10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchyňské nože

Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!

Zobrazit více

Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití

Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.

Univerzální kuchyňský nůž

Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.

Kuchyňský nůž na pečivo

Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.

Nůž na maso

Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.

Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce

Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.

Filetovací nůž

Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.

Sady kuchyňských nožů

Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.

TIP!

Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.


Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože

Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.

  • Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
  • Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
  • Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
  • Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.

*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.

Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky

Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.

  • Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
  • Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
  • Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Info:

Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.


Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Dellinger Nůž kuchařský Kiritsuke na pečivo 210 mm Volcano Dellinger Nůž Gyuto / Chef Kiritsuke 8,5" (215mm) Rose-Wood Damascus
Dellinger Nůž kuchařský Kiritsuke na pečivo 210 mm Volcano

Kuchyňský nůž v japonském stylu, odolná čepel z damaškové oceli, rukojeť s nýtem pro pevné spojení s čepelí, ergonomické provedení pro pohodlné držení, vzor Volcano.

můžete mít 3.10. - 4.10.

Dellinger Nůž na pečivo 195 mm, Dellinger Samurai Dellinger Nůž Gyuto / Chef Kiritsuke 8,5" (215mm) Rose-Wood Damascus
Dellinger Nůž na pečivo 195 mm, Dellinger Samurai

Japonský nůž na pečivo 195 mm, Dellinger SamuraiNůž s vroubkovaným ostřím nejlépe krájí potraviny, které jsou na povrchu tvrdé a uvnitř měkké, bez přílišného tření, které způsobuje drobení, vysypávání či trhání.

můžete mít 2.10. - 3.10.

Dellinger Nůž okrajovací, Dellinger Carbon Fragment Dellinger Nůž plátkovací Carving 8,5" (210mm) Rose-Wood Damascus
Dellinger Nůž okrajovací, Dellinger Carbon Fragment

Japonský okrajovací nůž, Petty Dellinger Carbon FragmentDrobnější okrajovací nůž je perfektní pomocník při okrajování, ořezávání a zdobení ovoce a zeleniny. Snadno s ním docílíte mimořádně přesného řezu, zároveň je ale dost silný i na špikování masa.

můžete mít 2.10. - 3.10.

Dellinger Nůž Paring 3" (70mm) Rose-Wood Damascus Dellinger Nůž plátkovací Carving 8,5" (210mm) Rose-Wood Damascus
Dellinger Nůž Paring 3" (70mm) Rose-Wood Damascus

Kuchyňský nůž ze série Rose-Wood Damascus.

můžete mít 3.10. - 4.10.

Dellinger Nůž plátkovací, Dellinger Carbon Fragment Dellinger Nůž šéfkuchaře, Dellinger Harukaze Professional
Dellinger Nůž plátkovací, Dellinger Carbon Fragment

Japonský plátkovací nůž, Slice Dellinger Carbon FragmentŠtíhlejší plátkovací nůž, ideální pro krájení tenkých plátků syrového nebo hotového masa. Práce je s tímto nožem snadná, rychlá a mimořádně přesná.

můžete mít 2.10. - 3.10.

Dellinger Nůž Santoku Red 170 mm Resin Future Dellinger Nůž šéfkuchaře, Dellinger Harukaze Professional
Dellinger Nůž Santoku Red 170 mm Resin Future

Kuchyňský nůž Santoku z japonské damaškové oceli, série Resin Future, vzor Stormy Waves.

můžete mít 3.10. - 4.10.

Dellinger Nůž šéfkuchaře, Dellinger Harukaze Professional Dellinger Nůž šéfkuchaře, Dellinger Harukaze Professional
Dellinger Nůž šéfkuchaře, Dellinger Harukaze Professional

Japonský nůž šéfkuchaře Gyuto/Chef 200 mm, Dellinger Harukaze ProfessionalRobustní, velmi ostrý japonský nůž šéfkuchaře (Gyuto / Chef's knife) z damascénské oceli s působivým designem a nejvyšší možnou kvalitou.

můžete mít 2.10. - 3.10.

Dellinger Nůž SOK okrajovací Paring 80 mm Olive Sunshine Damascus Dellinger Nůž SOK vykosťovací Boning 130 mm Olive Sunshine Damascus
Dellinger Nůž SOK okrajovací Paring 80 mm Olive Sunshine Damascus

Kuchyňský nůž z japonské damaškové oceli, ze série Olive Sunshine Damascus.

můžete mít 3.10. - 4.10.

Dellinger Nůž SOK Santoku 175 mm Olive Sunshine Damascus Dellinger Nůž SOK vykosťovací Boning 130 mm Olive Sunshine Damascus
Dellinger Nůž SOK Santoku 175 mm Olive Sunshine Damascus

Kuchyňský nůž z japonské damaškové oceli, ze série Olive Sunshine Damascus.

můžete mít 3.10. - 4.10.

Dellinger Nůž SOK vykosťovací Boning 130 mm Olive Sunshine Damascus Dellinger Nůž SOK vykosťovací Boning 130 mm Olive Sunshine Damascus
Dellinger Nůž SOK vykosťovací Boning 130 mm Olive Sunshine Damascus

Kuchyňský nůž z japonské damaškové oceli, ze série Olive Sunshine Damascus.

můžete mít 3.10. - 4.10.

Kuchyňské nože

Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.

Kuchyňské nože Victorinox

Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.

Kuchyňské nože Fiskars

Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.

Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším

Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.

Japonské nože

Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.

Mohlo by vás dále zajímat

Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.