10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Jarmila Mandžuková: Vánoční cukroví na poslední chvíli - 260 receptů Jarmila Mandžuková: Vánoční cukroví na poslední chvíli - 260 receptů
Jarmila Mandžuková: Vánoční cukroví na poslední chvíli - 260 receptů

Vánoce, Vánoce přicházejí a všichni se na ně těší. Především děti, ale i dospělí, neboť Vánoce jsou svátky klidu, míru a lásky. Lidé je slaví, obdarovávají se a přitom hodují. Dopřávají si nejrůznější dobroty, mezi nimiž má přední místo cukroví.

můžete mít 4.12. - 6.12.

Jarmila Mandžuková: Vánoční cukroví na poslední chvíli Jarmila Mandžuková: Vánoční cukroví na poslední chvíli - 260 receptů
Jarmila Mandžuková: Vánoční cukroví na poslední chvíli

Vánoce jsou vedle Velikonoc nejvýznamnějším křesťanským svátkem roku. Jsou oslavou narození, lásky a početí nového času. Lidé je takřka bez výjimky slaví, scházejí se vespolek, obdarovávají se a hodují. Na vánočním stole nikdy nesmí chybět cukroví.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Jarmila Mandžuková: Výživa dětí chutně, pestře, moderně Jarmila Mandžuková: Vánoční cukroví na poslední chvíli - 260 receptů
Jarmila Mandžuková: Výživa dětí chutně, pestře, moderně

Autorka věnovala tuto knihu našim nejmilejším členům rodiny – dětem. Pro děti více než pro dospělé platí, že jejich zdraví je poškozováno nejen tím, co nezdravého jedí, ale také tím, co zdravého nesnědly a pro správný růst a vývoj sníst měly.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Jarmila Mandžuková: Zhubněte lehce a navždy * Recepty * Inspirace * Krabičky Jarmila Schreiberová: Chvála české kuchyně - tradice, jídlo, stolování, osobnosti
Jarmila Mandžuková: Zhubněte lehce a navždy * Recepty * Inspirace * Krabičky

Chcete-li zhubnout lehce a navždy, začněte dodržovat několik jednoduchých rad a dočkáte se nejen svojí vytoužené hmotnosti, ale také zlepšíte své zdraví a budete se cítit lépe.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Jarmila Schreiberová: Chvála české kuchyně - tradice, jídlo, stolování, osobnosti Jarmila Schreiberová: Chvála české kuchyně - tradice, jídlo, stolování, osobnosti
Jarmila Schreiberová: Chvála české kuchyně - tradice, jídlo, stolování, osobnosti

Poprvé v naší vydavatelské praxi vychází kniha Chvála české kuchyně – tradice, jídlo, stolování, osobnosti, která mapuje celé panorama české gastronomie. Je to dílo určené nejen široké veřejnosti, ale především odborníkům.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Jarní a zimní zeleninové menu - brož. Jarmila Schreiberová: Chvála české kuchyně - tradice, jídlo, stolování, osobnosti
Jarní a zimní zeleninové menu - brož.

Česká zelenina je náš národní poklad, který mnozí z nás nedoceňují a dávají přednost dovozním a exotickým druhům.

můžete mít 4.12. - 6.12.

Jaro - Svěží jídla ze sezonních surovin Jaro - Svěží jídla ze sezónních surovin (Edice Apetit)
Jaro - Svěží jídla ze sezonních surovin

Časopis Apetit uvádí další řadu kuchařek – edici Sezonní recepty, kterými reaguje na boom farmářkých trhů a reflektuje trendy vaření z lokálních a místních surovin.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Jaro - Svěží jídla ze sezónních surovin (Edice Apetit) Jaro - Svěží jídla ze sezónních surovin (Edice Apetit)
Jaro - Svěží jídla ze sezónních surovin (Edice Apetit)

Časopis Apetit uvádí další řadu kuchařek – edici Sezonní recepty, kterými reaguje na boom farmářských trhů a reflektuje trend vaření z lokálních a místních surovin.

můžete mít 4.12. - 6.12.

Jaromír Pelc: Kuchařka pro zamilované Jaro - Svěží jídla ze sezónních surovin (Edice Apetit)
Jaromír Pelc: Kuchařka pro zamilované

Tato kuchařská kniha si vytkla za cíl být především přehlednou příručkou pro lidi zamilované. Ani v lásce se vždycky všechno nepovede, proto se Vám může hodit kniha první pomoci. Návštěva už klepe na dveře? Necítíte se fit?

můžete mít 3.12. - 5.12.

Jaromír Šlosar: Marokánky a jiné básně - Cukroví, Koláče a Život Kuchařky Lojzky Jaroslav Olša: Exotické kouzlo kuchyně Malajsie / Exotic Charm of Cuisine of Malaysia
Jaromír Šlosar: Marokánky a jiné básně - Cukroví, Koláče a Život Kuchařky Lojzky

Kuchařka coby příběh! „…ne že by autor Jaromír Šlosar zůstal cokoli dlužen těžkému a krásnému životu kuchařčinu, bude to však hlavně knížka o babičce, dělné a moudré jako ta od Němcové, zkrátka Babička 2022, dobrá víla regionu, jejímž nářečím mluví.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Jaroslav Foršt: Bio & dítě - Zdravá výživa dětí bio a nebio Jaroslav Olša: Exotické kouzlo kuchyně Malajsie / Exotic Charm of Cuisine of Malaysia
Jaroslav Foršt: Bio & dítě - Zdravá výživa dětí bio a nebio

Kniha Bio & dítě, bio i nebio zdravá výživa, pomůže některá nebezpečí, hlavně z oblasti potravin odhalit, a poradí, jak jim čelit.

můžete mít 4.12. - 6.12.

Jaroslav Olša: Exotické kouzlo kuchyně Malajsie / Exotic Charm of Cuisine of Malaysia Jaroslav Olša: Exotické kouzlo kuchyně Malajsie / Exotic Charm of Cuisine of Malaysia
Jaroslav Olša: Exotické kouzlo kuchyně Malajsie / Exotic Charm of Cuisine of Malaysia

U nás malajsijská kuchařka dosud nevyšla. Tato knížka nabízí čtenáři možná první setkání s Malajsií a seznamuje uživatele se zvláštnostmi a exotickými jídly všech částí této krásné tropické země.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně