10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Janovská Pavla: Moderní kuchařka pro diabetiky - Zdravé recepty jako prevence civilizačních chorob Janovská Pavla: Zdravý jídelníček do krabiček - 30 dnů zdravé krabičkové stravy, po které opravdu zh
Janovská Pavla: Moderní kuchařka pro diabetiky - Zdravé recepty jako prevence civilizačních chorob

Trpíte diabetem 2. typu, nadváhou či obezitou a chcete to změnit? Nebo naopak – chcete si udržet zdraví a vyhnout se civilizačním onemocněním? Zkušená nutriční terapeutka Pavla Janovská, DiS.

můžete mít 4.12. - 6.12.

Japonská kuchyně Janovská Pavla: Zdravý jídelníček do krabiček - 30 dnů zdravé krabičkové stravy, po které opravdu zh
Japonská kuchyně

Sedm ingrediencí a tato kniha stačí k tomu, abyste se stali mistry japonské kuchyně!

můžete mít 4.12. - 6.12.

Japonská kuchyně - Jak na to Jarda Bouzek: Jedlíci na cestách Japonsko, Slovensko, Rumunsko, Malta
Japonská kuchyně - Jak na to

Kuchyně Dálného východu je zdravá a nemusejí se jí bát ani začátečníci.

můžete mít 4.12. - 6.12.

Jarda Bouzek: Jedlíci na cestách Japonsko, Slovensko, Rumunsko, Malta Jarda Bouzek: Jedlíci na cestách Japonsko, Slovensko, Rumunsko, Malta
Jarda Bouzek: Jedlíci na cestách Japonsko, Slovensko, Rumunsko, Malta

Jedlíci na cestách – knihy spojující cestování a gastronomi i Připravte se na dobrodružství plné chutí a objevů! Knihy Jedlíci na cestách vás zavedou do blízkých i vzdálených zemí, kde poznáte místní kulturu prostřednictvím místních kulinářských specialit.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Jarmila Mandžuková: Rychlomoučníky - aneb nasyp, nalij, smíchej, upeč Jarda Bouzek: Jedlíci na cestách Japonsko, Slovensko, Rumunsko, Malta
Jarmila Mandžuková: Rychlomoučníky - aneb nasyp, nalij, smíchej, upeč

Jak si osladit příjemné sváteční chvíle, aniž by bylo nutno si na přípravu vybrané sladkosti rezervovat dovolenou, to poradí v moderně sestavené kuchařské příručce renomovaná autorka J. Mandžuková.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Jarmila Mandžuková: Rychlovečeře - Do 30 minut Jarmila Mandžuková: Co jíst, když ... - Praktický domácí lékař
Jarmila Mandžuková: Rychlovečeře - Do 30 minut

Pospícháme, uháníme, sprintujeme – vše se dnes odehrává ve znamení rychlosti a spěchu. Rychle vyrábíme, stavíme, cestujeme, stravujeme se atd., zkrátka rychle žijeme. Čím rychleji, tím lépe.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Jarmila Mandžuková: Bylinky - Léčivá moc přírody Jarmila Mandžuková: Co jíst, když ... - Praktický domácí lékař
Jarmila Mandžuková: Bylinky - Léčivá moc přírody

Jedinečná kniha o léčivých bylinkách přibližuje fascinující moc a kouzlo přírodního léčitelství. V tomto přehledně uspořádaném lexikonu objevíte léčivou sílu bylinek a jednoduché návody na to, jak je správně použít k léčbě nejběžnějších nemocí.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Jarmila Mandžuková: Co jíst, když ... - Praktický domácí lékař Jarmila Mandžuková: Co jíst, když ... - Praktický domácí lékař
Jarmila Mandžuková: Co jíst, když ... - Praktický domácí lékař

Také patříte k těm, kteří se potýkají s bolestmi hlavy, trpí nespavostí, mají vysoký cholesterol, bojují s obezitou či mají jiné zdravotní problém? Nevíte jak odstranit hnědé skvrny na pokožce, jak zabránit předčasnému šedivění vlasů či lámání nehtů?

můžete mít 3.12. - 5.12.

Jarmila Mandžuková: Co nejíst, když... - Praktický domácí rádce Jarmila Mandžuková: Co nejíst, když... - Praktický domácí rádce
Jarmila Mandžuková: Co nejíst, když... - Praktický domácí rádce

Jste nemocní či máte nějaký zdravotní problém? Tato kniha může změnit váš život, pokud si uvědomíte, že samotné léky na trvalé uzdravení nestačí!

můžete mít 28.11. - 29.11.

Jarmila Mandžuková: Co pít, když... Jarmila Mandžuková: Co nejíst, když... - Praktický domácí rádce
Jarmila Mandžuková: Co pít, když...

Volné pokračování úspěšného titulu Co jíst, když… vám tentokrát poskytne spoustu zajímavých informací a užitečných rad, jak se přirozenou cestou pomocí rozmanitých nápojů můžete zbavit zdravotních problémů. Čaje, koktejly, ovocné či zeleninové šťávy, likéry.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Jarmila Mandžuková: Jídlo a pití podle hvězd Jarmila Mandžuková: Co nejíst, když... - Praktický domácí rádce
Jarmila Mandžuková: Jídlo a pití podle hvězd

„Rohlíčky jsou dnes obzvláště vypečené,“ dělá dvorní astrolog laskominy císaři Rudolfovi II. ve filmu Císařův pekař. Pravděpodobně se nenajde nikdo, kdo by tuto proslulou scénu z neméně proslulého (dvoj)filmu neznal.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně