10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Oldřich Dufek: Zvěřina a lahodná masa - Ve zdravé kuchyni Olga Marečková: Nemoci žaludku a dvanáctníku - Dieta šetřící a rady lékaře
Oldřich Dufek: Zvěřina a lahodná masa - Ve zdravé kuchyni

V kuchařce ZVĚŘINA A LAHODNÁ MASA VE ZDRAVÉ KUCHYNI najdeme řadu skvělých receptů z masa zvěře, tj. zvířat volně žijících v lesích, polích, mokřinách a na rybnících, z masa telecího, skopového i pštrosího.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Oldřich Koudelka: Vzpomínání od myslivecké plotny Olga Marečková: Nemoci žaludku a dvanáctníku - Dieta šetřící a rady lékaře
Oldřich Koudelka: Vzpomínání od myslivecké plotny

Je to taková jednoduchá kuchařka s pokrmy ze zvěřiny. Je rozdělna do 14 dílů, u každého dílu je úvodní povídání a potom několik jednoduše napsaných receptů, vše doplněno fotografiemi pokrmů a kreslenými obrázky.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Olga Marečková: Nemoci žaludku a dvanáctníku - Dieta šetřící a rady lékaře Olga Marečková: Nemoci žaludku a dvanáctníku - Dieta šetřící a rady lékaře
Olga Marečková: Nemoci žaludku a dvanáctníku - Dieta šetřící a rady lékaře

Nemoci žaludku a dvanáctníku jsou typickými zdravotními obtížemi, jejichž léčbu lze ovlivnit správnými dietními opatřeními.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Olga Mengerová: Bezlepková dieta - nejen pro pacienty s cukrovkou a redukční dietou Olga Mengerová: Bezlepková dieta - nejen pro pacienty s cukrovkou a redukční dietou
Olga Mengerová: Bezlepková dieta - nejen pro pacienty s cukrovkou a redukční dietou

Tato publikace je svým obsahem ojedinělá na českém trhu. Je to první kniha, která spojuje požadavky diabetické respektive redukční diety při současné nutnosti vyloučit lepek ze stravy.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Olga Mengerová: Krevní skupiny B a AB - Česká kuchyně pro Váš typ Olga Mengerová: Bezlepková dieta - nejen pro pacienty s cukrovkou a redukční dietou
Olga Mengerová: Krevní skupiny B a AB - Česká kuchyně pro Váš typ

Sešity zdravé výživy jsou kuchařky, které obsahují více než 100 receptů na přípravu chutných pokrmů podle moderních zásad zdravé výřivy. Podle našich receptů se vám bude vaření i pečení dařit – a co víc – chutě překvapí i náročné strávníky.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Olga Mengerová: Nemoci žlučníku a žlučových cest - Dieta a rady lékaře Olga Mengerová: Bezlepková dieta - nejen pro pacienty s cukrovkou a redukční dietou
Olga Mengerová: Nemoci žlučníku a žlučových cest - Dieta a rady lékaře

Postižení žlučníku a žlučových cest patří mezi nejčastější choroby. Kameny žlučníku jsou klasickým onemocněním, kde je dodržovánní dietních předpisů významnou součástí léčby, a to i přes pokroky v medikamentózní a chirurgické léčbě.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Olga Mengerová: Nemoci slinivky břišní - Dieta a rady lékaře Olga Mengerová: Smoothies - 240 nejlepších českých receptů pro kojence, malé děti i jejich maminky
Olga Mengerová: Nemoci slinivky břišní - Dieta a rady lékaře

Mezi nejčastější onemocnění slinivky břišní patří akutní a chronická pankreatitida. Průběh nejen těchto nemocí slinivky lze dobře ovlivnit správnou dietou. Proto je hlavním úkolem této knížky seznámit nemocné s dietními zásadami.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Olga Mengerová: Vaříme pro kojence a batolata - 222 nejlepších receptů české kuchyně Olga Mengerová: Smoothies - 240 nejlepších českých receptů pro kojence, malé děti i jejich maminky
Olga Mengerová: Vaříme pro kojence a batolata - 222 nejlepších receptů české kuchyně

Kdy a čím začít přikrmovat kojence? Jaká strava prospívá batoleti? Co přijde k chuti dětem v 7. až 9. měsíci, v jednom a dvou letech? Jaké jsou správné dávky jednotlivých živin, zásady přípravy pokrmů či základní požadavky na hygienu a vybavení kuchyně?

můžete mít 27.11. - 28.11.

Oliver Jamie: 5 ingrediencí Středomoří - Skvělé jedno Oliver Jamie: 7krát jinak - Snadné nápady z vašich oblíbených surovin
Oliver Jamie: 5 ingrediencí Středomoří - Skvělé jedno

Jamie Oliver ve své nové knize představuje více než 125 receptů, které jsou oslavou středomořských surovin, chutí i vůní.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Oliver Jamie: 7krát jinak - Snadné nápady z vašich oblíbených surovin Oliver Jamie: 7krát jinak - Snadné nápady z vašich oblíbených surovin
Oliver Jamie: 7krát jinak - Snadné nápady z vašich oblíbených surovin

Hledáte novou inspiraci? Jamie má něco pro vás. Oslavu 18 nejoblíbenějších surovin ve více než 120 receptech na hitovky s maximem chuti a minimem úsilí.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Oliver Jamie: Jamie Oliver vaří po italsku - Ze srdce italské kuchyně Oliver Jamie: 7krát jinak - Snadné nápady z vašich oblíbených surovin
Oliver Jamie: Jamie Oliver vaří po italsku - Ze srdce italské kuchyně

Od rychlovek a jednoduchých jídel z pár ingrediencí až po složitější a luxusnější pokrmy určené na víkendy a slavnostnější příležitosti vám tahle kniha nabídne úžasné recepty plné chutí, vůní a pohody a napomůže vám vytvořit jídla, která vás přenesou

můžete mít 29.11. - 2.12.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně