10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchyňské nože

Ostré kuchyňské nože by neměly chybět v žádné domácnosti. Jak vybrat kvalitní univerzální kuchyňský nůž nebo celé sady kuchyňských nožů na maso, zeleninu nebo pečivo? Poradíme vám!

Zobrazit více

Kuchyňský nůž vybírejte dle druhu využití

Na trhu najdete univerzální kuchyňské nože, které si poradí s masem, pečivem i zeleninou. Pokud máte jasnější představu o využití nože v kuchyni, zaměřte se na kuchyňské nože se speciálním určením.

Univerzální kuchyňský nůž

Univerzální kuchyňský nůž se hodí na krájení, loupání nebo porcování většiny surovin. Má univerzální tvar i velikost čepele (cca 15 až 25 cm s mírně prohnutou špičkou). Výhodou jsou nižší pořizovací náklady, nevýhodou menší schopnosti nože při specifických úkonech jako je filetování, krájení pečiva apod.

Kuchyňský nůž na pečivo

Kuchyňský nůž na pečivo je specifický zoubkovým ostřím, díky kterému se pečivo lépe krájí a nedeformuje. Nože určené na krájení chleba mají delší čepel, přibližně 20 až 25 cm. Nůž na pečivo lze využít také na krájení dortových korpusů apod.

Nůž na maso

Nůž na maso slouží předně k porcování masa. Má hladkou ostrou čepel střední šířky a stabilní, dobře padnoucí rukojeť pro bezpečnou práci. Délka čepele u kuchyňského nože by měla být mezi 13 až 20 cm.

Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce

Nože na zeleninu mají rovné nebo zoubkované ostří, loupací nože mají kratší čepel o délce 5 až 15 cm. Oblíbené jsou keramické nože, které nepohlcují pachy a není třeba je brousit.

Filetovací nůž

Filetovací nůž je specifický úzkou, dlouhou a tenkou čepelí, která se dobře přizpůsobí a přesně oddělí maso od kosti. Má obvykle jemně vroubkovanou čepel pro snazší řez masa.

Sady kuchyňských nožů

Výhodně můžete pořídit celé sady kuchyňských nožů, které obvykle obsahují výše zmíněné druhy nožů a tvoří základní sestavu pro běžné kuchyňské využití.

TIP!

Výbavu můžete doplnit o kuchyňské nůžky, které využijete při porcování drůbeže, otevírání lahví nebo louskání ořechů apod.


Materiál čepele výrazně ovlivňuje kvalitu nože

Od materiálu čepele se odvíjí vlastnosti i schopnosti kuchyňského nože.

  • Kuchyňské nože z uhlíkové oceli – snadno se brousí, nevýhodou je vyšší oxidace a sklony ke rzi, proto vyžadují šetrnější užívání a náročnější údržbu.
  • Kuchyňské nože z nerezové oceli – nejrozšířenější druh nožů vyniká jednoduchou údržbou, snadným broušením a dobrou odolností.
  • Kuchyňské nože z damaškové oceli – patří k nejkvalitnějším, kombinují 2 druhy oceli (měkkou a tvrdou) pro optimální funkčnost, specifický je mramorovaný povrch.
  • Keramické nože – neabsorbují pachy, jsou oblíbené zejména pro krájení zeleniny, nevýhodou je vyšší křehkost nože a nemožnost broušení.

*HRC = stupně tvrdosti. Tabulka je pouze orientační.

Rukojeť kuchyňského nože musí dobře padnout do ruky

Při výběru nože nepodceňujte ani zpracování a tvar rukojeti. Rukojeť musí být dobře vyvážená, pevná, nejlépe s protiskluzovým povrchem, aby ruka při krájení nesklouzla na čepel nože.

  • Nože s plastovou rukojetí – mají obvykle protiskluzový povrch, jsou nenáročné na údržbu a mají dlouhou životnost.
  • Nože s dřevěnou rukojetí – jsou příjemné na uchopení a dobře vypadají, je však třeba minimalizovat kontakt s vodou (nepatří do myčky nádobí) a dřevo příležitostně ošetřit.
  • Nože s kovovou rukojetí – jsou odolné, vzhledově efektivní a praktické, rukojeti mají však tendenci klouzat.
Info:

Příslušenství pro kuchyňské nože v podobě stojánků nebo magnetických lišt slouží k bezpečnému uložení nožů. Ocílky, brousky a brusné kameny pomohou udržovat nože stále dokonale ostré.


Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Samura Bamboo sada 4 blokových nožů Samura Bamboo Santoku Nůž Dutý Broušený
Samura Bamboo sada 4 blokových nožů

Sada se skládá ze čtyř kuchyňských nožů – kuchařského, krájecího, porcovacího a univerzálního nože a bloku na nože. Specifikace: – sada nožů na maso, – sada nožů na maso, – sada nožů na maso, – sada nožů na maso: Kuchařský nůž Délka čepele: Ocel: AUS-8Kalení: 59 HRCRukojeť: OcelHmotnost: 152 g

můžete mít 3.12. - 4.12.

Samura Bamboo Santoku Nůž Dutý Broušený Samura Bamboo Santoku Nůž Dutý Broušený
Samura Bamboo Santoku Nůž Dutý Broušený

Samura Bamboo santoku nůž dutý broušený 160mm

Technická data: Délka čepele: 160 mm Délka nože: 286 mm Ocel: AUS-8 Kalení: 59 HRC Rukojeť: Nerezová ocel Hmotnost: 145g

můžete mít 3.12. - 4.12.

Samura Bambusový Kuchařský Nůž 240mm Samura Bamboo Santoku Nůž Dutý Broušený
Samura Bambusový Kuchařský Nůž 240mm

Bambusový kuchařský nůž Samura 240mm Pokud máte občas pocit, že váš nůž není tak velký, jak byste chtěli, možná je čas pořídit si moderní kuchařský nůž. Jako ten velký kuchařský nůž Samura bambus .

můžete mít 3.12. - 4.12.

Samura Bambusový Nůž 150 Mm Samura Bambusový Steakový Nůž 110 Mm
Samura Bambusový Nůž 150 Mm

Bambusový nůž Samura 150 mm Specifikace Typ nože Univerzální nůž série Bambus Čepel z oceli AUS-8 Ocelové vrstvy 1 Tvrdost čepele (HRC) 58 Délka čepele (mm) 150 Materiál rukojeti Nerezová ocel Celková délka (mm) 256 Celková výška (mm) 34 Celková šířka (mm)

můžete mít 3.12. - 4.12.

Samura Bambusový Nůž 80 Mm Samura Bambusový Steakový Nůž 110 Mm
Samura Bambusový Nůž 80 Mm

Bambusový nůž Samura 80 mm Tento lehký víceúčelový nůž se používá k loupání a krájení drobné zeleniny, stejně jako ovoce, masa, sýrů atd. Nejmenší nůž v "sadě nožů pro každého šéfkuchaře.

můžete mít 3.12. - 4.12.

Samura Bambusový Steakový Nůž 110 Mm Samura Bambusový Steakový Nůž 110 Mm
Samura Bambusový Steakový Nůž 110 Mm

Bambusový steakový nůž Samura 110 mm Technická data: Celková délka: 110 mm Délka čepele: 219 mm Ocel: AUS-8 Kalení: 59 HRC Rukojeť: Nerezová ocel Hmotnost: 65g

můžete mít 3.12. - 4.12.

Samura Butcher Kuchyňský Nůž Malý Kráječ 223mm Samura Damascus Nůž Slicing 230mm – 67 Vrstev Oceli, Rukojeť G-10
Samura Butcher Kuchyňský Nůž Malý Kráječ 223mm

Samura Butcher kuchyňský nůž malý kráječ 223mm Technická data Délka nože: 350 mm Délka čepele: 223 mm Ocel: AUS-8 Kalení: 58HRC Rukojeť: ABS Hmotnost: 144g

můžete mít 3.12. - 4.12.

Samura Butcher velký kuchařský nůž 240mm Samura Damascus Nůž Slicing 230mm – 67 Vrstev Oceli, Rukojeť G-10
Samura Butcher velký kuchařský nůž 240mm

Samura Butcher velký kuchařský nůž 240mm Technická data Délka nože: 370 mm Délka čepele: 240 mm Ocel: AUS-8 Kalení: 58HRC Rukojeť: ABS Hmotnost: 197g

můžete mít 3.12. - 4.12.

Samura Damascus Nůž Slicing 230mm – 67 Vrstev Oceli, Rukojeť G-10 Samura Damascus Nůž Slicing 230mm – 67 Vrstev Oceli, Rukojeť G-10
Samura Damascus Nůž Slicing 230mm – 67 Vrstev Oceli, Rukojeť G-10

Samura Damascus Nůž Slicing 230mm – 67 Vrstev Damaškové oceli, Rukojeť G-10

Samura Damascus Nůž Slicing 230mm je nenahraditelný kuchyňský nástroj, ideální pro přesné krájení různých produktů. Vyrobeno z nejkvalitnější damaškové oceli, tento nůž kombinuje eleganci s neuvěřitelnou o

můžete mít 3.12. - 4.12.

Samura Damašek 67 Chef Vg10 Samura Damašek 67 Velký Kuchařský Nůž 240
Samura Damašek 67 Chef Vg10

Samura Damašek 67 Chef VG10 Šéfkuchař Samura Damašek 67

N. dobře kuchař. Široká a dlouhá čepel je ideální pro krájení velkých produktů, masa, ryb nebo krouhání zelí.

můžete mít 3.12. - 4.12.

Samura Damašek 67 Velký Kuchařský Nůž 240 Samura Damašek 67 Velký Kuchařský Nůž 240
Samura Damašek 67 Velký Kuchařský Nůž 240

Samura Damašek 67 velký kuchařský nůž 240 Tento obrovský, krásný šéfkuchařský nůž je volbou profesionálních kuchařů po celém světě. Dlouhá (240 mm) a široká čepel vyrobená z několika vrstev oceli je ideální pro krájení, krájení, sekání a krájení téměř všeho, na co si vzpomenete.

můžete mít 3.12. - 4.12.

Samura Damašek Nakiri 167 Mm Samura Damašek 67 Velký Kuchařský Nůž 240
Samura Damašek Nakiri 167 Mm

Samura Damašek nakiri 167 mm Specifikace Typ nože Kráječ zeleniny série Damašek Čepel z damaškové oceli Ocelové vrstvy 67 Tvrdost čepele (HRC) 61 Délka čepele (mm) 167 Materiál rukojeti G-10 Celková délka (mm) 310 Celková výška (mm) 48 Celková šířka (mm) 25

můžete mít 3.12. - 4.12.

Kuchyňské nože

Kuchyňský nůž patří k základní výbavě každé kuchyně. Univerzální kuchařský nůž zvládne většinu úkonů, nože na zeleninu nebo pečivo krájení výrazně usnadní. Na porcování masa se hodí filetovací nože nebo sekáčky na maso.

Kuchyňské nože Victorinox

Proslulý výrobce nožů Victorinox nabízí kvalitní univerzální i specifické kuchyňské nože v sadách i jednotlivě, vyrobené z kvalitní oceli. Vybírejte z kolekce Swiss Modern, nožů na zeleninu, maso nebo pečivo. Oblíbené jsou také výkonné škrabky na zeleninu a ovoce.

Kuchyňské nože Fiskars

Fiskars kromě spolehlivého /zahradni-naradi zahradního nářadí nabízí také dokonale propracované a vyvážené kuchyňské nože, které se snadno brousí. Na výběr máte ze sérií Hard Edge, Royal, Norden, Titanium a řady dalších.

Kuchyňský nůž z damaškové oceli patří k nejodolnějším

Damašková ocel se skládá ze dvou druhů oceli, které dokonale kombinují pružnost a pevnost nože. Povrch čepele je specificky žíhaný, při výběru však buďte obezřetní a vyhněte se levnějším napodobeninám.

Japonské nože

Japonské nože jsou velmi kvalitní, vyrobené z prvotřídní (obvykle damaškové) oceli. Tyto nože se hodí nejen na přípravu asijských pokrmů, ale také na krájení zeleniny, porcování masa, filetování ryb nebo pečiva. Oproti jiným nožům mají tenčí ostří a výraznější zkosení, díky čemuž zůstávají déle ostré.

Mohlo by vás dále zajímat

Nabídku nejlevnějších produktů seřazených podle ceny naleznete v kategorii levné Kuchyňské nože.
Nabídku našich zlevněných produktů naleznete v kategorii Kuchyňské nože výprodej.
Produkty v akci naleznete v kategorii Kuchyňské nože akce.