10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Petr Stupka: Česká kuchyně - kapesní průvodce/česky Petr Šámal: Sicilská kuchyně - Recepty na jednoduché, rychlé a zdravé pokrmy ze surovin dostupných i u nás
Petr Stupka: Česká kuchyně - kapesní průvodce/česky

Kapesní průvodce specifickými rysy české gastronomie. Publikace je rozdělena do 11 kapitol vztahujících se k českým svátkům a gastronomickým či společenským událostem během celého roku (zabijačka, masopust, Velikonoce, vinobraní, Vánoce, svatba).

můžete mít 5.12. - 9.12.

Petr Stupka: Česká kuchyně - kapesní průvodce/francouzsky Petr Šámal: Sicilská kuchyně - Recepty na jednoduché, rychlé a zdravé pokrmy ze surovin dostupných i u nás
Petr Stupka: Česká kuchyně - kapesní průvodce/francouzsky

Kapesní průvodce specifickými rysy české gastronomie. Publikace je rozdělena do 11 kapitol vztahujících se k českým svátkům a gastronomickým či společenským událostem během celého roku (zabijačka, masopust, Velikonoce, vinobraní, Vánoce, svatba).

můžete mít 5.12. - 9.12.

Petr Sýkora: Česká kuchařka Petr Sýkora: Česká kuchařka
Petr Sýkora: Česká kuchařka

Pokrmy jako kulajda, svíčková na smetaně, bramborák nebo buchty patří k české klasice a připravují se nejen v českých domácnostech, ale také ve vybraných restauracích po celé zemi. A protože ne každý má recepty v malíčku, připravili jsme pro vás tuto kuchařku.

můžete mít 4.12. - 5.12.

Petr Sýkora: Cocina checa Petr Sýkora: Česká kuchařka
Petr Sýkora: Cocina checa

Los checos siempre comían con muchas ganas. Las mujeres checas han adquirido fama como excelentes cocineras, ya que su “arte” se basa en recetas tradicionales, ingredientes auténticos y métodos verificados que se heredaban en las familias de generación en generación.

můžete mít 4.12. - 5.12.

Petr Sýkora: Czech cookbook Petr Sýkora: Česká kuchařka
Petr Sýkora: Czech cookbook

Czechs have always liked to eat. Czech women have been renowned as excellent cooks, one of the reasons probably being that their art is based on traditional recipes, nourishing ingredients and time-proven practices, passed in families down the generations.

můžete mít 4.12. - 5.12.

Petr Sýkora: La cucina ceca Petr Sýkora: La cuisine tchéque
Petr Sýkora: La cucina ceca

Ai Cechi da sempre piace mangiare. Le donne ceche sono diventate famose come ottime cuoche forse anche perché la loro “arte” si basa su ricette tradizionali, ingredienti genuini e procedimenti provati che le famiglie si sono trasmesse di generazione in generazione.

můžete mít 4.12. - 5.12.

Petr Sýkora: La cuisine tchéque Petr Sýkora: La cuisine tchéque
Petr Sýkora: La cuisine tchéque

Les Tcheques ont toujours aimé manger et faire bonne chere.

můžete mít 5.12. - 9.12.

Petr Sýkora: Tschechische Küche Petr Sýkora: La cuisine tchéque
Petr Sýkora: Tschechische Küche

Gut zu essen war den Tschechen von jeher wichtig. Die tschechischen Frauen galten als ausgezeichnete Köchinnen.

můžete mít 4.12. - 5.12.

Petra Bracht: Přerušovaný půst - Pro delší život - veganská strava, štíhlá postava a zdraví Petra Bracht: Přerušovaný půst - Pro delší život - veganská strava, štíhlá postava a zdraví
Petra Bracht: Přerušovaný půst - Pro delší život - veganská strava, štíhlá postava a zdraví

Přerušovaný půst podle Petry Bracht je podle nejnovějších studií nejlepším konceptem v oblasti výživy, jaký dosud existoval. Pomocí přerušovaného půstu můžete efektivně dosáhnout vysněné hmotnosti: bez jojo-efektu zeštíhlíte natrvalo.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Petra Burianová: Petra Burianová: Cesta z těsta - České pečení pro celý rok Petra Bracht: Přerušovaný půst - Pro delší život - veganská strava, štíhlá postava a zdraví
Petra Burianová: Petra Burianová: Cesta z těsta - České pečení pro celý rok

České tradice a jídla s nimi spojená jsou bezednou studnicí inspirace. Své o tom ví i historicky první vítězka televizní soutěže amatérských pekařů Petra Burianová, pro niž jsou lokální suroviny a sezónnost základem veškerého kuchařského umu.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Petra Davies Veselá: Kniha o kávě - Průvodce světem kávy s recepty na domácí přípravu Petra Bracht: Přerušovaný půst - Pro delší život - veganská strava, štíhlá postava a zdraví
Petra Davies Veselá: Kniha o kávě - Průvodce světem kávy s recepty na domácí přípravu

Nejoblíbenější česká kniha o kávě, potřetí a kompletně aktualizovaná. Káva je důležitou součástí našeho každodenního života, řada z nás si bez ní život ani nedokáže představit.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně