10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchyňské nože

Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!

Zobrazit více

Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití

Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.

Univerzální kuchyňský nůž

Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.

Kuchyňský nůž na pečivo

Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.

Nůž na maso

Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.

Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce

Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.

Filetovací nůž

Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.

Sady kuchyňských nožů

Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.

TIP!

Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.


Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože

Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.

  • Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
  • Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
  • Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
  • Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.

*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.

Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky

Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.

  • Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
  • Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
  • Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Info:

Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.


Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Samura Kuchyňský Nůž Serb Mad Bull 180mm Mramor Samura Mo-V Nůž Kuchyňský Slicing Tanto 240mm – Ocel AUS-8, Rukojeť G-10
Samura Kuchyňský Nůž Serb Mad Bull 180mm Mramor

Kuchyňský nůž Samura Serb Mad Bull 180mm mramor Seznamte se s tradičním srbským nožem šéfkuchaře. Všestranný sekáček, ideální pro krájení a sekání. Ne příliš těžký, ale silný sekáček s čepelí ostrou jako břitva a konvexním profilem. Dá se s ním krájet cokoliv, jak zelenina, tak maso.

můžete mít 3.12. - 4.12.

Samura Mo-V Nůž Kuchyňský Slicing Tanto 240mm – Ocel AUS-8, Rukojeť G-10 Samura Mo-V Nůž Kuchyňský Slicing Tanto 240mm – Ocel AUS-8, Rukojeť G-10
Samura Mo-V Nůž Kuchyňský Slicing Tanto 240mm – Ocel AUS-8, Rukojeť G-10

Samura Mo-V Nůž Kuchyňský Slicing Tanto 240mm – Ocel AUS-8, Rukojeť G-10

Samura Mo-V Nůž Kuchyňský Slicing Tanto 240mm je dlouhý nůž kuchyňský, navržený pro přesné krájení různorodých produktů. Jeho ručně nabroušená čepel poskytuje neuvěřitelnou přesnost a výkon, což z něj dělá id

můžete mít 3.12. - 4.12.

Samura Mo-v Stonewash Nůž Na Rajčata 120mm. Samura Mo-v Stonewash Nůž Na Rajčata 120mm.
Samura Mo-v Stonewash Nůž Na Rajčata 120mm.

Samura MO-V Stonewash nůž na rajčata 120mm.

můžete mít 3.12. - 4.12.

Samura Mo-v Stonewash Utility 125mm. Samura Mo-v Stonewash Nůž Na Rajčata 120mm.
Samura Mo-v Stonewash Utility 125mm.

Samura MO-V Stonewash utility 125mm.

můžete mít 3.12. - 4.12.

Samura Mo-v Stonewash Utility 150mm Samura Mo-v Stonewash Nůž Na Rajčata 120mm.
Samura Mo-v Stonewash Utility 150mm

Samura MO-V Stonewash utility 150mm Samura MO-V Stonewash Utility Technická data: Délka nože: 270 mm Délka čepele: 150 mm Ocel: AUS-8 Kalení: 59 HRC Rukojeť: G10 Hmotnost: 90g

můžete mít 3.12. - 4.12.

Samura Nůž Bamboo Kráječ 200 Mm Samura Nůž Damašek 67 150mm 61 Hrc
Samura Nůž Bamboo Kráječ 200 Mm

Nůž Samura Bamboo kráječ 200 mm Specifikace Typ nože Řezací nůž série Bambus Čepel z oceli AUS-8 Ocelové vrstvy 1 Tvrdost čepele (HRC) 58 Délka čepele (mm) 194 Materiál rukojeti Nerezová ocel Celková délka (mm) 320 Celková výška (mm) 32 Celková šířka (mm) 23 Čistá hmotnost (g) 101

můžete mít 3.12. - 4.12.

Samura Nůž Damašek 67 150mm 61 Hrc Samura Nůž Damašek 67 150mm 61 Hrc
Samura Nůž Damašek 67 150mm 61 Hrc

Nůž Samura Damašek 67 150mm 61 HRC Samura Damašek 67 Utility Technická data

Délka čepele: 150 mm
Ocel: Damast
Počet vrstev: 67
Kalení: 61 HRC
Rukojeť: ABS
Hmotnost: 75g

Univerzální nůž Samura Damascus 67 je mistrovským kouskem v kuchyni.

můžete mít 3.12. - 4.12.

Samura Nůž Damašek 67 98mm 61 HRC. Samura Nůž Damašek 67 150mm 61 Hrc
Samura Nůž Damašek 67 98mm 61 HRC.

Nůž Samura Damašek 67 98mm 61 HRC. Technická data   Délka čepele: 110 mm Ocel: AUS-10 / SUS-430 Počet vrstev: 67 Kalení: 61 HRC Rukojeť: ABS Hmotnost: 55g Tento malý nůž má vše: 67 vrstev japonské damaškové oceli, ručně broušená, pevná rukojeť z micarty.

můžete mít 3.12. - 4.12.

Samura Nůž Harakiri Na Chléb A Mráz Samura Nůž Harakiri Na Chléb A Mráz
Samura Nůž Harakiri Na Chléb A Mráz

Nůž Samura Harakiri na chléb a mráz D otočný nůž na krájení chleba a mražených potravin.

můžete mít 3.12. - 4.12.

Samura Nůž Kaiju 150mm. Samura Nůž Harakiri Na Chléb A Mráz
Samura Nůž Kaiju 150mm.

Nůž Samura KAIJU 150mm.

můžete mít 3.12. - 4.12.

Samura Nůž Kaiju 78 Mm Samura Nůž Harakiri Na Chléb A Mráz
Samura Nůž Kaiju 78 Mm

Nůž Samura KAIJU 78 mm

Technická data: Délka čepele: 78 mm Ocel: AUS-8 tepaná ocel Kalení: 58HRC Rukojeť: Pakka Wood

můžete mít 3.12. - 4.12.

Kuchyňské nože

Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.

Kuchyňské nože Victorinox

Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.

Kuchyňské nože Fiskars

Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.

Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším

Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.

Japonské nože

Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.

Mohlo by vás dále zajímat

Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.