10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Radka Hrevušová: Sladké moučníky z domácí pekárny Radka Vrzalová: Radčina kuchařka bez lepku - Se spoustou rad a receptů i bez mléka a vajec
Radka Hrevušová: Sladké moučníky z domácí pekárny

Domácí pekárna je obvykle spojována s přípravou a pečením chleba, ale čím dál více se používá i na sladké pečení.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Radka Hrevušová: Vejce pro každý den Radka Vrzalová: Radčina kuchařka bez lepku - Se spoustou rad a receptů i bez mléka a vajec
Radka Hrevušová: Vejce pro každý den

Vejce jsou jednou z nejběžnějších a nejzdravějších potravin. Kuchařka obsahuje pestrý výběr jednoduchých receptů na jejich přípravu.

můžete mít 26.11. - 27.11.

Radka Vrzalová: Radčina kuchařka bez lepku - Se spoustou rad a receptů i bez mléka a vajec Radka Vrzalová: Radčina kuchařka bez lepku - Se spoustou rad a receptů i bez mléka a vajec
Radka Vrzalová: Radčina kuchařka bez lepku - Se spoustou rad a receptů i bez mléka a vajec

Objevila se ve vaší rodině celiakie či alergie na lepek? Nevíte, co vařit a jaké potraviny nakupovat? Nevěšte hlavu a inspirujte se více než stovkou vynikajících bezlepkových i bezmléčných receptů jak na snídaně, hlavní jídla, lehké večeře, tak i pečivo a moučníky.

můžete mít 26.11. - 27.11.

Radka Vrzalová: Radčina kuchařka bez lepku 2 - Se spoustou rad a receptů i bez mléka a vajec Radka Vrzalová: Radčina kuchařka bez lepku Slavnosti - Se spoustou rad a receptů i bez mléka a vajec
Radka Vrzalová: Radčina kuchařka bez lepku 2 - Se spoustou rad a receptů i bez mléka a vajec

Radka Vrzalová přináší vynikající bezlepkové i bezmléčné recepty. Již se trochu orientujete na „bezlepkovém trhu“, ale rádi byste svůj jídelníček obohatili? Druhý díl kuchařky vám přináší velké množství nápadů, které zpestří vaše snídaně, obědy i večeře.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Radka Vrzalová: Radčina kuchařka bez lepku Slavnosti - Se spoustou rad a receptů i bez mléka a vajec Radka Vrzalová: Radčina kuchařka bez lepku Slavnosti - Se spoustou rad a receptů i bez mléka a vajec
Radka Vrzalová: Radčina kuchařka bez lepku Slavnosti - Se spoustou rad a receptů i bez mléka a vajec

Zvládáte každodenní bezlepkové stravování, ale rádi byste svůj jídelníček obohatili i ve sváteční dny? Třetí kniha známé autorky vám přináší na 120 nových receptů, které zpestří vaši slavnostní tabuli.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Radmila Zrůstková: Domácí nápoje pro zdraví - léčivé limonády, ovoce, byliny, plody, jedlé květy Radmila Zrůstková: Domácí nápoje pro zdraví - léčivé limonády, ovoce, byliny, plody, jedlé květy
Radmila Zrůstková: Domácí nápoje pro zdraví - léčivé limonády, ovoce, byliny, plody, jedlé květy

Voda je fenomén, díky němuž může na Zemi existovat život. Tato výpravná kniha přináší inspirace, jak z ní vytvořit jednoduché domácí nápoje pro zdraví. Najdete zde řadu způsobů, jak spojit lahodnou chuť ovoce, bylin, plodů a jedlých květů se životodárnou tekutinou.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Radmila Zrůstková: Zdravě a syrově - změna je život a dobré jídlo radost Radmila Zrůstková: Domácí nápoje pro zdraví - léčivé limonády, ovoce, byliny, plody, jedlé květy
Radmila Zrůstková: Zdravě a syrově - změna je život a dobré jídlo radost

Výpravná a zasvěcená kniha Zdravě a syrově je o způsobu stravování, který je zároveň životní cestou.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Radost vařit Radmila Zrůstková: Domácí nápoje pro zdraví - léčivé limonády, ovoce, byliny, plody, jedlé květy
Radost vařit

Mladý slovenský kuchař Marcel Ihnačák, známý kromě jiného z kampaně v Lidlu, kde vaří s Romanem Paulusem, má za cíl oslovit v kuchařce hlavně mladé lidi a dodat jim odvahu začít vařit: „Chtěl bych odstranit …

můžete mít 29.11. - 3.12.

Raichlen Steven: Jak grilovat - Velká ilustrovaná kniha o technikách barbecue Raichlen Steven: Jak grilovat zeleninu - Nová bible grilování zeleniny na ohni
Raichlen Steven: Jak grilovat - Velká ilustrovaná kniha o technikách barbecue

Kniha pomůže řešit otázky, se kterými jste se jistě setkali při grilování, ale nevěděli jste, na koho se obrátit, aby vám poradil.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Raichlen Steven: Jak grilovat zeleninu - Nová bible grilování zeleniny na ohni Raichlen Steven: Jak grilovat zeleninu - Nová bible grilování zeleniny na ohni
Raichlen Steven: Jak grilovat zeleninu - Nová bible grilování zeleniny na ohni

Kniha slavného amerického autora kuchařek o grilování Stevena Raichlena přináší tentokrát více než šedesátku dokonale vyladěných receptů zaměřených na grilování zeleniny.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Rajčata - 50 snadných receptů Raichlen Steven: Jak grilovat zeleninu - Nová bible grilování zeleniny na ohni
Rajčata - 50 snadných receptů

Rajče je zvláště hodnotný antioxidant, jejž lidské tělo nedokáže vytvořit, a proto jej získává pouze z několika druhů plodin, které je obsahují. Rajčata mají zároveň málo kalorií (17–20 na 100?

můžete mít 28.11. - 29.11.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně