10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Recepty od diplomatov z 27 krajín Recepty sestry Vojtěchy - To nejlepší z nepomucenské kuchyně
Recepty od diplomatov z 27 krajín

Každá krajina má svoje chute. V tejto knihe môžete nájsť recepty a príbehy diplomatov z 27 štátov sveta. Ambasádorov časom preložia na novú diplomatickú misiu, ale jedlá, ktoré počas prípravy tejto kuchárky s nami uvarili, zostanú, aby obohatili aj vašu kuchyňu.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Recepty pro zdravé střevo Recepty sestry Vojtěchy - To nejlepší z nepomucenské kuchyně
Recepty pro zdravé střevo

Přestaňte počítat kalorie a zaměřte se na kvalitu potravin.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Recepty sestry Vojtěchy - To nejlepší z nepomucenské kuchyně Recepty sestry Vojtěchy - To nejlepší z nepomucenské kuchyně
Recepty sestry Vojtěchy - To nejlepší z nepomucenské kuchyně

To nejlepší z nepomucenské kuchyně Sestra boromejka Vojtěcha Fialová se s námi na stránkách své kuchařky dělí o tajemství italské, ale i české kuchyně.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Recepty z farmářského trhu II. jaro-léto Recepty z Lukas Klinik - Sbírka receptů a návodů na zdravou výživu vycházející z anthroposofického poznání
Recepty z farmářského trhu II. jaro-léto

Pokračování úspěšné kuchařky známé autorky, tentokrát s recepty z jarních a letních plodin.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Recepty ze zájezdního hostince Recepty z Lukas Klinik - Sbírka receptů a návodů na zdravou výživu vycházející z anthroposofického poznání
Recepty ze zájezdního hostince

Zájezdní hostinec vždy býval symbolem cesty, zastavení a pokračování.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Řecká kuchyně Řecká odysea aneb Slavné báje a recepty (Edice Apetit)
Řecká kuchyně

Třetí vydání úspěšné knihy Marthy Elefteriadu nás přenese do stínu olivovníků, kde v dáli šumí moře a my si můžeme vychutnat dary středomořské kuchyně, s orosenou sklenkou vína či skleničkou Metaxy. …

můžete mít 29.11. - 3.12.

Řecká odysea - aneb Slavné báje a recepty Řecká odysea aneb Slavné báje a recepty (Edice Apetit)
Řecká odysea - aneb Slavné báje a recepty

Po kuchařce věnované italské, francouzské a asijské kuchyni je tady další přírůstek do edice Apetit na cestách – kuchařka plná těch nejlepších řeckých specialit.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Řecká odysea aneb Slavné báje a recepty (Edice Apetit) Řecká odysea aneb Slavné báje a recepty (Edice Apetit)
Řecká odysea aneb Slavné báje a recepty (Edice Apetit)

Po kuchařce věnované italské, francouzské a asijské kuchyni je tady další přírůstek do edice Apetit na cestách – kuchařka plná těch nejlepších řeckých specialit.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Řecká odysea aneb Slavné báje a recepty (Edice Apetit) Recyklovaná kuchařka Jitky Rákosníkové - Moderní domácnost beze zbytku
Řecká odysea aneb Slavné báje a recepty (Edice Apetit)

Po kuchařce věnované italské, francouzské a asijské kuchyni je tady další přírůstek do edice Apetit na cestách – kuchařka plná těch nejlepších řeckých specialit.

můžete mít 29.11. - 3.12.

Recyklovaná kuchařka Jitky Rákosníkové - Moderní domácnost beze zbytku Recyklovaná kuchařka Jitky Rákosníkové - Moderní domácnost beze zbytku
Recyklovaná kuchařka Jitky Rákosníkové - Moderní domácnost beze zbytku

Kuchařka je průvodcem pro neplýtvání všemi základními skupinami potravin: pečivem, masem, luštěninami, rýží a obilovinami, mléčnými výrobky, bramborami a zeleninou.

můžete mít 29.11. - 3.12.

redakce časopisu Apetit: Brambory Recyklovaná kuchařka Jitky Rákosníkové - Moderní domácnost beze zbytku
redakce časopisu Apetit: Brambory

Pátá z řady kuchařek z Edice Apetit Brambory, vám nabídne přes 100 receptů z brambor, které jsme pro vás uvařili a vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. Mají milion podob a chutí. Jsou základní potravinou. A připravíte z nich vše od polévky po dezert!

můžete mít 28.11. - 29.11.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně