10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Nigel Slater: Jídlo - Malá kniha o rychlém jídle Nitisha Patelová: Moderní indická kuchařka - Více než 60 receptů na domácí indická jídla
Nigel Slater: Jídlo - Malá kniha o rychlém jídle

Nigel Slater: JÍDLO Někdy vaříme čistě pro radost z této činnosti, známe původ našich ingrediencí, vybíráme je s velkou péčí a dlouho přemýšlíme, než se s nimi vydáme na cestu z obchodu na talíř. Hledáme dokonalý recept a nespěcháme na něj.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Nikola Mrázová: Ze zahrady do kuchyně Nitisha Patelová: Moderní indická kuchařka - Více než 60 receptů na domácí indická jídla
Nikola Mrázová: Ze zahrady do kuchyně

Pouhá kuchařka? Kdepak, tato kniha nabízí víc. Je vyjádřením přístupu ke světu, který je založen na skromnosti a soběstačnosti.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Nitisha Patelová: Moderní indická kuchařka - Více než 60 receptů na domácí indická jídla Nitisha Patelová: Moderní indická kuchařka - Více než 60 receptů na domácí indická jídla
Nitisha Patelová: Moderní indická kuchařka - Více než 60 receptů na domácí indická jídla

S pomocí Nitishi Patelové, uznávané šéfkuchařky indického původu, můžete orientální kuchyňská kouzla zvládnout i vy.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Noakes Tim, Creedová Sally-Ann,: Revoluce v opravdovém jídle - Radikální a udržitelný přístup ke zdr Noakes Tim, Creedová Sally-Ann,: Revoluce v opravdovém jídle - Radikální a udržitelný přístup ke zdr
Noakes Tim, Creedová Sally-Ann,: Revoluce v opravdovém jídle - Radikální a udržitelný přístup ke zdr

PRŮVODCE STRAVOVÁNÍM I KUCHAŘKA PLNÁ LAHODNÝCH RECEPTŮ.

Revoluce v opravdovém jídle nabízí návrat ke způsobu, jakým bychom měli jíst. Je to strava s nízkým obsahem sacharidů, vysokým obsahem tuků a žádným cukrem.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Nora T. Gedgaudas: Přirozená strava našich předků - Pro pevné zdraví a dlouhý život Noakes Tim, Creedová Sally-Ann,: Revoluce v opravdovém jídle - Radikální a udržitelný přístup ke zdr
Nora T. Gedgaudas: Přirozená strava našich předků - Pro pevné zdraví a dlouhý život

„Nora Gedgaudas je průkopnicí, která bojuje za naše kolektivní zdraví. Více než 2,6 milionů let lidé věděli, co mají jíst: živočišné tuky a bílkoviny. Díky této stravě jsme byli vysocí, silní a zdraví.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Norman W. Walker: Čerstvé ovocné a zeleninové šťavy Norman W. Walker: Čerstvé ovocné a zeleninové šťavy
Norman W. Walker: Čerstvé ovocné a zeleninové šťavy

V tejto praktickej knihe sú popísané účinky a dôležité látky čerstvých ovocných a zeleninových štiav. Dozviete sa, prečo je pitie čerstvých štiav pre naše zdravie mimoriadne významné a aký je rozdiel medzi šťavou a celými plodmi.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Norman W. Walker: Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy Norman W. Walker: Čerstvé ovocné a zeleninové šťavy
Norman W. Walker: Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy

V této praktické knize jsou popsány účinky a důležité látky čerstvých ovocných i zeleninových šťáv.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Norman W. Walker: Zdraví a saláty Norman W. Walker: Čerstvé ovocné a zeleninové šťavy
Norman W. Walker: Zdraví a saláty

Slavný dr. Norman Walker, průkopník zdravé a přirozené stravy, v této knize vysvětluje, co je v našem jídelníčku důležité a co škodlivé. Pojednává o různých potravinách, produktech a formách úpravy jídla.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Nosková Lada: Vyladěno na talíři Nosratová Samin: Sůl, tuk, ocet, žár - Jak zvládnout základní prvky dobrého vaření
Nosková Lada: Vyladěno na talíři

Po velkém úspěchu své kuchařské prvotiny Štěstí na talíři přichází známá nutriční koučka Lada Nosková s další várkou vyladěných receptů, určených všem, kdo chtějí jíst zdravě a zaručeně zhubnout. Osm kilo dole za deset týdnů!

můžete mít 29.11. - 2.12.

Nosková Mosorjaková Bára: Bářina kuchařka pro mámy a táty Nosratová Samin: Sůl, tuk, ocet, žár - Jak zvládnout základní prvky dobrého vaření
Nosková Mosorjaková Bára: Bářina kuchařka pro mámy a táty

Jestli už nevíte, co stále dokola vařit svým dětem, nebo po nich často dojídáte, až už vám ta krupicová kaše leze i ušima, nebo prostě jen potřebujete novou inspiraci a šikovné rady k efektivnější logistice v oblasti domácího vaření, je pro vás tato

můžete mít 29.11. - 2.12.

Nosratová Samin: Sůl, tuk, ocet, žár - Jak zvládnout základní prvky dobrého vaření Nosratová Samin: Sůl, tuk, ocet, žár - Jak zvládnout základní prvky dobrého vaření
Nosratová Samin: Sůl, tuk, ocet, žár - Jak zvládnout základní prvky dobrého vaření

Tato netradiční kuchařka vydaná v angličtině prestižním nakladatelstvím Simon & Schuster zapůsobila jako hotové zjevení.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně