10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Merz Lena, Schäflein Annina: Dobrůtky pro miminka Michael Greger: Jak nedietovat - Přelomová publikace založená na vědeckých poznatcích
Merz Lena, Schäflein Annina: Dobrůtky pro miminka

Jde to i bez kašiček Když se kojenec začíná učit přijímat pevnou stravu, jsou nejdůležitější uvolnění, trpěliví a informovaní rodiče, kteří z jídla nedělají zbytečný stres.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Mexická domácí kuchyně Michael Greger: Jak nedietovat - Přelomová publikace založená na vědeckých poznatcích
Mexická domácí kuchyně

Přeneste chutě opravdového Mexika i do svojí kuchyně.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Michael Greger: Jak nedietovat - Přelomová publikace založená na vědeckých poznatcích Michael Greger: Jak nedietovat - Přelomová publikace založená na vědeckých poznatcích
Michael Greger: Jak nedietovat - Přelomová publikace založená na vědeckých poznatcích

Každý měsíc se někde objeví zázrak slibující dieta nebo nový trend v hubnutí, ale počet lidí trpících nadváhou i tak stále roste. Obesita je spojena s riziky a dalšími chorobami.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Michael Greger: Jak nedietovat - Kuchařka více než 100 receptů pro zdravé a trvalé hubnutí Michael Greger: Jak nedietovat - Kuchařka více než 100 receptů pro zdravé a trvalé hubnutí
Michael Greger: Jak nedietovat - Kuchařka více než 100 receptů pro zdravé a trvalé hubnutí

Michael Greger, M.D., autor bestsellerů Jak nezemřít a Jak nedietovat, je zakladatelem webu Nutritionfacts.org, jehož cílem je informovat veřejnost o tom, jak vypadá zdravá výživa, a propojit ji s komunitou prostřednictvím podcastů, videí a blogů. Dr.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Michael Greger: Jak nezemřít - Kuchařka 100 receptů na prevenci a odvrácení nemoci Michael Greger: Jak nedietovat - Kuchařka více než 100 receptů pro zdravé a trvalé hubnutí
Michael Greger: Jak nezemřít - Kuchařka 100 receptů na prevenci a odvrácení nemoci

V knize naleznete „denní silnou dvanáctku“ Michaela Gregera, což jsou nejlepší ingredience, které váš život prodlouží o několik let, a kuchařka Jak nezemřít se jistě stane základním zdrojem inspirace ve všech zdravých kuchyních.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Michael Schlaipfer: Knedlíková revoluce - Knedlíky a noky chutnají vždy a všude! Michael Greger: Jak nedietovat - Kuchařka více než 100 receptů pro zdravé a trvalé hubnutí
Michael Schlaipfer: Knedlíková revoluce - Knedlíky a noky chutnají vždy a všude!

Knedlíky, jak je neznáte! Seznamte se s kuchařkou, která Vám představí knedlíky, obvykou přílohu našich maminek, zcela netradičně a připravené podle zásady dnešní moderní kuchyně. Autorem kuchařky je mladý profesionál, kuchař tělem i duší, Michale Schlaipfer.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Michaela Bičianová;Monika Němečková: Jednoduše pro všechny Michaela Girschová: Čaje z léčivých rostlin - Jak správně sbírat, sušit a míchat
Michaela Bičianová;Monika Němečková: Jednoduše pro všechny

Teorie a recepty v jedné knize! Dočtete se o makroživinách, vitamínech, minerálech, důležitosti spánku, počítání kalorií, krátkodobém stresu, mikrobiomu a mnoho dalšího. V další části najdete recepty.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Michaela Girschová: Čaje z léčivých rostlin - Jak správně sbírat, sušit a míchat Michaela Girschová: Čaje z léčivých rostlin - Jak správně sbírat, sušit a míchat
Michaela Girschová: Čaje z léčivých rostlin - Jak správně sbírat, sušit a míchat

Čaje z léčivých rostlin svými drahocennými obsahovými látkami dokáží vyléčit nebo mírnit celou řadu obtíží a nemocí.

můžete mít 3.12. - 5.12.

Michaela Kramolišová: Zamilujte si svou kuchyň Michaela Girschová: Čaje z léčivých rostlin - Jak správně sbírat, sušit a míchat
Michaela Kramolišová: Zamilujte si svou kuchyň

Kuchyně bývá považována za srdce domova. Aby také ne! Vždyť láska prochází právě žaludkem.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Michaela Luňáčková: Na celý život, Kniha plná opravdového jídla a zdraví Michaela Melichová: Varíme v súlade s prírodou alebo keď jedlo lieči - Rastlinné recepty s liečivou energiou
Michaela Luňáčková: Na celý život, Kniha plná opravdového jídla a zdraví

Jak žít zdravě? V čem spočívá vědomé stravování a zdravý životní styl, který je dlouhodobě udržitelný? Kniha Na celý život je srozumitelným návodem pro všechny, kteří se zajímají o skutečnou zdravotní prevenci.

můžete mít 2.12. - 4.12.

Michaela Melichová: Varíme v súlade s prírodou alebo keď jedlo lieči - Rastlinné recepty s liečivou energiou Michaela Melichová: Varíme v súlade s prírodou alebo keď jedlo lieči - Rastlinné recepty s liečivou energiou
Michaela Melichová: Varíme v súlade s prírodou alebo keď jedlo lieči - Rastlinné recepty s liečivou energiou

Kniha, ktorá vás navedie, ako si byť lekárom a nezakázať si pri tom obľúbené chute a jedlá. Stačí si vybrať liečivé potraviny a správne ich nakombinovať. Získajte späť zdravie, vitalitu a chuť do života.

můžete mít 29.11. - 2.12.

Michaela Rau: Recept na oslavu - Důvod k pečení se vždycky najde Michaela Melichová: Varíme v súlade s prírodou alebo keď jedlo lieči - Rastlinné recepty s liečivou energiou
Michaela Rau: Recept na oslavu - Důvod k pečení se vždycky najde

Všichni rádi slavíme, ale jak ze setkání s přáteli a rodinou udělat skutečně výjimečné chvíle? S tím vám pomůže stylové pohoštění, které pod vedením food blogerky Michaely Rau připravíte raz dva. V její kuchařce najdete prověřené recepty pro děti i dospělé.

můžete mít 27.11. - 28.11.

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně