10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Jasmin Schlaich: TOPP Lávové koláčky - fondanty s tekutou náplní Jasmin Schlaich: TOPP Lávové koláčky - fondanty s tekutou náplní
Jasmin Schlaich: TOPP Lávové koláčky - fondanty s tekutou náplní

Lahodné moučníky s tekutou náplní si můžete vychutnat po celý rok.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Jason Fung: Dejte sbohem obezitě Jasmin Schlaich: TOPP Lávové koláčky - fondanty s tekutou náplní
Jason Fung: Dejte sbohem obezitě

Čím to je, že přes existenci nespočtu diet se lidstvo potýká s epidemií obezity? Počítáme kalorie, pravidelně se hýbeme, ale ručička na váze stále neklesá.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Jason Fung: Kompletní průvodce půstem Jasmin Schlaich: TOPP Lávové koláčky - fondanty s tekutou náplní
Jason Fung: Kompletní průvodce půstem

Po celé dlouhé dějiny se lidé postili. Ať z kulturních a náboženských důvodů, nebo jen kvůli neúspěšnému lovu, občasné hladovění bylo tisíce let přirozenou součástí života – až do nedávna.

můžete mít 28.11. - 29.11.

Jazyk, srdce, mozek, krev Jeden hrnec – Žádné zbytky
Jazyk, srdce, mozek, krev

„Nenosím rondon s vyšitým jménem, nepoužívám espumu, nerad vážím suroviny a nemám v oblibě exklusivní ingredience, přehnané sebevědomí ani těsné slipy.

můžete mít 4.12. - 6.12.

Jeden hrnec – Žádné zbytky Jeden hrnec – Žádné zbytky
Jeden hrnec – Žádné zbytky

Jednoduše. Udržitelně. Skvěle!

můžete mít 4.12. - 6.12.

Jeden koktejl nestačí Jeden hrnec – Žádné zbytky
Jeden koktejl nestačí

Alex Mikšovic, publicista a bartender emeritus, autor odborných knížek a iniciátor Světového dne koktejlu ve své nové knize uvádí, jak připravovat oblíbené koktejly Jamese Bonda.

můžete mít 4.12. - 6.12.

Jedlá za 10-20-30 minút - 78 skvelých receptov Jedlé město - Vyjděte do ulic! 36 zdraví prospěšných rostlin hned za humny a přes 100 receptů, díky nimž ušetříte a které vám udělají radost
Jedlá za 10-20-30 minút - 78 skvelých receptov

V dnešnom uponáhľanom svete si získava čoraz väčší priestor rýchle stravovanie. Preto sme zostavili túto kuchársku knihu plnú nápadov, aby sme ukázali, ako môžete za skutočne krátky čas pripraviť chutné a zdravé jedlá pre seba a celú rodinu.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Jedlíci na cestách - Německo, Holandsko, Polsko, Maďarsko Jedlíci na cestách - Německo, Holandsko, Polsko, Maďarsko
Jedlíci na cestách - Německo, Holandsko, Polsko, Maďarsko

Jedlíci mají za sebou první rok natáčení, zvládli jsme navštívit 4 země a přišel čas přinést vám místní dobroty nejen ve videu, ale i v tradičnější podobě.

můžete mít 4.12. - 6.12.

Jednoduché recepty s kváskem Jedlíci na cestách - Německo, Holandsko, Polsko, Maďarsko
Jednoduché recepty s kváskem

Těsto na pravý chléb se připravuje s kváskem, i když je to časově náročnější, než kdybychom pracovali s droždím. Je důležité správně si naplánovat čas mezi kváskováním, mísením a pečením.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Jednoduché recepty s kváskem Jedlíci na cestách - Německo, Holandsko, Polsko, Maďarsko
Jednoduché recepty s kváskem

Těsto na pravý chléb se připravuje s kváskem, i když je to časově náročnější, než kdybychom pracovali s droždím. Je důležité správně si naplánovat čas mezi kváskováním, mísením a pečením.

můžete mít 2.12. - 3.12.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně