10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Jana Florentýna Zatloukalová: Kuchařka pro dceru - 155 vyzkoušených receptů, jak uspět hned napoprvé Jana Florentýna Zatloukalová: Merendy v zástěře - Úsporná kuchařka pro dceru (230 receptů, jak vařit s rozumem)
Jana Florentýna Zatloukalová: Kuchařka pro dceru - 155 vyzkoušených receptů, jak uspět hned napoprvé

Jak se naučit vařit dobře a s chutí? Jak překonat nástrahy složitějších jídel a dosáhnout dokonalosti? Tohle všechno vás Kuchařka pro dceru naučí tak, jak by vás to naučila vaše matka, kdyby na to měla čas.

můžete mít 3.12. - 4.12.

Jana Florentýna Zatloukalová: Hovory s řezníkem Jana Florentýna Zatloukalová: Merendy v zástěře - Úsporná kuchařka pro dceru (230 receptů, jak vařit s rozumem)
Jana Florentýna Zatloukalová: Hovory s řezníkem

Jak se zbavit ostychu z pultu s masem a jak si vybrat ten správný kus na guláš? Jak poznat, které maso je vhodné na pánev, zatímco jinému to bude víc slušet v troubě?

můžete mít 6.12. - 10.12.

Jana Florentýna Zatloukalová: Merendy v zástěře - Úsporná kuchařka pro dceru (230 receptů, jak vařit s rozumem) Jana Florentýna Zatloukalová: Merendy v zástěře - Úsporná kuchařka pro dceru (230 receptů, jak vařit s rozumem)
Jana Florentýna Zatloukalová: Merendy v zástěře - Úsporná kuchařka pro dceru (230 receptů, jak vařit s rozumem)

Jak vařit úsporně, skromně a hospodárně? Jak se vyhnout plýtvání a jak využít vše, co je zrovna k mání? Jak nakupovat potraviny, aby všeho bylo akorát? Jak naplánovat smysluplný jídelníček?

můžete mít 6.12. - 10.12.

Jana Florentýna Zatloukalová: Čekání na jaro - Kuchařka pro nové začátky (100 receptů od masopustu do Velikonoc) Jana Florentýna Zatloukalová: Čekání na jaro - Kuchařka pro nové začátky (100 receptů od masopustu do Velikonoc)
Jana Florentýna Zatloukalová: Čekání na jaro - Kuchařka pro nové začátky (100 receptů od masopustu do Velikonoc)

Hned na Tři krále začíná jedno z nejzajímavějších kuchařských dobrodružství v roce. Nejprve nás zahrne zabíjačkami a masopustním veselím, načež ze dne na den přejde v šestitýdenní předjarní bezmasý půst, který skončí velikonoční oslavou jara.

můžete mít 6.12. - 10.12.

Jana Keithová: Zdravá desiata do školy aj do práce Jana Florentýna Zatloukalová: Čekání na jaro - Kuchařka pro nové začátky (100 receptů od masopustu do Velikonoc)
Jana Keithová: Zdravá desiata do školy aj do práce

Priznajme si, že dnešná doba praje jedlu, ktoré sľubuje dlhú trvanlivosť, je lacné a má výraznú chuť.

můžete mít 9.12. - 11.12.

Jana Pechmanová: Jím - Nejím - S alergeny i bez nich Jana Florentýna Zatloukalová: Čekání na jaro - Kuchařka pro nové začátky (100 receptů od masopustu do Velikonoc)
Jana Pechmanová: Jím - Nejím - S alergeny i bez nich

JÍM – NEJÍM s alergeny i bez nich = jednoduchá volba, další možnost totiž není… I s potravinovými alergiemi si můžete dopřát, na co máte chuť. Poradíme vám, jak na to. Jana Pechmanová pro vás vybrala a upravila 80 klasických i moderních receptů.

můžete mít 3.12. - 4.12.

Jana Ryšavá: Obrázková kuchařka - Krok za krokem Jana Slámová: Jak se nakupovalo, vařilo a jedlo ve staré Plzni
Jana Ryšavá: Obrázková kuchařka - Krok za krokem

Obrázková kuchařka je jediná kuchařka na trhu, která Vám ukáže přípravu pokrmů krok za krokem pomocí obrázků, od potřebných ingrediencí až po závěrečnou úpravu. Kuchařka obsahuje osvědčené recepty tradiční české kuchyně.

můžete mít 5.12. - 6.12.

Jana Slámová: Jak se nakupovalo, vařilo a jedlo ve staré Plzni Jana Slámová: Jak se nakupovalo, vařilo a jedlo ve staré Plzni
Jana Slámová: Jak se nakupovalo, vařilo a jedlo ve staré Plzni

Kniha historických fotografií popisuje stručně nákupy, vaření a stravování (vč. receptů našich babiček) i jak to dříve vypadalo v hospodách…

můžete mít 10.12. - 12.12.

Jana Spilková: Alternativní potravinové sítě - Česká cesta Jana Slámová: Jak se nakupovalo, vařilo a jedlo ve staré Plzni
Jana Spilková: Alternativní potravinové sítě - Česká cesta

Alternativní potravinové sítě se začaly prosazovat v zahraničí jako reakce na globalizující se výrobu potravin a trh se zemědělskými komoditami.

můžete mít 10.12. - 12.12.

Jana Štěpánková: Tak tady jsou ty slíbené recepty na cukety, paní Ehmová Jana Stejskalová: Zdravá kuchařka pro celou rodinu - Jednoduché recepty ze surovin, které máte doma.
Jana Štěpánková: Tak tady jsou ty slíbené recepty na cukety, paní Ehmová

Jak říká herečka Jana Štěpánková, jednou se rozhodla vykonat něco pro lidstvo, a když svého času zjistila, co jsou cukety vlastně zač, jaká je to úžasně plodivá síla, jak málem neomezené jsou možnosti jejich použití v kuchyni a jak to skoro nikdo neví.

můžete mít 5.12. - 6.12.

Jana Ulíková: Ketodieta - Jak zhubnout rychle, s chutí a bez hladu Jana Stejskalová: Zdravá kuchařka pro celou rodinu - Jednoduché recepty ze surovin, které máte doma.
Jana Ulíková: Ketodieta - Jak zhubnout rychle, s chutí a bez hladu

Chtěli byste rychle shodit přebytečná kila, ale neláká vás představa měsíců hladu, odpírání a jednotvárného jídelníčku? Vyzkoušejte ketogenní neboli proteinovou dietu, která staví na přirozeném spalování tuků v těle.

můžete mít 9.12. - 11.12.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně