10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Pohlreich Zdeněk: Super jednoduše bez masa Pohlreich Zdeněk: Zlatá klasika / Recepty prověřené časem
Pohlreich Zdeněk: Super jednoduše bez masa

Super jídla, jednoduché postupy!

Nová kuchařka volně navazuje na předchozí titul Super jednoduše, tentokrát ale výhradně s recepty, které neobsahují maso.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Pohlreich Zdeněk: Taková normální kuchařka Pohlreich Zdeněk: Zlatá klasika / Recepty prověřené časem
Pohlreich Zdeněk: Taková normální kuchařka

Už dlouho jsem chtěl udělat kuchařku z obyčejných jídel a surovin pro každého – Takovou normální kuchařku s recepty, které nejsou složité, netrvají dlouho a nákup surovin na jejich přípravu se dá uskutečnit pohodlně v každém běžném obchodě a finančně

můžete mít 28.11. - 29.11.

Pohlreich Zdeněk: Zlatá klasika / Recepty prověřené časem Pohlreich Zdeněk: Zlatá klasika / Recepty prověřené časem
Pohlreich Zdeněk: Zlatá klasika / Recepty prověřené časem

Zlatá klasika – to jsou recepty na jídla, která se v naší zemi těší té největší oblibě a považujeme je za nedílnou součást české kuchyně.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Pohoda v kuchyni Poláček Martin: Peče celá země
Pohoda v kuchyni

Kuchařské knihy s poctivými a spolehlivými recepty píše Jamie už 15 let, ale teď by vás rád vzal o úroveň vy´š, na pomyslný´ x-ty´ stupeň.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Pohoštění slané i sladké Poláček Martin: Peče celá země
Pohoštění slané i sladké

Kniha slouží jako pomocník při různých návštěvách.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Poláček Martin: Peče celá země Poláček Martin: Peče celá země
Poláček Martin: Peče celá země

Martin Poláček, Mirka van Gils Slavíková, Josef Maršálek, Zlata Otavová a soutěžící z pořadu Peče celá země

Světoznámá fenomenální cukrářsko-pekařská show The Great British Bake Off konečně dorazila i do Česka!

můžete mít 28.11. - 29.11.

Poláčková Blanka: Pomazánky, svačinky, chuťovky Polévky a misky / 54 polévek, 54 misek od 15 designerů
Poláčková Blanka: Pomazánky, svačinky, chuťovky

Dvě stovky receptů na pomazánky, svačinky, chuťovky, sendviče, poháry, saláty a jiné lahůdky a občerstvení pro nejrůznější příležitosti najdete na stránkách nové kuchařské knihy Ottova nakladatelství.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Polévky Polévky a misky / 54 polévek, 54 misek od 15 designerů
Polévky

Druhá kniha z řady kuchařek z Edice Apetit vám nabídne 168 stran prověřených receptů. První kuchařka, kde si svoji polévku vybere opravdu každý – obsahuje vše od nejobyčejnějších receptů na bramboračku až po vybrané delikatesy z jídelních lístků luxusních restaurací.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Polévky a misky / 54 polévek, 54 misek od 15 designerů Polévky a misky / 54 polévek, 54 misek od 15 designerů
Polévky a misky / 54 polévek, 54 misek od 15 designerů

Polévka je pro nás zosobnění domova, prostředí, kde žijeme a cítíme se dobře.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Polévky (Edice Apetit) Pollan Michael: Dilema všežravce
Polévky (Edice Apetit)

První kniha Apetitu, která zahřeje Druhá z řady kuchařek z Edice Apetit vám nabídne 168 stran prověřených receptů.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Polévky (Edice Apetit) Pollan Michael: Dilema všežravce
Polévky (Edice Apetit)

První kniha Apetitu, která zahřeje Druhá z řady kuchařek z Edice Apetit vám nabídne 168 stran prověřených receptů.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Pollan Michael: Dilema všežravce Pollan Michael: Dilema všežravce
Pollan Michael: Dilema všežravce

Autor se ve své mimořádně čtivé práci zaměřuje na velkovýrobu potravin v USA, ovšem jeho poznatky jsou stejně platné pro všechny vyspělé země západního světa.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně