Potraviny a nápoje

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
  • Kategorie
    Byliny, koření, výtažky
    ×
Koření Skýpala Hřebíček celý Koření Skýpala Hřebíček mletý
Koření Skýpala Hřebíček celý

Usušený aromatický plod hřebíčkovce vonného je oblíbené koření, které se přidává do směsí k dochucení svařených vín a punčů, do sladkých jídel a pikantních chuťovek, dezertů, sirupů a zavařenin. Je vhodný k úpravě rýže, zeleniny i masa.

můžete mít 13.9. - 16.9.

Koření Skýpala Hřebíček mletý Koření Skýpala Hřebíček mletý
Koření Skýpala Hřebíček mletý

Usušený aromatický plod hřebíčkovce vonného je oblíbené koření, které se přidává do směsí k dochucení svařených vín a punčů, do sladkých jídel a pikantních chuťovek, dezertů, sirupů a zavařenin. Je vhodný k úpravě rýže, zeleniny i masa.

můžete mít 13.9. - 16.9.

Koření Skýpala Kardamom mletý Koření Skýpala Hřebíček mletý
Koření Skýpala Kardamom mletý

výrazňuje sladkou i ostře pikantní chuť, tvoří jednu z hlavních složek mnoha směsí, používá se do cukrovinek, sladkého pečiva, pudinků a zmrzlin (kulfi). Rozmělněnými tobolkami se ochucuje rýže, dušené a vařené pokrmy, hodí se do pečených jablek, mírně povařených hrušek a ovocných salátů.

můžete mít 13.9. - 16.9.

Koření Skýpala Kayenský pepř Koření Skýpala Kayenský pepř
Koření Skýpala Kayenský pepř

Kayenský pepř je odrůda velmi ostrých chilli papriček, které se používají k přiostření mnoho druhů omáček, gulášů, polévek a ostatních pikantních pokrmů kuchyně celého světa.

můžete mít 13.9. - 16.9.

Koření Skýpala Kmín celý Koření Skýpala Kayenský pepř
Koření Skýpala Kmín celý

Používá se do brambor, zelí, hub, při přípravě vepřové pečeně, do omáček a polévek, k ochucení slaného pečiva a sýrů. Kmínová silice slouží k výrobě některých likérů (Kmínka).

můžete mít 13.9. - 16.9.

Koření Skýpala Kmín drcený Koření Skýpala Kayenský pepř
Koření Skýpala Kmín drcený

Používá se do brambor, zelí, hub, při přípravě vepřové pečeně, do omáček a polévek, k ochucení slaného pečiva a sýrů. Kmínová silice slouží k výrobě některých likérů (Kmínka).

můžete mít 13.9. - 16.9.

Koření Skýpala Kmín mletý Koření Skýpala Kmín římský mletý
Koření Skýpala Kmín mletý

Používá se do brambor, zelí, hub, při přípravě vepřové pečeně, do omáček a polévek, k ochucení slaného pečiva a sýrů. Kmínová silice slouží k výrobě některých likérů (Kmínka).

můžete mít 13.9. - 16.9.

Koření Skýpala Kmín římský celý Koření Skýpala Kmín římský mletý
Koření Skýpala Kmín římský celý

Používá se především v indické a mexické kuchyni skoro do všech pokrmů. Přidává se do zeleninových, luštěninových a rýžových pokrmů, ochutí dušená jídla a polévky. Používá se při nakládání zeleniny, uzenin a sýrů, vhodný i do zelí.

můžete mít 13.9. - 16.9.

Koření Skýpala Kmín římský mletý Koření Skýpala Kmín římský mletý
Koření Skýpala Kmín římský mletý

Používá se především v indické a mexické kuchyni skoro do všech pokrmů. Přidává se do zeleninových, luštěninových a rýžových pokrmů, ochutí dušená jídla a polévky. Používá se při nakládání zeleniny, uzenin a sýrů, vhodný i do zelí.

můžete mít 13.9. - 16.9.

Koření Skýpala Kopr sušené špičky Koření Skýpala Kopr sušené špičky
Koření Skýpala Kopr sušené špičky

V kuchyni má všestranné využití při konzervaci okurek, zelí, cibule, do polévek a omáček, vaječných a bramborových jídel, do zeleninových salátů, dresingů a majonéz. Koprová silice se používá při výrobě likérů.

můžete mít 13.9. - 16.9.

Koření Skýpala Koriandr celý Koření Skýpala Kopr sušené špičky
Koření Skýpala Koriandr celý

Používá se v mexické, indické a thajské kuchyni do omáček, dresingů, na drůbeží a skopové maso. Plody koriandru se využívají v kuchyni už od starověku, mají nasládlou chuť a citrusovou vůni.

můžete mít 13.9. - 16.9.

Koření Skýpala Koriandr mletý Koření Skýpala Kopr sušené špičky
Koření Skýpala Koriandr mletý

Používá se v mexické, indické a thajské kuchyni do omáček, dresingů, na drůbeží a skopové maso. Plody koriandru se využívají v kuchyni už od starověku, mají nasládlou chuť a citrusovou vůni.

můžete mít 13.9. - 16.9.