10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Roman Vaněk: Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček Roman Vaněk: Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček
Roman Vaněk: Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček

Knižní bestseller „Poklady klasické čeké kuchyně“ doplňuje tato ještě lépe propracovaná a obsáhlejší kuchařská kniha Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu. Do detailu popisuje více než 200 receptů české a moravské kuchyně řazené do 17 ti sekcí.

můžete mít 9.7. - 10.7.

Roman Vaněk: Legendy světové kuchyně Roman Vaněk: Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček
Roman Vaněk: Legendy světové kuchyně

Očekávaná kuchařka roku – Legendy světové kuchyně – zve milovníky jednoduchých receptů s masem i bez masa, kuchaře začátečníky i matadory, domácí i profesionální kulináře, prostě vás, kteří rádi vaříte, na výpravu za nejoblíbenějšími pokrmy světa.

můžete mít 9.7. - 10.7.

Roman Vaněk: Maso - Jednoduše & dokonale Roman Vaněk: Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček
Roman Vaněk: Maso - Jednoduše & dokonale

Autor kuchařských bestsellerů Roman Vaněk vydává dlouho očekávanou kuchařku Jednoduše & dokonale – MASO.

můžete mít 9.7. - 10.7.

Roman Vaněk: Poklady klasické české kuchyně Roman Vaněk: Ryby, drůbež, zvěřina - Jednoduše & dokonale
Roman Vaněk: Poklady klasické české kuchyně

Roman Vaněk, autor mnoha kuchařských bestsellerů, opět vydává Poklady klasické české kuchyně. Tato legendární kniha receptů naší domácí kuchyně se v roce 2011 stala první kuchařkou respektované sběratelské kolekce "bílé řady Vaňkových kuchařek”.

můžete mít 10.7. - 11.7.

Roman Vaněk: Poklady klasické české kuchyně Roman Vaněk: Ryby, drůbež, zvěřina - Jednoduše & dokonale
Roman Vaněk: Poklady klasické české kuchyně

Bylo 3. listopadu 2011 a na pultech knihkupectví se objevila první publikace našeho vydavatelství, první vydání kuchařky Poklady klasické české kuchyně aneb jak to ta babička tenkrát vařila. Všech 6 000 kusů bylo do Vánoc téměř vyprodáno.

můžete mít 10.7. - 11.7.

Roman Vaněk: Ryby, drůbež, zvěřina - Jednoduše & dokonale Roman Vaněk: Ryby, drůbež, zvěřina - Jednoduše & dokonale
Roman Vaněk: Ryby, drůbež, zvěřina - Jednoduše & dokonale

Jednoduše a dokonale – Ryby, drůbež, zvěřina. Čerstvá voňavá kuchařka, za kterou stojí autor kuchařských bestsellerů Roman Vaněk s manželkou Janou a jejich týmem předních českých šéfkuchařů-lektorů Pražského kulinářského institutu.

můžete mít 9.7. - 10.7.

Roman Vaněk: Snadno a rychle - 111 receptů pro všední den Roman Vaněk: Snadno a rychle 2 - Jednoduché recepty pro každý den
Roman Vaněk: Snadno a rychle - 111 receptů pro všední den

Renomovaný autor gastronomických bestsellerů Roman Vaněk přichází s novou velkou kuchařskou knihou tentokrát s názvem „SNADNO & RYCHLE“. Kuchařka zaujme svou jednoduchostí a perfektně zpracovanými recepty „krok za krokem“ každého milovníka dobrého jídla.

můžete mít 12.7. - 16.7.

Roman Vaněk: Snadno a rychle 2 - Jednoduché recepty pro každý den Roman Vaněk: Snadno a rychle 2 - Jednoduché recepty pro každý den
Roman Vaněk: Snadno a rychle 2 - Jednoduché recepty pro každý den

Autor Pražské kuchařky a celé řady úspěšných kuchařských knih Roman Vaněk navazuje touto novou publikací na knižní bestseller Snadno & Rychle, kterého se jen během prvních dnů od vydání prodalo několik desítek tisíc kusů.

můžete mít 9.7. - 10.7.

Roman Vaněk: Snadno a rychle 3 - Jednoduché recepty pro každý den Roman Vaněk: Snadno a rychle 2 - Jednoduché recepty pro každý den
Roman Vaněk: Snadno a rychle 3 - Jednoduché recepty pro každý den

Autor kuchařských bestsellerů Roman Vaněk s manželkou Janou rozšiřují jejich veleúspěšnou edici kuchařek „Snadno & Rychle“ o nový, dlouho očekávaný 3.díl.

můžete mít 9.7. - 10.7.

Roman Vaněk: Sushi - Doma, krok za krokem - 5. vydání Roman Vaněk: Zelenina a luštěniny - Jednoduše & dokonale
Roman Vaněk: Sushi - Doma, krok za krokem - 5. vydání

Detailní obrázková kniha s vice nez 300 fotografiemi, které vás precizně a jednoduše navedou krok za krokem jak zvládnout připravu tolik populární japonské techniky sushi v domácím prostředí.

můžete mít 9.7. - 10.7.

Roman Vaněk: Sváteční - Spolehlivé recepty, rady a postupy Roman Vaněk: Zelenina a luštěniny - Jednoduše & dokonale
Roman Vaněk: Sváteční - Spolehlivé recepty, rady a postupy

Nová, špičkově zpracovaná kuchařka a nadčasový průvodce pohoštěním českých a moravských domácností. Přes 180 fotografií a ilustrací! Více než 130 receptů. Přehledné postupy psané jednoduchým jazykem, kterému rozumí opravdu každý.

můžete mít 9.7. - 10.7.

Roman Vaněk: Zelenina a luštěniny - Jednoduše & dokonale Roman Vaněk: Zelenina a luštěniny - Jednoduše & dokonale
Roman Vaněk: Zelenina a luštěniny - Jednoduše & dokonale

V edici Jednoduše & dokonale vydává autor kuchařských bestsellerů Roman Vaněk druhou kuchařskou knihu v pořadí: Jednoduše & dokonale – ZELENINA A LUŠTĚNINY.

můžete mít 9.7. - 10.7.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně