10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Shelton Penni: Pročištění syrovou stravou - Jak se uzdravit a zhubnout pomocí přirozených potravin Siegrid Hirsch: Kniha osvědčených bylinkových receptů - Léčivé domácí tinktůry, masti, džusy, marmelády, vína, likéry, octy...
Shelton Penni: Pročištění syrovou stravou - Jak se uzdravit a zhubnout pomocí přirozených potravin

Jak se pročistit bez hladovění a strádání

Vyzkoušejte pročištění syrovou stravou, která plně uspokojí vaši chuť k jídlu, pomůže vám zhubnout, získat spoustu energie, cítit se plni zdraví a současně zbaví vaše tělo všech škodlivých toxinů.

můžete mít 23.7. - 24.7.

Shih Rich, Umansky Jeremy,: Kouzlo fermentace s plísní koji Siegrid Hirsch: Kniha osvědčených bylinkových receptů - Léčivé domácí tinktůry, masti, džusy, marmelády, vína, likéry, octy...
Shih Rich, Umansky Jeremy,: Kouzlo fermentace s plísní koji

Koji alias Aspergillus oryzae či česky kropidlák rýžový není jen tak ledajaká plíseň. Nejenom že patří do skupiny těch ušlechtilých, její vůně i chuťové vlastnosti z ní dělají nekorunovanou královnu této kategorie.

můžete mít 23.7. - 24.7.

Sievers Oliver: BBQ - Gastronomie, gril a gurmáni Sievers Oliver: BBQ - Gastronomie, gril a gurmáni
Sievers Oliver: BBQ - Gastronomie, gril a gurmáni

Co vlastně potřebujete, abyste vykouzlili dokonale propečený steak, lahodný rozpouštějící se kozí sýr nebo křupavý, pikantní chřest? Samozřejmě gril, dobré ingredience, rady profesionála, a hlavně chuť grilovat.

můžete mít 23.7. - 24.7.

Sievers Oliver: BBQ nejen pro vegetariány Sievers Oliver: BBQ - Gastronomie, gril a gurmáni
Sievers Oliver: BBQ nejen pro vegetariány

Šampion v grilování Oliver Sievers ví, proč dát velký prostor bezmasým dobrotám. Jeho vegetariánské recepty ukazují, jak rozmanité a lahodné mohou být díky koření a bylinkám zeleninové pokrmy. Ten, kdo je ochutná, na maso už ani nepomyslí.

můžete mít 23.7. - 24.7.

Sievers Oliver: BBQ - Steaky a burgery Sievers Oliver: BBQ - Gastronomie, gril a gurmáni
Sievers Oliver: BBQ - Steaky a burgery

Jednoduše geniální… takové jsou dobroty, které připravuje Oliver Sievers. Spolu se svým týmem získal tento úspěšný autor receptů několik mezinárodních cen a také titul mistra světa v grilování.

můžete mít 23.7. - 24.7.

Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur
Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur

Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku.

můžete mít 25.7. - 29.7.

Silvia Horecká: Mama mňam 2 - Čo uvariť deťom od 3 rokov Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur
Silvia Horecká: Mama mňam 2 - Čo uvariť deťom od 3 rokov

Len správnym výberom, úpravou a kombináciou potravín dokážeme podávať deťom aj sebe chutné a zdraviu prospešné jedlo. Preto vznikla táto rodinná kuchárska kniha, ktorá pomáha nájsť správnu kombináciu na tanieri pre celú rodinu.

můžete mít 22.7. - 23.7.

Silvie Fialová: Recepty s příběhem Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur
Silvie Fialová: Recepty s příběhem

Kuchařku lze napsat mnoha způsoby. Lze se držet striktně návodů co a jak a kolik čeho, lze ji proložit vlastními radami a nebo, a to je méně obvyklé, doplnit jednotlivé recepty malými příběhy, jako to udělala Silvie Fialová. Hladového nestačí jen nasytit.

můžete mít 24.7. - 26.7.

Simona Malková: Sladké a fit SIMPLE - Snadné vaření na šest písmen
Simona Malková: Sladké a fit

Sladké a fit = málo kalórií a veľa zdravých ingrediencií. Usilujete sa žiť zdravo, no bez sladkého si život neviete ani len predstaviť? S našimi receptami to nie je žiaden problém.

můžete mít 24.7. - 26.7.

Šímová Irena: Filozofie jídla SIMPLE - Snadné vaření na šest písmen
Šímová Irena: Filozofie jídla

Autorka v knize nabízí filozofické vysvětlení, proč je pro člověka přirozenou cestou přijímat pouze nemasitou stravu, a zároveň i recepty sedmi desítek osvědčených vegetariánských jídel, která sama již mnoho let vaří.

můžete mít 23.7. - 24.7.

SIMPLE - Snadné vaření na šest písmen SIMPLE - Snadné vaření na šest písmen
SIMPLE - Snadné vaření na šest písmen

Snadné vaření na šest písmen Snadné může pro vás znamenat superrychlé jídlo – je na stole za pár minut.

můžete mít 25.7. - 29.7.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně