, vařit polévky a jídla bez kostí, využívat konzervované ryby a zpracovat plody moře.

můžete mít 22.8. - 23.8.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně