Značka
Cena
Štítek
Dostupnost
Zboží od
Autor
Vydavatel
Knižní série
Typ(vazba)
Knižní edice
Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.
Nejprodávanější
- Řadit podle
- Doporučujeme
- Nejnižší ceny
- Nejvyšší ceny
- Hodnocení
- Nejprodávanější
Kniha přináší zábavné i poučné čtení, především pak mnoho receptů pro začátečníky i pokročilé. Jde o milý a současně neobyčejně užitečný i praktický dárek pro každého muže od jeho partnerky i přátel.
můžete mít 29.11. - 2.12.
„Nenosím rondon s vyšitým jménem, nepoužívám espumu, nerad vážím suroviny a nemám v oblibě exklusivní ingredience, přehnané sebevědomí ani těsné slipy. Věcí, jež mám upřímně rád, je naštěstí mnohem více.
můžete mít 27.11. - 28.11.
Martin Poláček, Mirka van Gils Slavíková, Josef Maršálek, Zlata Otavová a soutěžící z pořadu Peče celá země Světoznámá fenomenální cukrářsko-pekařská show The Great British Bake Off konečně dorazila i do Česka!
můžete mít 29.11. - 2.12.
Kuchařku napsal Martin Škoda v 17 letech pro své vrstevníky. Kniha je plná skvělých receptů, fotografií, rad a tipů, k nimž se Martin postupem času vlastními zkušenostmi dopracoval, a také hudby.
můžete mít 3.12. - 5.12.
Martinova první kuchařka vyšla, když mu bylo pouhých 17 let, a hned si získala nejen chutě čtenářů, ale taky ocenění za 3. nejlepší prvotinu světa.
můžete mít 2.12. - 4.12.
Šéfkuchař Martin Svatek připravil novou kuchařskou knihu, která vám ukáže tradiční i moderní recepty, se kterými poznáte ten pravý život v kuchyni! Léta zkušeností a inspirace zúročil beze zbytku a předkládá nám vlastní výběr toho nejlepšího z milovaného řemesla.
můžete mít 27.11. - 28.11.
Martin Zounar hubne před očima veřejnosti. Stojí za tím nějaká zázračná dieta? Hladovění a nekonečné hodiny sportu? Nebo snad speciální hubnoucí program, který odteď ponese jeho jméno? A může si vůbec ještě někdy dát kachnu se zelím?
můžete mít 27.11. - 28.11.
Přejít na bezlepkovou dietu je pro většinu lidí krokem zcela nedobrovolným a často také nahánějícím strach. I autorce Martině se najednou otevřely dveře do neznáma, když se příznaky nesnášenlivosti lepku projevily u jejího muže Honzy. Postavila se však výzvě čelem.
můžete mít 29.11. - 2.12.
Hledáte inspiraci na zdravá a vyvážená jídla pro celou rodinu, která zvládnete připravit, i když není času nazbyt? Pak je tato kuchařka s více než 90 recepty právě pro vás. Najdete v ní jak vegetariánské recepty, tak i ty, jejichž základ tvoří maso nebo ryby.
můžete mít 27.11. - 28.11.
Není nad doma s láskou upečený dort. Jen my sami víme, jaké suroviny jsme při jeho přípravě použili, od použití kvalitního čerstvého másla, slepené či ozdobené chutnou domácí marmeládou, s krémy připravenými podle tradičních i moderních předpisů.
můžete mít 29.11. - 2.12.
Hledáte pestré, originální a do detailu promyšlené recepty? Martina Hladjuk alias Mamachef přichází s výběrem svých nejlepších jídel, a navíc vám poradí, jak pokrmy efektně servírovat.
můžete mít 3.12. - 5.12.
Co to vlastně je Buddha Bowl? Jde o pestrou směs mnoha zdravých přísad v jedné míse. Je tam lákavě naaranžováno vše, co člověk potřebuje k snídani, obědu nebo večeři.
můžete mít 29.11. - 2.12.
Vaříme s celebritami
Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.
V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.
Vegetariánství, veganství a diety
Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.
V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.
Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.
A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.
Exotická kuchyně
Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.