10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
redakce časopisu Apetit: Drůbež redakce časopisu Apetit: Mamma mia! - aneb To nejlepší od italských matek
redakce časopisu Apetit: Drůbež

Jedenáctá kuchařka z Edice Apetit Drůbež právě vychází! Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol – Polévky, Pro každý den, Kuře v hlavní roli, Kachna, krůta & spol., S vůní dálek, Chuťovky & saláty, Nádivky & Přílohy a Servis.

můžete mít 21.8. - 22.8.

redakce časopisu Apetit: Dorty a dezerty redakce časopisu Apetit: Mamma mia! - aneb To nejlepší od italských matek
redakce časopisu Apetit: Dorty a dezerty

Osmá z řady kuchařek Edice Apetit nabízí 85 sladkých receptů na dorty a dezerty jak slavnostní (narozeninové, vtipné pro děti, ohromující svatební) dorty, tak i super snadné dezerty, které připravíte během chvilky.

můžete mít 21.8. - 22.8.

redakce časopisu Apetit: Mamma mia! - aneb To nejlepší od italských matek redakce časopisu Apetit: Mamma mia! - aneb To nejlepší od italských matek
redakce časopisu Apetit: Mamma mia! - aneb To nejlepší od italských matek

Časopis Apetit přichází na trh s novou edicí kuchařek, tentokrát zaměřenou na mezinárodní kuchyně. První kuchařkou z nové řady je kniha věnovaná kuchyni italské, která je mezi čtenáři Apetitu tolik oblíbená!

můžete mít 21.8. - 22.8.

Reiss Oto: Ochočte si viry - diety - omyly - podvody Renata Herber: Babiččina lékárna - Z pokladnice našich předků
Reiss Oto: Ochočte si viry - diety - omyly - podvody

Tato kniha se zabývá hledáním nejideálnějšího způsobu stravování a životosprávy. Využívá znalosti všech vědeckých oborů a snaží se rozluštit i základní pravidla naší přírody.

můžete mít 22.8. - 23.8.

Renata Herber: Babiččina lékárna - Z pokladnice našich předků Renata Herber: Babiččina lékárna - Z pokladnice našich předků
Renata Herber: Babiččina lékárna - Z pokladnice našich předků

Léčivé rostliny jsou prověřené staletími a přírodní recepty proti nemocem se předávaly z generace na generaci. I naše doba se opět učí čerpat z moudrosti předků.

můžete mít 22.8. - 23.8.

Renáta Šťastná: 105 bylinek a koření Renata Třešňáková: Vařit, či nevařit? - 108 nejlepších receptů z kurzů živé stravy 2013-2016
Renáta Šťastná: 105 bylinek a koření

Publikace o bylinkách a koření je praktickým rádcem pro všechny bez rozdílu věku i pohlaví. Vždyť každého z nás sem tam postihne nějaký ten neduh, všichni občas rádi mlsáme, a hlavně často vaříme. A to bez koření nejde.

můžete mít 21.8. - 22.8.

Renata Třešňáková: Zdravé cukroví - Raw recepty nejen na vánoční stůl a silvestrovskou party Renata Třešňáková: Vařit, či nevařit? - 108 nejlepších receptů z kurzů živé stravy 2013-2016
Renata Třešňáková: Zdravé cukroví - Raw recepty nejen na vánoční stůl a silvestrovskou party

Máte rádi tradiční svátky, ale chcete jim dodat jiskru a překvapit své blízké, přátele či kolegy něčím novým, dobrým a současně zdravým? První česká vánoční kuchařka živé stravy je jednoduchý a nápaditý manuál s celoročním použitím.

můžete mít 21.8. - 22.8.

Repetto Virginia: Jogurtista - Návod na přípravu různých typů domácího jogurtu a recepty pro jeho da Repetto Virginia: Jogurtista - Návod na přípravu různých typů domácího jogurtu a recepty pro jeho da
Repetto Virginia: Jogurtista - Návod na přípravu různých typů domácího jogurtu a recepty pro jeho da

Víte, že si jogurt můžete vyrobit doma a že všechno, co je k tomu potřeba, máte v kuchyni? S touto knihou můžete vyzkoušet různé druhy jogurtů, připravit lákavé pochoutky nebo jím nahradit obvyklé.

můžete mít 22.8. - 23.8.

Restaurant Evropa aneb Gurmánský výlet napříč starým kontinentem Repetto Virginia: Jogurtista - Návod na přípravu různých typů domácího jogurtu a recepty pro jeho da
Restaurant Evropa aneb Gurmánský výlet napříč starým kontinentem

Více než 150 oblíbených receptů ze všech koutů Evropy

S novou knihou z edice Apetit na cestách procestujete Evropu křížem krážem. Nabízíme v ní víc než 150 receptů z 29 zemí. Všechny jsme je vyzkoušeli a uvařili v redakční kuchyni časopisu Apetit.

můžete mít 22.8. - 23.8.

Restaurant Evropa - aneb Gurmánský výlet napříč starým kontinentem Repetto Virginia: Jogurtista - Návod na přípravu různých typů domácího jogurtu a recepty pro jeho da
Restaurant Evropa - aneb Gurmánský výlet napříč starým kontinentem

S novou knihou z edice Apetit na cestách procestujete Evropu křížem krážem. Nabízíme v ní víc než 150 receptů z 29 zemí. Všechny jsme je vyzkoušeli a uvařili v redakční kuchyni časopisu Apetit.

můžete mít 21.8. - 22.8.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně